Iti place sa gatesti?
Atunci probabil stii deja ca bauturile alcoolice pot scoate in evidenta gustul
mancarii, daca sunt folosite adecvat. La fel ca sarea, alcoolul scoate in
relief aroma mancarii si chiar o poate imbunatati, insa pentru a obtine un
efect spectaculos, trebuie sa stii cand sa il adaugi.
Iata ce bauturi
alcoolice poti sa integrezi in retete culinare:
Vinul
rosu
Una dintre cele mai
apreciate bauturi alcoolice este, fara indoiala, vinul rosu. Exista o multime
de moduri in care il poti folosi pentru a obtine preparate culinare delicioase.
De exemplu, vinul Cabernet este bogat in tanin si ofera un gust special
mancarurilor cu o aroma acida.
De retinut! Nu alege
niciodata vinuri grele atunci cand gatesti mancaruri cu sosuri, pentru ca, in
acest mod, preparatele vor deveni amare.
Vinul
alb
Un alt ingredient
cheie in bucatarie este vinul alb, mai ales cel sec. Vinurile aromate pot
deveni amare in timpul procesului de gatire, iar sortimentele dulci pot afecta
gustul final al mancarii. Prin urmare, vinurile albe seci sunt cele mai
indicate pentru a fi folosite in retete culinare.
Whisky
Whisky-ul intra in
categoria bauturilor alcoolice pe care le putem folosi in bucatarie, datorita
aromelor sale care pot fi integrate usor in preparate. Gustul acestei bauturi
alcoolice evidentiaza aroma fructelor de mare si a carnii in saramura. Procesul
unic de maturare al whisky-ului il face potrivit pentru prepararea multor
preparate delicioase.
Vodka
Vodka poate face
minuni in bucatarie! Aroma acestei bauturi alcoolice este curata si usoara,
vodka fiind un ingredient perfect pentru produsele coapte. Ca sa pastreze
aluatul fraged, multe persoane folosesc o cantitate mica de apa, insa aceasta
tehnica da uneori gres, iar aluatul devine greu de manevrat. In consecinta, in
loc sa adaugi apa care produce gluten, poti turna putina vodka. Nu trebuie sa
iti faci griji in privinta gustului, deoarece atunci cand se coace aluatul,
alcoolul se evapora si nu vei simti aroma acestei bauturi alcoolice.
De asemenea, este
important sa stii ca atunci cand prepari coltunasi, trebuie sa te asiguri ca
vodka si apa au fost tinute la frigider. Acest lucru te va asigura ca untul din
aluat ramane rece, iar astfel vei obtine o crusta cu o forma bine definita.
Brandy
Daca vei folosi
bauturi alcoolice pentru a marina fructele preferate, vei ramane surprins de
savoarea deosebita pe care o vor dobandi acestea. De exemplu, atunci cand prepari
un compot de mere, poti sa adaugi brandy. Ii va oferi un gust atat de bun,
incat nu te vei mai satura de el!
De asemenea, atunci
cand prepari compot, este important sa tii cont de faptul ca fructele cu coaja
mai subtire, precum piersicile sau fructele de padure, trebuie sa stea mai
putin timp in alcool decat fructele mai dure.
Indiferent de
sortimentul de bauturi alcoolice pe care vrei sa il achizitionezi pentru
bucatarie, pe Beicevrei il vei gasi! Acest magazin online iti pune la
dispozitie doar produse originale 100%, la cele mai avantajoase preturi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.