Translate

luni, 2 mai 2016

Jurnal de weekend cu Paste incorporat

Nu stiu cum sunteti voi, dar mie, daca mi se strica programul zilnic, mi se strica tot ritmul in care traiesc. E drept ca ma simt bine intr-o vacanta prelungita, cum a fost aceasta de Paste, dar totul s-a dat peste cap. Ne-am culcat prea tarziu si ne-am sculat si mai tarziu, am mancat la ore anapoda si tare bine imi pare ca pustanii nu incep scoala chiar de maine. De-abia fac fata faptului ca maine ma duc eu la serviciu.
De fapt, programul s-a amestecat inca de joi cand ne-am dus sa cumparam porcusorii de Guineea. E adevarat ca programasem evenimentul cu mult inainte, dar apoi am pierdut timpul instalandu-i si jucandu-ne cu ei. S-a dus pe apa Sambetei o parte din curatenie, noroc ca la gatit m-am mobilizat, altminteri stateam flamanzi de Paste.
Lighioanele sunt simpatice, sunt puiuti si au parul in vartejuri, si sper sincer sa nu se fi pacalit din nou vanzatoarea, ca atunci cand mi-a dat doi hamsteri de sex opus si m-am trezit cu o familie intreaga. E drept ca i-am verificat si eu, dar zau ca la varsta asta (a lor, nu a mea) e mai dificil de spus ce hram poarta.
Dupa care m-am apucat de gatit...Chestia asta mi-a dat migrene intotdeauna. Dupa ce am umplut vineri frigiderul, am pus de doua placinte, una cu branza, una cu mere. Pe-aia cu branza am mancat-o imediat ce am scos-o din cuptor, ca si o parte din drobul/budinca de ciuperci facut mai pe seara si uite-asa m-am trezit sambata ca ar mai trebui ceva. Ciorba era, friptura asisderea, pofta de mancare nu, din cauza imbuibelii de vineri. Al meu s-a pus pe ciopartit fructe pentru o salata de fructe cu frisca pe care am halit-o pe post de cina. Am hotarat sa mergem la inviere, asa ca pe la zece ne-am intins un pic, ca eram obositi dupa atata mancare. Am adormit bustean si am ratat invierea, ne-am trezit dimineata. Cum spuneam, un program dat peste cap.
Intre timp, adica intre vizitele prin mall-uri de joi si de vineri, prilej cu care am constatat pentru a nu stiu cata oara ca lumea nu e prea zdravana la cap cand vine vorba de cumparaturile de Paste, am frunzarit un pic si netul. Prilej pentru a descoperi o reteta de bautura calda delicioasa, London Fog (ceata londoneza adica), inventata insa in Canada unde sunt de asemenea ceturi si dimineti cu multa umezeala, la Vancouver, si avand mare succes de cativa ani incoace. Ma rog, cica si Starbucks a avut-o in oferta un timp...


Se prepara astfel:
- Se face un ceai, neaparat Earl Grey, adica un ceai negru cu arome de pergamuta care este o citrica. Este cunoscuta la noi ca bergamota si este aceeasi planta cu fructe folosite si in parfumerie sau cosmetice, din fructe extragandu-se uleiul de bergamota. Plicul de ceai se tine 5 minute intr-o jumatate de ceasca cu apa fierbinte.
-Se pune lapte de migdale sau lapte de cocos intr-o craticioara si se incalzeste, fara a-l fierbe insa. Se poate folosi si lapte obisnuit, dar acesta nu este atat de cremos.
- Se bate laptele cu telul timp de 5 minute pana devine spumos.
-Se adauga jumatate de ceasca de lapte peste jumatatea de ceasca de ceai. Daca scapati prea mult lapte, gustul acestuia poate acoperi parfumul ceaiului si nu e bine.
-Se adauga vanilie dupa gust, poate si putin zahar daca vreti o bautura mai dulce.
Dap, ce-i lipsea zanaticului...Inca ceva de mancare. Am trecut peste reteta de bautura calda, promitandu-mi sa o incerc cu prima ocazie- totul este sa gasesc laptele potrivit altminteri nu obtin efectul de "fog" atat de apreciat- si am esuat pe un site de haine, necunoscut privirii mele si asta m-a nedumerit fundamental. In primul rand din cauza faptului ca navighez destul de des in cautare de imbracaminte online, iar magazinul in cauza nu mi-a sarit in ochi la nicio cautare, indiferent ca am scris fuste, bluze, blugi sau genti in caseta de cautare de pe goagal. Misterioasa intamplare. Nu mai stiu ce cautam zilele trecute sau ce expresie tastasem, cert este ca hop, imi apare remix.ro... A fost suficient sa intru ca sa nu mai ies de-acolo vreo ora si asta pentru ca ma plictisisem de vizionat sute de produse. Magazinul e mana cereasca, astept sa treaca Pastele ca sa comand. E plin de zeci de mii, da, ati citit bine, de zeci de mii de haine de firma in outlet, soldari sau ce-or mai fi, ba exista si second-hand numai ca starea lor este semnalata corespunzator. Preturile sunt nebunie totala, iar stocul se reinnoieste cu mii de piese la cateva ore, plus ca sunt reduceri in permanenta. Mi-am facut cont si am primit un voucher de 20 de lei, adica mi-am scos transportul care este 13,50 prin Fancourier. Am ochit niste fuste si jachete, de-abia astept sa ma dezlantui.
In rest, astept sa treaca ziua...Maine o iau de la capat, parsiva viata...S-a dus si Pastele asta!



5 comentarii:

  1. O să-ți fie tare dragi lighioanele astea după ce vezi că-și fac, au și ele ritualul lor :) Și îti aduc un zâmbet. Si uneori nervi, că-s ca copiii, tu vrei să fugi undeva da li se termina fanul, trebuie să le pui mereu să-și toceasca dintisorii, cam două săptămâni sunt mai tăcuti, distractie începe cand încep să urle după papa.

    Iarba da-le doar ca desert asa, să nu se sature repede de ea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa fi vazut azi, cand am venit de la serviciu si m-au vazut cu salata in mana! Sa te tii chitaieli de-alea ascutite de ziceai ca au facut foamea de trei zile. Noroc ca stiu modelul de comunicare, altminteri credeam ca au patit ceva.

      Ștergere
    2. :))) s-au obisnuit repede.
      Încearcă să-i înveți cu pătrunjel, din ăla iau vitamina C, foarte importantă pt ei. Primul meu porcuț abia mânca o frunză.
      Ăștia doi bagă o legătură în doua zile :)) Și mă bucur că sunt sănătoși.

      Ștergere
  2. Le-am dat patrunjel din prima, il mananca imediat. Acum ii scot pe canapea si ne jucam cu ei, topaie in toate partile, sunt tare distractivi.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.