Translate

vineri, 13 mai 2016

Barbatul ierbivor si scaderea natalitatii

Daca va imaginati ca urmeaza un articol plin de ironie la adresa sexului puternic, va inselati amarnic. Dar am citit lucruri foarte interesante pe techinsider.io, m-au si amuzat e drept, asa ca incerc sa spicuiesc cate ceva...
Totul a pornit de la statisticile japoneze. Se pare ca in 2014, in Tara Soarelui Rasare s-au nascut cam un milion de bebelusi, dar au murit peste 1,2 milioane de persoane. Chestia asta i-a pus pe jar pe cei mai civilizati asiatici, asa ca au inceput sa studieze problema...
"Criza populationala" i-au zis specialistii. Prin 2006 cineva a propus introducerea unui nou termen, "barbatul ierbivor". Maki Fukasawa declara in 2009 ca la japonezi sexul este tradus ca o relatie/prietenie de carne, asa ca a inventat expresia "barbat ierbivor" ca sa-i defineasca pe cei care nu erau interesati de astfel de legaturi cu sexul opus.

Un studiu facut in 2015 a aratat ca procentul de barbati ierbivori este in crestere alarmanta in Japonia. Pentru categoria de varsta de 25-29 de ani, acest procent ajunge la 20% si aici intra si barbatii carora le displace cu adevarat sa intretina relatii sexuale.
Criza devine serioasa. Cand 48% dintre barbati si 50% dintre femei declara ca nu au facut sex in ultima luna, incepi sa te gandesti la o bomba cu efect intarziat. Dupa cum stiti, japonezii sunt oameni seriosi, cu tendinte de fanatism, asa ca studiaza aprofundat chestiunile acestea.
S-a mai pus si problema orelor saptamanale de munca... Cand lucrezi din greu (la ei cam asa este) cate 80 de ore, e cam dificil sa-ti mai arda si de unga-bunga odata ajuns in pat. Asta sustin si 20% dintre cuplurile casatorite: oboseala omoara apetitul sexual.
Alt aspect ar fi faptul ca noile generatii, mai ales "ierbivorii", au o oarecare repulsie fata de generatiile mai batrane si refuza sa traiasca in acelasi stil. Implicatiile economice sunt nebanuite, cum ar fi scaderea vanzarilor la alcool si automobile.

Pentru amuzament, Rebecca Milner de la Japan Times a facut un soi de clasificare a tipurilor de barbati japonezi:
-tipi carnivori - adica macho adevarati care "vaneaza" ce vor si cand vor
-tipi ierbivori - adica cei care nu fac nici o miscare si reprezinta prada pentru fetele-carnivore
-tipi sarmale - da, e vorba de carne infasurata in varza, populara si la japonezi, adica tipii care doar fac pe ierbivorii, dar sunt carnivori in adancul sufletului
-tipi asparagus - adica cei care se dau carnivori, dar mai tarziu reiese ca sunt ierbivori sadea
-tipi omnivori - cei care apuca orice pica
-tipi de post - cei care nu au nici un interes pentru femei
Exista insa si un alt aspect...Ierbivorii vor atenua curentul de hiper-masculinitate ce a caracterizat Japonia de la al doilea razboi mondial incoace. In fond, acest lucru inseamna si deschiderea unei societati care inca are probleme de acceptare a altor rase.


4 comentarii:

  1. Chiar o sa ma uit mai atent de-acu la cei din jur :) nu am bagat de seama o asa etichetare a masculilor, pana acu cel putin :)

    RăspundețiȘtergere
  2. AL meu e carnivor:)) pt ce fac japonezii studii:))

    RăspundețiȘtergere
  3. he he...sarmale.. :)
    ce denumire!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.