Translate

vineri, 23 august 2019

Ofera-le preparatelor culinare un plus de savoare! Afla ce bauturi alcoolice sa folosesti in bucatarie


Iti place sa gatesti? Atunci probabil stii deja ca bauturile alcoolice pot scoate in evidenta gustul mancarii, daca sunt folosite adecvat. La fel ca sarea, alcoolul scoate in relief aroma mancarii si chiar o poate imbunatati, insa pentru a obtine un efect spectaculos, trebuie sa stii cand sa il adaugi.

Iata ce bauturi alcoolice poti sa integrezi in retete culinare:

Vinul rosu

Una dintre cele mai apreciate bauturi alcoolice este, fara indoiala, vinul rosu. Exista o multime de moduri in care il poti folosi pentru a obtine preparate culinare delicioase. De exemplu, vinul Cabernet este bogat in tanin si ofera un gust special mancarurilor cu o aroma acida.

De retinut! Nu alege niciodata vinuri grele atunci cand gatesti mancaruri cu sosuri, pentru ca, in acest mod, preparatele vor deveni amare.


Vinul alb

Un alt ingredient cheie in bucatarie este vinul alb, mai ales cel sec. Vinurile aromate pot deveni amare in timpul procesului de gatire, iar sortimentele dulci pot afecta gustul final al mancarii. Prin urmare, vinurile albe seci sunt cele mai indicate pentru a fi folosite in retete culinare.

Whisky

Whisky-ul intra in categoria bauturilor alcoolice pe care le putem folosi in bucatarie, datorita aromelor sale care pot fi integrate usor in preparate. Gustul acestei bauturi alcoolice evidentiaza aroma fructelor de mare si a carnii in saramura. Procesul unic de maturare al whisky-ului il face potrivit pentru prepararea multor preparate delicioase.

Vodka

Vodka poate face minuni in bucatarie! Aroma acestei bauturi alcoolice este curata si usoara, vodka fiind un ingredient perfect pentru produsele coapte. Ca sa pastreze aluatul fraged, multe persoane folosesc o cantitate mica de apa, insa aceasta tehnica da uneori gres, iar aluatul devine greu de manevrat. In consecinta, in loc sa adaugi apa care produce gluten, poti turna putina vodka. Nu trebuie sa iti faci griji in privinta gustului, deoarece atunci cand se coace aluatul, alcoolul se evapora si nu vei simti aroma acestei bauturi alcoolice.

De asemenea, este important sa stii ca atunci cand prepari coltunasi, trebuie sa te asiguri ca vodka si apa au fost tinute la frigider. Acest lucru te va asigura ca untul din aluat ramane rece, iar astfel vei obtine o crusta cu o forma bine definita.

Brandy

Daca vei folosi bauturi alcoolice pentru a marina fructele preferate, vei ramane surprins de savoarea deosebita pe care o vor dobandi acestea. De exemplu, atunci cand prepari un compot de mere, poti sa adaugi brandy. Ii va oferi un gust atat de bun, incat nu te vei mai satura de el!

De asemenea, atunci cand prepari compot, este important sa tii cont de faptul ca fructele cu coaja mai subtire, precum piersicile sau fructele de padure, trebuie sa stea mai putin timp in alcool decat fructele mai dure.

Indiferent de sortimentul de bauturi alcoolice pe care vrei sa il achizitionezi pentru bucatarie, pe Beicevrei il vei gasi! Acest magazin online iti pune la dispozitie doar produse originale 100%, la cele mai avantajoase preturi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.