Translate

duminică, 11 august 2019

Iata cum alegi halatele medicale potrivite pentru forma corpului tau!


Datorita naturii activitatii pe care o desfasoara, foarte multe persoane au nevoie sa poarte halate medicale, uneori chiar pentru perioade mai lungi de 12 ore in fiecare zi. In afara de medici si asistente, la care gandul te poarta imediat ce auzi acest termen, uniformele si halatele medicale isi dovedesc utilitatea in laboratoare de chimie, industria alimentara, in cabinete de stomatologie, veterinare sau specializate in nutritie. Toti acesti specialisti sunt constienti de faptul ca, pentru a trece cu bine de fiecare zi de serviciu, au nevoie de halate medicale si uniforme rezistente, confortabile si cu un aspect modern.

Daca profesia ta face parte dintre categoriile mentionate mai sus, pentru a te ajuta in gasirea articolelor vestimentare potrivite pentru fiecare zi de lucru, specialistii de la Kronos.ro ti-au pregatit un mic ghid ce cuprinde cativa pasi pe care va trebui sa ii parcurgi inainte de a comanda online uniforme si halate medicale. Astfel, este necesar sa iei in calcul 3 factori importanti atunci cand alegi vestimentatia de lucru, iar acesti factori sunt expusi in detaliu in randurile de mai jos.


Masurile 

Pe langa materialul din care este confectionata fiecare piesa vestimentara, o mare influenta asupra confortului la purtare o are masura aleasa. Pentru a-ti asigura confortul zilnic, va trebui sa stii dimensiunile pe care le ai in bust, talie, solduri si lungimea piciorului (care este egala cu cusatura interioara a pantalonilor), iar acestea sunt simplu de descoperit cu ajutorul unei rulete sau al unui metru de croitorie. Iata cateva indicatii detaliate in acest sens:
- bust/piept: se va masura in cea mai proeminenta zona a pieptului;
- talie: se masoara pozitionand metrul de croitorie putin sub talia naturala;
- solduri: ca in cazul pieptului, se va inregistra cea mai mare circumferinta a acelei zone, tinand picioarele lipite;
- lungimea piciorului: se masoara din interior, pornind de la bazin si terminand la cativa centimetri sub glezna.

Dupa ce ai luat toate aceste masuri, noteaza-le pe o foaie si, in cazul in care preferi o vestimentatie putin mai larga, poti mari putin valorile obtinute.

Croiala 

La urma urmei, halatele medicale sunt piese vestimentare, asadar vor fi disponibile in mai multe variante de croiala, exact ca in cazul hainelor de strada. Astfel, vei putea alege halate medicale drepte, clasice, sau una dintre variantele moderne, care sa se inscrie unui stil vestimentar anume. Cel mai important aspect, insa, este confortul pe care vrei sa il simti in timpul purtarii, asadar va trebui sa optezi pentru o croiala care sa nu iti limiteze nicicum miscarile. Cele mai multe modele de halate medicale se inscriu intr-unul dintre urmatoarele patru tipuri diferite de croieli:

- Stransa pe corp (Slim Fit): este un tip de croi modern, potrivit pentru persoanele care nu au bustul sau soldurile proeminente. De aceea, daca ai un bust generos sau un trup mai plinut, aceasta nu este cea mai confortabila croiala pentru tine;

- Relaxata (Loose Fit): aceasta croiala se potriveste perfect halatelor de femei. Silueta este cambrata, acoperind soldurile, iar pantalonii uniformelor medicale de acest tip sunt confortabili, avand talia medie. Tipul acesta de croiala ofera o mare libertate de miscare;

- Unisex: poate printre cele mai des intalnite halate medicale, avand o linie clasica a croiului. Majoritatea modelelor de uniforme unisex au maneci lungi si pantaloni cu talie joasa;

- Atletica: acestea sunt destinate mai degraba paramedicilor sau medicilor veterinari, care au nevoie de o mare libertate de miscare, asigurata de materiale sau zone elastice si de tehnologii care permit pielii sa respire cu usurinta in diferite medii si situatii.

Categoria de marime

Cei mai multi producatori de halate medicale confectioneaza, in prezent, colectii ale caror articole corespund marimilor clasice regasite in magazinele vestimentare. Asadar, putem distinge trei astfel de categorii de marime:

- Petite: aceste piese vestimentare sunt concepute special pentru persoanele care nu depasesc inaltimea de 1,60m si care doresc ca halatele pe care le poarta sa fie bine potrivite pe corp;

- XXL: o marime recomandata persoanelor care poarta haine de masura 45 sau peste;

- Normala: in cazul in care marimile speciale de mai sus nu ti se potrivesc, aceasta este marimea de halate medicale pe care ar trebui sa o alegi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.