Translate

vineri, 2 august 2019

Bijuterii vechi reinventate- charmuri

Acest articol porneste de la faptul ca in sfarsit mi-am facut o mai veche dambla in materie de bijuterii: mi-am luat o bratara stil pandora. Nu este originala ca as fi dat faliment, dar este foarte, foarte draguta, charmurile sunt atent finisate si este de calitate, fiind argintata. Unde am gasit-o? Am dat intamplator peste magazinul online tan-tam.ro care, culmea!, avea si niste reduceri mari de tot. Reducerile inca exista si sunt de pana la 80%, adica o bratara care era aproape 300 de lei o gasiti cu 90. Eu n-am rezistat, pozele de pe site sunt mult mai frumoase decat ce mi-a iesit mie.
Bratara mea se numeste Blue Pink Butterfly. Am primit-o impreuna cu un certificat de garantie. Exista si unele cu mai multe charmuri, dar eu am vrut sa mai adaug eu, eventual sa mai cumpar unele din argint.
Dar sa revenim la bijuteriile cu charmuri care au o lunga istorie in spate. Cel mai des intalnite au fost si sunt bratarile, dar pot avea acest design si colierele, cerceii sau inelele, desi aceste piese ofera mai putine posibilitati de a atarna ceva de ele. Deoarece vorbim de un tip de bijuterie bogat ornamentat, in care, pe un lant clasic, cu zale, sau pe unul cu sectiune cilindrica se introduc alte mici bijuterii reprezentand tot felul de obiecte, figurine, vietati. Este evident ca o astfel de bijuterie zornaitoare, plina, masiva, uneori bogat colorata, este de inspiratie gipsy, amintind de binecunoscutele salbe cu bani din trecut. Chiar si cuvantul "charm" este magic, referindu-se la lucruri care iti aduc noroc. Cert este ca, in timp, aceste bijuterii au ajuns sa spuna adevarate povesti, iar idealul unei bratari perfecte este ca charmurile sa aiba o tema, sa reprezinte un anumit aspect sau sa evidentieze o anumita culoare. Mai mult, pe o bratara cu charmuri poti sa aduni, an dupa an, bijuterii primite cadou care reprezinta amintiri frumoase sau au diverse semnificatii pentru tine.

Cele mai frumoase bratari pe care le-am gasit pe Pinterest au fost cele de inspiratie vintage din epoca victoriana. Seamana mult cu cele pandora, adica au doua lanticuri montate in paralel, pe care charmurile sunt introduse prin cate doua gauri. Evident, charmurile sunt cu pietre pretioase, de unde si feeria de culori care rezulta.
Sursa: ShelleyCooperJewelry
Si tot de la aceeasi creatoare avem si inele pe post de charmuri, o idee haioasa de a pastra totusi inelele de care te-ai plictisit.
Sursa: ShelleyCooperJewelry

Si iata una vintage autentic, din aur, vanduta la licitatie pe liveauctioneers.com.De data asta sunt charmuri atarnate pe un lant cu un model absolut deosebit, mie mi-a placut teribil masina aceea de cusut.


Pe charmarama.com gasim bratari cu charmuri vintage in aceeasi culoare, foarte interesante, n-as fi zis ca o singura culoare poate da atata farmec unei bijuterii de acest tip.
 
Ei, la aceasta mi-au placut charmurile in forma de pantofi si botine, sunt delicioase.
Sursa: je-nny.livejournal.com
O bratara cu tema nautica, plina ochi de charmuri, in numar de 22!, vanduta pe ebay.com.
Va dati seama ca nu atarna prea putin o bijuterie de acest gen.
Sursa: etsy, autor janedean
Mi-a placut si aceasta bratara de inspiratie rustica, dar cu lant cu perlute, remarcati charmurile in forma de caruta, roaba, fantana, moara, carusel, carucior.

Si iubitorii de animale isi pot face bratari dedicate acestor fiinte din familiile noastre, pe care le iubim atat de tare.
Sursa:http://lampworkjewelry.com
Si pentru ca vorbeam de bratari supraincarcate...Tineti cont ca unele sunt cap-coada din argint sterling, asa ca va dati seama ce valoare au!
Sursa: silverjewelryme.click
Sursa:http://giftsforrguys.com
Ah, ce mi-a placut asta cu turcoaze si tema mexicana, e perfecta pentru o vara solara, fierbinte, sexy...
Daca doriti mai mult stil, iata o bratara victoriana cu cristale din secolul al XVIII-lea.
Iar daca aveti impresia ca generatiile trecute nu aveau umor, iata una vintage, din argint emailat, un model destul de rar, in care charmurile sunt lucruri care aduc noroc in opinia celor superstitiosi.
Sursa: ebay.com
In ideea ca v-am inveselit un pic, sper ca v-am si stimulat apetitul pentru astfel de bijuterii. La noi sunt mai putin populare, probabil lumea le considera incomode la purtat, dar au ceva atat de special incat merita sa va procurati una. Sau sa va personalizati propria creatie. Nu e greu! Va cumparati din bijuterie un lant simplu, cu zale mari si va atarnati ce vreti pe el. Puteti folosi chiar martisoarele de argint sau pe cele din metal comun primite de-a lungul timpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.