Translate

luni, 23 mai 2016

Urzeala Tronurilor - ponturi in avanpremiera

Pai, na! Daca  site-urile straine dau din casa tot felul de chestii despre serial, le citesc si eu.
In seara aceasta avem un nou episod de la ora 20, iar eu stau si ma intreb daca finalul episodului de saptamana trecuta a fost pe bune sau nu, in sensul ca salbaticul Tormund incepe sa cam traga ocheade catre barbatoasa Brienne, cea fara de noroc in dragoste, dar extrem de abila in manuirea armelor. Se pare ca fanii au bagat de seama ca inmugureste o poveste de iubire, asa ca bagaciosii au incercat sa afle imediat, in avanpremiera, daca impresia e reala.


Este reala, o marturiseste regizorul serialului, care a confirmat ca nu ne-au inselat privirile si Brienne e pe cale sa gaseasca pe cineva potrivit calitatilor sale de luptatoare si felului sau sincer si loial de a fi. Sunt curioasa cum vor evolua lucrurile, sper ca nu omoara realizatorii vreunul din personaje taman cand se infiripa o idila atat de neasteptata.
In alta ordine de idei, personajul controversat al preotesei Melisandre, pare sa-si dezvaluie cu adevarat varsta si infatisarea de femeie foarte batrana si stafidita, chiar hidoasa, dar care profita de puterile sale magice pentru a arata inca tanara si frumoasa. Scena de acum doua episoade a fost o mica surpriza strecurata tot la final, pentru a ne pune pe jar.


Dupa infrangerea si disparitia regelui (aspirant) Stannis Baratheon, Melisandre isi pierde increderea in zeul sau, intrand intr-o pasa proasta cum s-ar zice, adica o scurta depresie care o face sa ne arate adevarata sa infatisare. Dar personajul sau este foarte important, ea este cea care il invie pe Jon Snow, asa ca nu va disparea inca din bucataria filmului. Exista o controversa cu privire la faptul ca acel colier pe care il poarta in permanenta este cel care ii da aparenta de tinerete. Aici este de discutat deoarece exista o scena intr-una din seriile trecute in care Melisandre sta in baie, fara colier la gat, si se converseaza cu sotia lui Stannis, avand infatisarea sa de femeie misterioasa si fermecatoare. Numai ca sotia lui Stannis, Selyse, pare sa-si fereasca privirile si sa teama cu adevarat de ea, deoarece este o fanatica a zeului careia i se inchina vrajitoarea, motiv pentru care este de presupus ca o vede pe Melisandre asa cum este ea in realitate, o fiinta monstruoasa.
Acestea fiind speculatiile momentului, va las cu ilustratia haioasa a lui John Atkinson despre modul cum sunt generate si "terminate" personajele din film.


Un comentariu:

  1. Te admir pentru răbdarea de a urmări un serial! Mie îmi lipsește cu desăvârșire! ☺

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.