In
seara aceea, când am închis telefonul, zãbovind mult timp cu ochii pe ecranul
ce se stingea încet, am facut primul atac de panicã din viaţa mea. Sângele mi-a
nãvãlit în obraji, vârfurile degetelor mi s-au rãcit, iar respiraţia a sincopat
pentru o luuuungã clipã… Nu pentru cã cea mai bunã prietenã a mea mã sunase de
la câteva mii de kilometri distanţã, anunţându-mã cã revine în ţarã, nu pentru
cã îmi destãinuise abrupt “m-am casãtorit”, nici pentru cã turuise o poveste
alambicatã despre o nuntã care nu
avusese încã loc, ci pentru cã rostise:
“Am
nevoie de cineva care sã se ocupe de organizare. Stii cã ai mei sunt prea în
vârstã, rudele sunt prea departe, iar cu restul cunoştinţelor n-am prea ţinut
legãtura, n-ai vrea sã mã ajuţi tu? Eu şi Eric iţi vom fi veşnic recunoscãtori.
Iţi întorc favorea cu prima ocazie când te mãriţi.” chicotise ea cu o voce rugãtoare.
Iar
proasta de mine, eu, cea care îmi dãdeam cu stângul în dreptul şi faceam trei
drumuri pânã rezolvam o problemã banalã, am zis DA. Când am lãsat telefonul din
mânã, deja ma batea gândul sã dispar de pe faţã pãmântului, sã-mi fac bocceluţa
şi sã zbor undeva unde n-avea sã mã gãseascã nici o prietenã doritoare de servicii
imposibile. Am pus mâna pe sticla de lichior de ciocolatã şi am luat un gât
zdravãn. Bun lichiorul! La a doua duşcã mi-am adus aminte cã o colegã de
serviciu fãcuse o petrecere de botez undeva…unde oare? In orice caz, ne
povestise cu mare entuziasm ce bine fusese organizat totul. Am apucat din nou
telefonul…
“Good
old times” ciripi colega
Pfui,
mã omoarã cu lecţiile ei de englezã. De trei luni numai despre asta vorbea.
“ Pronunţi
bine…cu accent…” o perii eu niţel
“Nu,
frate! Aşa se numeşte restaurantul. E în Bucureşti, pe Bulevardul Decebal, la
mezaninul hotelului Golden Tulip Times.
E un avantaj, ai unde caza invitaţii.”
Am
rumegat un pic informaţiile. Numele celor douã localuri îmi sunaserã placut în
urechi, parcã ma teleportasem într-o epocã îndepãrtatã în care bunul gust şi
rafinamentul erau reguli de bazã în societate.
“Merge
pe linia vintage?”
“Nici
vorbã! De fapt, asta e frumuseţea cu acest restaurant: este extrem de versatil.
Este ca o coalã alba, dar de lux, pe care poţi sã desenezi ce vrei tu. Sunt receptivi
la orice propunere sau dorinţã, îţi faci o idee despre temã şi totul se
aranjeazã cu foarte mult bun-gust. Discutã cu ei, vezi cã au all inclusive,
scapi de alergãturã.”
Trei
zile mai târziu, stãteam la una dintre mesele restaurantului Good Old Times, admirând atmosfera luminoasã şi
decoraţiunile inspirate ale încãperii, cu unul dintre consultanţi în faţã. Se
vede cã mã aflu în locul ce primise titlul de “Hotelul anului 2010”. Simplu şi
rafinat erau cuvintele de ordine. Semnasem contractul, achitasem avansul de 30%
şi acum mã bucuram de … beneficii. Adicã degustam gratis pentru a stabili
menu-ul. Viaţa de “wedding planner” începea sa mi se parã atractivã.
Bineînţeles cã dupã ce bâjbâisem printre cunoştinţele mele culinare, cele mai sofisticate
pe care le aflasem pe la diverse evenimente la care participasem, consultantul
se îndurase de lipsa mea de experienţã:
“Ce-ar
fi sã luaţi unul dintre menu-urile noastre de nuntã? Vã asigur cã sunt
elaborate şi pot satisface orice pretenţie…Chef-ul nostru, Constantin
Ianculescu, are o echipã de 4 stele şi va fi un adevãrat regal al aromelor. Vã recomand
Bali sau Amalfi, combinã felurile mai exotice cu cele tradiţionale.”
“Duo
parfait din ficat de raţã şi pui îmbrãcat în crustã de alune…” silabisesc eu cu
voce şoptitã, simţind ca mi se bulbucheazã ochii.
Consultantul
zâmbeşte cu condescendenţã, probabil obţine acelaşi efect de fiecare datã.
“ Bali
sã fie!” hotãrãsc imediat.
“V-aţi
decis ce temã doriţi pentru decoraţiuni?”
“Once
upon a time, imagini peste tot.” zic eu scurt, dându-mi seama cã mã adaptez din
mers chic-ului englezesc promovat de restaurant.
Consultantul
mã priveşte cu oarecare uimire. Il lãmuresc.
“ Vreau
sã fie un eveniment care sã celebreze povestea celor doi. Mi-au trimis
fotografii cu ei, din cãlãtoriile pe care le-au facut, le voi alege pe cele mai
romantice şi le voi imprima pe invitaţii, pe cartonaşele cu numele invitaţilor
de pe mese, voi comanda un display care va fi expus la intrarea în salã, o
sârmã simplã pe care vor fi înşirate câteva poze prinse în cârlige. Mi-ar
plãcea foarte mult sã putem proiecta câteva imagini chiar pe unul dintre
pereţii restaurantului…Ar putea fi fotografii alternate cu scurte poeme de
dragoste…”
Consultantul
ia notiţe.
“Sunt
sigurã cã se poate aranja. Altceva?”
“Luminile.
Stiţi, mã bate gândul sã fie o mare surprizã tot debutul petrecerii. La fel ca la
o petrecere-surprizã aniversarã. Mirii vin de peste mari şi ţãri, nu s-au vãzut
cu rudele şi prietenii de ceva timp…Ce-ar fi ca la intrarea în salã luminile sã
fie stinse? Ar putea exista lumânari aprinse în vase de sticlã aşezate pe mese
şi atât. Apoi luminile s-ar aprinde brusc, iar toatã lumea ar fi încântatã.”
“Este
o idee frumoasã! Vreţi sã modificãm ceva în aranjamentele de pe mese?”
Mã
gândesc câteva clipe şi dau frâu liber imaginaţiei:
“Dacã
tot puneţi lumânãrele, puteţi adãuga si un bol cu bomboane sau bucaţele de
ciocolatã? Mireasa este mare amatoare de dulciuri. Si un trandafir în mijlocul
bomboanelor. Roşu! Ah, şi pe spãtarele scaunelor aţi putea prinde ghirlande
delicate din trandafiri pitici. Galbeni şi roz.”
Intind
mâna şi apuc paharul de Campari, curtoazie din partea casei pentru ca am
comandat pachetul de bauturi Premium Full Base alãturi de menu, în timp ce
consultantul se întreabã dacã fantezia cu ciocolatã nu este mai degrabã pe
gustul meu decât al miresei.
“Vreo
preferinţã pentru muzicã?”
“Mã
bazez pe DJ-ul din all inclusive…” bombãn eu în timp ce Campari-ul îşi face
mendrele printre neuronii mei. Consultantul tresare când continui, pun pariu cã
acum regretã cã mi-a oferit paharul de Campari.
“In
deschidere VREAU Journey cu When You Love a Woman…pe’ãsta s-au cunoscut. Apoi
Brandon Heath cu Love Never Fails şi Christina Perri cu A Thousand Years…Yap,
şi sã nu lipseascã Gravity al lui John Meyer ca ãsta îmi place mie! Plus Bruno
Mars cu Just the Way You Are…si Stand by Me în orice variantã ”
Consultantul
clipeşte iute.
“Voi
transmite totul, fiţi liniştitã!”
Privesc
pe ferestrele largi, gândindu-mã dacã am uitat ceva. Simt cã m-am achitat
onorabil de o sarcinã dificilã.
“Pentru
restul sunt sigurã cã aveţi toate soluţiile” zic eu cu voioşie, amintindu-mi cã
pachetul All Inclusive Premium ma scuteşte de alte probleme organizatorice.
Doamna
din faţa mea zâmbeşte cu amabilitate. Se pregãteşte sã mã conducã. Mã ridic şi
îmi iau geanta. Nu facem nici doi paşi când mã opresc brusc:
“Mama-soacrã!”
exclam cu groazã.
Insoţitoarea
mea mã studiazã alarmatã.
“Mama-soacrã
vrea telefon în afarã, internet si seif în camerã”
“Existã
în toate camerele, fiţi pe pace!”
Rãsuflu
uşuratã. Nu te pui cu mama-soacrã!
O
lunã mai târziu, dansam pe Stand by Me, în atmosfera caldã a salonului de la restaurantul Good Old Times, gândindu-mã
ce feţe fãcuserã mirii când se aprinseserã luminile şi descoperisera decorurile
romantice în aplauzele invitaţilor.
O amintire
nepreţuitã obţinutã cu atât de puţin efort!
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.
Măi, da ce gusturi ai! :)
RăspundețiȘtergereBaftă îţi doresc.
Probabil vreau sa compensez "cumintenia" propriei mele casatorii. Multumesc!
ȘtergereFrumos scris, cu nerv... O curiozitate am și eu, poveștile astea pentru SUPER Blog chiar s-au întâmplat sau sunt ficțiune? ☺
RăspundețiȘtergereHa! Daca pare real inseamna ca mi-am atins scopul. Tema probei iti cere sa-ti imaginezi ceva, asa ca dramatizez si eu cat pot.
Ștergere