Translate

joi, 25 iulie 2019

3 obiective turistice pe care le poti vizita cu ajutorul serviciilor de inchirieri auto din Cluj


Clujul nu este doar orasul care vrea sa "detroneze" Bucurestiul din punctul de vedere al salariilor si investitiilor straine atrase, ci si unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania. Prin urmare, daca locuiesti in Capitala Ardealului sau in imprejurimi, trebuie sa profiti si sa vizitezi unele dintre cele mai importante obiective turistice din zona. Chiar daca exista numeroase modalitati de transport, multe dintre acestea au unele dezavantaje clare. Spre exemplu, unele companii de taxiuri din provincie au tarife mai mari decat cele din Bucuresti, iar mijloacele de transport in comun nu au intotdeauna statii in apropierea locurilor in care iti doresti sa ajungi.


In aceste conditii, varianta ideala este sa apelezi la serviciile de inchirieri auto din Cluj, oferite de FocusRent. Dupa o experienta de peste 10 ani pe piata extrem de competitiva din Bucuresti si Otopeni, compania s-a orientat si catre Cluj, datorita numarului mare de evenimente sportive, culturale, dar si de business care au loc in orasul de pe Somesul Mic. Chiar daca motivul principal pentru care clientii apeleaza la servicii de inchirieri auto in Cluj il reprezinta activitatea profesionala, acestia pot profita de mobilitatea oferita de masina pentru a vizita unele dintre cele mai frumoase locuri din oras:

1. Strada in oglinda

In Centrul Clujului, intre Piata Mare si Piata Avram Iancu, exista o strada numita Iuliu Maniu, insa care este mult mai cunoscuta printre localnici drept "strada in oglinda". Daca parchezi masina companiei de inchirieri auto din Cluj la capatul ei, vei observa si motivul: cladirile de pe o parte si de pe cealalta a strazii sunt construite in oglinda, fiind supranumite "blocuri gemene".


2. Biserica Sfantul Mihail

De departe cel mai cunoscut lacas de cult din oras, Biserica Sfantul Mihail domina Piata Centrala, fiind asadar extrem de usor accesibila la volanul masinii companiei de inchirieri auto din Cluj. Construita in stil gotic, biserica a fost finalizata in anul 1487, iar turnul cu ceas a fost, o lunga perioada, cea mai inalta astfel de structura din Romania. Desi, de-a lungul timpului, a deservit mai multe comunitati religioase, Sfantul Mihail este astazi un edificiu catolic.

Faptul ca statuia lui Matei Corvin este amplasata chiar in fata bisericii nu este deloc intamplator, avand in vedere ca aici a avut loc botezul celui care avea sa devina rege al Ungariei. Desi este imposibil sa ratezi catedrala, tinand cont de marimea sa, iti recomandam sa o vizitezi si in interior, unde privelistea este cel putin la fel de impresionanta.

3. Parcul Cetatuia

Desi Clujul abunda de spatii verzi, Parcul Cetatuia se remarca prin faptul ca ofera o panorama deosebita asupra orasului. Asadar, parcheaza masina obtinuta prin serviciile de inchirieri auto din Cluj si urca-te in cel mai inalt punct al parcului, de unde poti admira o priveliste superba. Parcul si-a capatat numele de la vechea fortificatie ridicata aici in secolul al XVIII-lea, din care mai exista si astazi cateva ramasite. In prezent, pe deal troneaza hotelul Belvedere si Crucea in memoria martirilor Revolutiei de la 1848.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.