Translate

marți, 10 mai 2016

Urme si cicatrici post-acneice

Intre urma ramasa de la un simplu cos si cicatricile lasate de o acnee adevarata este o diferenta. Urmele sau hiperpigmentatia post-inflamatorie sunt rosii/maro si dispar in 3-6 luni, pe cand cicatricile sunt adancituri permanente datorate afectarii colagenului si acestea pot fi tratate doar cu laserul sau cu substante speciale menite sa le umple.
In ceea ce priveste urmele obisnuite, exista mai multe moduri de a le estompa mai rapid. Serumurile cu vitamina C grabesc stergerea urmelor, refacand colagenul. Retinoizii ajuta diviziunea celulara si inlatura celulele cu pigmentatie mai pronuntata. Produsele care lumineaza tenul si estompeaza petele pot fi de asemenea folositoare. Exista produse cosmetice a caror eticheta indica faptul ca pot indeparta urmele (atentie, nu cicatrici!) post-acneice.
In primul rand uitati-va dupa produse care contin acid salicilic, este un ingredient recunoscut pentru efectul sau de inlaturare a urmelor de cosuri. Eu v-am prezentat Acidul salicilic 2% din gama Life-Flo de provenienta hawaiana, adus pe piata de Secom Romania.


Cautati retinolul care este recunoscut pentru efectul anti-rid, dar are si un bun rezultat in disparitia urmelor.
Un produs extrem de laudat, care exista acum si la noi este Bio-Oil PurCellin, dedicat in special tratarii vergeturilor si a altor cicatrici de pe corp, cum ar fi cele ramase in urma unei operatii sau a arsurilor, asadar merge bine si pe urmele post-acneice. Costa undeva la 34 de lei sticluta de 60 ml.
Un alt ingredient depigmentant este hidrochinona pe care il gasiti de exemplu in produsele Unitone4 ale Isispharma care sunt si la noi, le puteti cumpara si din farmaciile online.
Folosirea retinolului si a hidrochinonei poate sa nu dea insa reultatele scontate sau sa aiba unele efecte secundare, asa ca exista produse fara aceste ingrediente cum sunt cele din sistemul ZO-Non-hidrochinona, recomandat a se folosi alternativ cu cele uzuale.
Bineinteles ca modalitatea pe care o alegeti tine si de bugetul de care dispuneti, astfel de produse specializate nu sunt tocmai ieftine, dar, atunci cand te confrunti cu urme evidente, prea pigmentate, suparatoare, este greu de spus cat ai fi dispus sa platesti pentru confortul tau psihic.

Acum ceva timp am primit doua mostre de produse destinate tratarii cicatricilor cu cele mai diverse proveniente: Bapscarcare si Alhydran furnizate de BapMedical, o companie din Olanda.
Bapscarcare este pe baza de silicon imbogatit cu vitamina E si trateaza inclusiv cicatricile vechi, fiind ideal pentru urmele de pe fata si gat. Reduce eficient inflamatiile zonelor tratate. Poate fi utilizat chiar si sub machiaj. Am apucat sa folosesc pliculetul de gel si va pot spune ca are o putere de a inchide si cicatriza rani foarte buna. In plus, este extrem de economicos, din cauza siliconului se poate folosi o cantitate mica care se intinde bine. Studiile au demonstrat eficienta siliconului, asa ca acesta este preferat de specialisti.
Alhydran este un gel medical, un hidroregulator puternic pe baza de Aloe Vera, utilizand gelul proaspat din aceasta planta, nu pudra concentrata cum se practica. Contine si ulei de jojoba, vitaminele A, C si E, uleiuri minerale. Produsul ajuta in problemele dermatologice, nu numai cicatrici, dar si mancarimi, roseata, arsuri solare, piele uscata (pe care o hidrateaza si o catifeleaza). Este de asemenea economicos, necesitand aplicare in cantitati foarte mici. Costa 80-100 de lei un tub de 30 ml. Puteti solicita mostra pe alhydran.ro.


In incheiere, voi mentiona ca eu personal, neducand lipsa de urme pe fata, m-am folosit intotdeauna, cu mare incredere, de obisnuita crema cu zinc, aceea care se gaseste in absolut orice famacie. Cu cat are mai mare concentratia de zinc, cu atat este mai eficienta. Ultima data am cumparat un tub cu crema pentru copii (da, adica pentru iritatiile de fundulet), pe principiul ca trebuie sa am pielea la fel de fina ca in partea dorsala a bebelusului. Glumesc. Cremuta se numeste Baby4You, este facuta de TIS Farmaceutic Bucuresti si contine catina, patlagina si oxid de zinc. Am aplicat-o inclusiv  pe zonele in care reapar iritatiile de dermatita si a fost extrem de eficienta, cicatrizand totodata cu mare rapiditate. Daca nu va tin baierile sa luati produse straine dedicate, incercati si cu cele autohtone, mai ieftine, s-ar putea sa aveti o surpriza placuta.

10 comentarii:

  1. Multumesc ca mi-ai reamintit de crema cu oxid de zinc...trebuie sa o am si eu in casa

    RăspundețiȘtergere
  2. Din fericire nu am astfel de probleme insa este un articol foarte interesant, il voi recomanda unei prietene care stiu ce este complexata de acnee si este mereu in cautare de remedii
    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfui, esti o fericita! Si eu ma intreb cateodata cum o fi sa n-ai probleme cu tenul, nu cred ca voi scapa de acestea.

      Ștergere
  3. Un articol excelent!
    Pentru a evita dezastre pe ten trebuie sa nu stoarcem cosurile, sa nu zgandarim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai, ai, daca ai sti cat de greu este sa lasi cosurile in pace pana isi fac de cap si nu mai exista pericol sa se inflameze...

      Ștergere
  4. Baietilor mei le este foarte utila fiecare informatie,asa ca iti multumim!:))
    Si eu le tot spun sa nu zgandareasca nimic pe fata lor,dar degeaba...

    RăspundețiȘtergere
  5. UN ARTICOL CARE MA AJUTAT!MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  6. TOT CE SCRIETI PE BLOG ESTE FOARTE INTERESANT!MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu zic că nu sunt bune aceste produse, dar eu știu că, inainte de a folosi produse antiacneice, trebuie făcute neapărat vizite la medicul endocrinolog și apoi la dermatolog. Mai ales în cazul persoanelor de sex feminin, dar este și în folosul celor de sex masculin.

    Sănătate tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bio-Oil chiar vreau sa il incerc!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.