Translate

vineri, 13 mai 2016

Un fel de arta

A, bon, exista foarte multe forme de exprimare artistica, iar pictura sau desenele murale fac parte din modalitatile mai putin conventionale de a marca idei si mesaje. Numai ca depinde unde si ce desenezi, uneori lucrurile pot vira spre latura horror.
Este cazul unui artist stradal, italianul Herbert Baglione, care s-a gandit sa "imbogateasca" atmosfera unui spital psihiatric abandonat din Parma, in cadrul unui proiect numit "1000 Shadows".

Ei bine, spitalele abandonate, psihiatrice sau nu, ca si inchisorile dezafectate, au facut de multe ori obiectul unor documentare despre fenomene paranormale si cred ca va dati seama de ce. Abundenta de energii negative, oamenii care au murit acolo, dramele care au avut loc, toate transforma aceste locuri in "pepiniere" de fantome si intamplari supranaturale, facandu-le numai bune pentru subiecte de film.
Ai fi zis ca italianul nostru va incerca sa imblanzeasca atmosfera de teroare a unei cladiri parasite, cu o istorie grea in spate. Mneah, sunteti prea conventionali, arta nu este asa. Iata ce a iesit!
Sursa foto: imgur.com si pagina de Facebook a artistului
 
Dar, ca sa vedeti ca tipul nu este chiar atat de morbid pe cat pare, iata si o lucrare colorata si vesela, pe canvas. Desi in partea stanga pare a fi tot un soi de fantoma...


Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.