Translate

vineri, 16 octombrie 2015

Sugaring-un alt fel de epilare!

Aminteam zilele trecute de Mel Gibson si dementiala scena in care se epileaza, in filmul "Ce-si doresc femeile", dar cred ca Steve Carell in "Virgin la 40 de ani" il intrece cu mult.


           
De fapt, despre ce este vorba? Despre rezistenta mai mica la durere a barbatilor. Mai in gluma, mai in serios, s-a spus ca, in cazul ar fi fost ei obligati sa dea nastere copiilor, nu s-ar fi putut achita niciodata de aceasta nobila misiune din cauza modului cum resimt durerea. Ei bine, este suficient sa-i observi cum se smiorcaie cand sunt bolnavi.

Mno, nu stiu ce inseamna durerile "atroce" din timpul epilarii cu ceara deoarece nu beneficiez de suficient par nici ca desime, nici ca lungime, iar intervalul la care trebuie sa aplic un asa tratament mai deosebit este destul de mare. Asta imi permite sa experimentez. Si pentru ca apetitul meu pentru dulciuri nu cunoaste limite, mai ales in sezonul rece, cand glicemia o ia razna, tin sa spun ca m-a atras o cutie cu pasta de zahar. Pasta este pentru epilare si faptul ca este comestibila a cantarit mult in alegere. Doamne, ce m-am mai distrat! Sugaring in loc de waxing, un adevarat regal! Dupa ce bagam degetele in pasta, le curatam cu limba. Dar sa o luam cu inceputul.
Ca in cazul oricarei epilari, succesul procesului depinde de parcurgerea a trei faze: pregatirea pielii si parului, respectiv curatarea si degresarea temeinica. Pentru asta exista varianta clasica de spalare cu sapun, dar au aparut si lotiunile/spumele ce se aplica inainte de epilare. Eu m-am bucurat sa pot incerca un sapun din lapte de capra , lucrat manual. Am preferat sapunul deoarece cautam si ceva de spalat pe fata. Sunt sapunuri cremoase, fara sa faca spuma abundenta, mirosul este extrem de discret. Nu se inmoaie deloc in savoniera, nu se topesc prea repede, sunt ideale pentru regenerarea pielii, motiv pentru care le-am folosit si pentru copil cu toata increderea. Contin glicerina, antioxidanti, Omega 3 si 6, vitamine. Sunt bune si pentru spalarea parului, hidrateaza si catifeleaza pielea. 


Pasta de zahar pentru epilare

ItalWax este numele ei si se gaseste la cutie de 400 ml tip conserva, in mai multe variante, Ultra Soft, Soft, Strong, Extra. A mea este Ultra Soft adica actioneaza mai bland, am ales-o asa uitandu-ma la firele firave pe care le am.
Repet: este comestibila! Daca ati frecat vreodata sirop de zahar pentru serbet, stiti cum arata si pasta de zahar. Este un sirop gros, compact...foarte apetisant!Doar apa si zahar, fara acid citric.
Cutia are un supra-capac de plastic, va sfatuiesc sa indepartati de tot capacul conservei, este foarte taios. Cum spuneam, m-am distrat pe cinste. Daca nu sunteti familiarizati cu sugaringul, va recomand sa vizionati clipurile de prezentare de pe Youtube, trebuie sa capatati ceva indemanare inainte de a trece la fapte. Una peste alta, dupa o incercare esuata pe unul din turloaie, timp in care am constatat ca zaharul ramane lipit de picior si se albeste de a trebuit sa-l dau jos cu dusul, m-am mai documentat un pic. Asa am descoperit ca, pentru a desprinde frumos pasta de piele, este necesar sa framanti cu degetele. In acest fel manevrezi usor (numai cu varfurile degetelor) gogoloiul.


Il intinzi pe piele, il jumulesti, intinzi si jumulesti in directia de crestere a firelor de par si tot asa pana parcurgi toata suprafata. Nu este nevoie de nici o banda pentru epilare, poti sa treci de mai multe ori peste acelasi loc, simti ceva intepaturi cand desprinzi pasta, dar extrem de suportabile. Are avantajul ca este mai putin agresiva cu pielea, iar cei cu capilare fragile nu vor avea de suferit. De asemenea este mai potrivita pentru epilarea pe fata si pentru...barbati care nu vor fi atat de afectati de durere. Epilarea cu zahar este mai igienica si nu conduce la aparitia foliculitei, doar determina o exfoliere delicata.
In fotografiile mele am udat putin pasta ca sa ramana translucida, in mod normal se tulbura si ia o tenta albicioasa. Daca nu sunteti siguri ca ati prins miscarea, exista si posibilitatea folosirii totusi a benzilor de epilare, in acelasi fel ca si la ceara, prin intindere deasupra pastei si smulgere.
Dupa ce ati smuls pasta de pe piele (dar nu cu o banda!), se poate refolosi inca o data si inca o data. Bineinteles ca dupa asta nu mai este comestibila, hi, hi!


La final pielea se poate inrosi, dar aplici o lotiune dupa epilare si roseata se duce repede. Lotiunea aleasa de mine a fost lapte cu Aloe Vera, o sticla supra-dimensionata de 500 ml, produsa in Italia. Lotiunea este fluida si acest lucru ajuta foarte mult la indepartarea resturilor de ceara/pasta de pe piele. Va dati seama ca zaharul este lipicios, asa ca ar fi trebuit sa dau cu multa apa pentru a scapa de el. Lotiunea contine mult extract de Aloe si combate iritatiile cu succes, eu nu am avut probleme chiar daca am fost atat de stangace la inceput si am cam tras in toate partile de par.
Dat fiind faptul ca pielea arata atat de catifelata, am aplicat lotiunea cu Aloe pe corp, asa cum fac de obicei.
Produsele de mai sus sunt puse la dispozitie de magazinul online epilatpro.ro, un magazin dedicat acestei proceduri, cu o oferta generoasa de produse.
Daca sunteti traditionalisti si v-ati invatat cu clasica ceara de epilat, gasiti pe site toate accesoriile necesare. In plus, mi-a atras atentia parafina pentru tratamente, mi-a adus aminte de vacantele petrecute prin statiunile balneo alaturi de bunica-mea si de impachetarile cu parafina.
Spor la sugaring!





9 comentarii:

  1. Eu folosesc pasta de zahar in special la mustata.
    Nu ai spus ce varianta ti-ai ales tu de pasta de zahar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am modificat in text, este Ultra Soft si a fost suficient pentru ce par am eu.

      Ștergere
  2. Mai degraba incerc asta,
    La ultima epilare cu ceara s.a dus si un rand de piele, pe alocuri..horror!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Brrr, bine ca fac chestia asta din an in Paste, am timp sa uit neplacerile.

      Ștergere
  3. Ce interesant, nu stiam de aceste variante de epilare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu, de-aia am si preferat sa incerc, sunt curajoasa, hi, hi!

      Ștergere
  4. :) Care este unitatea de măsură pentru durere? Fără căutări pe Google!

    RăspundețiȘtergere
  5. hahaha!! exact cel de-al doilea film pe lista la care m-a dus tema dureroasa cu gandul :))!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.