Translate

duminică, 10 februarie 2013

Termenul de garanţie al mostrelor



Am făcut un pic de curăţenie prin sertare, prilej de a constata că am o colecţie frumuşică de mostre de diverse feluri, de la diferite produse. Le-am strâns de pe la reviste, oferte, reprezentanţi, magazine, promoţii. Sunt foarte bune când călătoreşti deoarece ocupă puţin spaţiu. Numai că eu nu le încerc imediat. Uneori chiar uit de ele, alteori le desfac de-abia când rămân fără produsul full-size şi n-am la îndemână înlocuitor, destul de rar le încep când sunt curioasă.
Aşa cum procedez cu tot ce am perisabil prin casă , fie că sunt medicamente sau cosmetice, m-am apucat să mă uit pe fiecare mostră în parte ca să verific termenul de valabilitate. In cazul în care se apropie data de expirare, le pun la vedere ca să le consum. Surpriză mare, din douăzeci şi mai bine de mostre, poate două aveau data ştanţată clar pe margine. Mi-am luat lupa că deh, sunt cam chioară, să nu judec greşit situaţia. Aşi, am studiat vreo câteva coduri dubioase, în rest nimic care să semene a dată. Nici vorbă de simbolul acela cu cutiuţa desfăcută care să indice valabilitatea după desigilare. Nici nu cred că se uzitează pe mostre. Si cum erau strânse în ultimele luni, din surse « sigure » cum spuneam mai sus, am început să mă întreb cam cât de vechi este conţinutul din interior, de fapt! Nu m-a lăsat inima să le arunc şi le-am pus la îndemână.
Morala : atunci când căpătaţi o mostră, verificaţi termenul de valabilitate iar dacă nu îl are, e de preferat să o folosiţi imediat.

7 comentarii:

  1. Sa stii ca m-ai facut si pe mine sa ma uit pe mostre :)) intr-adevar, nu au data de expirare, cel putin ale mele - nu am atat de multe ;) e trist ca se intampla asta si multi pierd din vedere acest aspect - ca si mostrele au data de expirare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, ce poate sa se intample? Cel mult ne umplem de bube! Nu dauneaza prea tare...

      Ștergere
  2. Eu de obicei le gasesc dupa muuult timp, incat nici nu imi mai aduc aminte de unde le am :)))) Deci continutul este foarte proaspat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Concluzia e ca nu intotdeauna mostrele isi ating scopul, adica acela de a fi incercate!

      Ștergere
  3. mi-a dat o vecina vreo 50 de mostre de creme de la vichy. m-am uitat pe marginea mostrei sa vad cand expira,dar nu am gasit nimic. de fapt scrie doar atat 54J106. ce insemna asta????ca sunt expirate din 2006?:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, cred ca e doar un cod, am vazut si eu ceva asemanator pe ale mele. Valabilitatea se exprima mai clar, nu asa! Nu stiu ce sa zic despre ale tale...daca ai curaj, foloseste-le, uneori iti dai seama si dupa miros daca e ceva in neregula, ca mai rancezesc. Daca mirosul nu e dubios, incearca! Ce poate sa ti se intample, eventual cateva bube!

      Ștergere
  4. mi-a dat o vecina vreo 50 de mostre de creme de la vichy. m-am uitat pe marginea mostrei sa vad cand expira,dar nu am gasit nimic. de fapt scrie doar atat 54J106. ce insemna asta????ca sunt expirate din 2006?:(

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.