Translate

miercuri, 27 februarie 2013

Românul se pricepe la toate!Mai ales la mediu şi la agriculturã!
Mã uit la televizor la scandalul cu animalele Cãmãtarilor. Imi place cã ãştia de la tv au întrebat pe toatã lumea ce pãrere are, mai puţin autoritãţile care ştiu cu adevãrat situaţia şi legea, adicã Ministerul Mediului şi/sau Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului. Hoaşca aia mumificatã de Paula Iacob care a ajuns la 80 de ani şi o voi vedea murind pe ecranul televizorului, tocmai orãcãie alãturi de personajul de la Federaţia Naţionalã de Protecţie a Animalelor cã la Grãdina Zoologicã Bucov (de lângã Ploieşti) sunt condiţii mai proaste decât erau acasã la Nuţu Cãmãtaru.
Pãi mãi isteţilor, de ce credeţi voi cã nici o grãdinã din ţarã nu a vrut sã se lege la cap cu atâtea animale mari? Pentru cã directiva europeanã pe grãdini zoo este extrem de severã cu privire la suprafaţa şi tipul spaţiilor ce adãpostesc lei şi urşi. De ce au luat acum doi ani cei de la Born Free leii şi i-au dus în Africa? Nu din acelaşi motiv? Cã fiecare grãdinã zoo are obligaţia sã investeascã o grãmadã de bani şi sã-şi amenajeze spaţii corespunzãtoare. Unde Dumnezeului sã mai extinzi spaţiul pentru încã doi urşi şi 4 lei cu pui? Mãcar la Bucov au mâncare din belşug cã sunt sponsorizaţi de supermarketuri cu de toate! Cei de la Bucov îşi asumã un mare risc deoarece mã îndoiesc cã animalele vor rãmâne la ei doar o lunã. Urşii sunt rahitici rãu, nu cred cã vor mai pleca de acolo. Iar leii poate vor ajunge în Africa, dar nu într-o lunã!
Paula Iacob a îmbãtrânit şi s-a tâmpit. Pãcat, cã n-a fost proastã la viaţa ei...Dar trebuie sã ştii când sã te opreşti. Mai ales când baţi câmpii frumos, dar fãrã sã dai o soluţie problemei. Bine cã n-a zis cã trebuie sã le dea drumul în pãdure!
Oricum, toatã lumea e de acord cã deţinerea în particular a animalelor sãlbatice trebuie opritã pentru cã legea e clarã.
Una peste alta, cei de la Bucov sunt bunii samariteni în toatã afacerea asta! Dar mass-media va sta cu ochii pe ei şi chiar sunt curioasã cum se vor descurca cu atâtea animale mari în plus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.