Translate

vineri, 8 februarie 2013

Maestrul sticlei reciclate



Bryan Northup este un artist american, specializat în reciclarea sticlei, stabilit în prezent în Oak Park. Aşa cum povesteşte chiar el într-un interviu, începând cu anul 2007, a descoperit farmecul reutilizãrii recipientelor de sticlã şi a început dezvoltarea unei linii numitã “bentbottle”. Reciclare 100%. Scopul artistului nu a fost numai crearea unei noi forme de artã, cât conştientizarea publicului şi cumpãrãtorilor asupra necesitãţii protejãrii mediului. Pentru cã realizarea unor obiecte din sticlã reciclatã costã mai puţin şi implicã mai puţine resurse decât fabricarea sticlei obişnuite.
Bryan a gãsit o metodã de a tãia, de a încãlzi şi de a lipi fragmentele de sticlã astfel încât sã obţinã obiecte decorative sau de uz cotidian, extrem de spectaculoase. De unde îşi ia materia primã? Pai, gãseşte sticle când îşi plimbã cãţelul, vecinii şi prietenii pãstreazã ambalajele de sticlã special pentru el. Opera sa este mediatizatã intens în tot felul de publicaţii şi artistul este posesorul a numeroase premii.
Puteţi vizuliza creaţiile sale pe site-ul sãu, http://biolumglass.com/. Particula “biolum” provine de la cuvântul “bioluminescent” şi face trimitere la plantele şi animalele capabile sã producã luminã. Creaţiile artistului sunt orientate puternic cãtre naturã, indiferent cã vorbim de lumea vie de pe Pãmânt, sau de spaţiul cosmic.

bol din 3 sticle
bol din spartura de sticla
colectia Botanic


Un comentariu:

  1. arata spectaculos cel din dreapta, celalalt nu mi se pare atat de reusit, dar bravo lui ca a gasit o modalitate de a recicla sticla intr-un mod artistic ;) felicitari pt articol!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.