Translate

luni, 26 noiembrie 2018

Bijuterii contemporane din par de cal

Sa folosesti materiale ce provin de la unele animale, ca sa realizezi o bijuterie, este o practica traditionala pentru multe popoare. Sa nu uitam paguboasa goana dupa fildesii elefantilor! Dar nu este obligatoriu ca un animal sa fie omorat pentru scopuri atat de meschine, unii se multumesc cu ceva par smuls din coama sau coada unei nevinovate fiinte. Cum ar fi in Chile, unde bijuteriile din par de cal au ceva istorie in spate.

Rita Soto Ventura este din Chile, are 41 de ani si este presedinta ghildei de bijutieri contemporani Joyabrava. Rita este intr-o permanenta cautare de noi materiale care sa poata fi folosite in tehnicile moderne, iar traditionalul par de cal a capatat astfel o noua valoare printr-un design actual. Bine, nici nu-ti mai dai seama ca e vorba de par de cal, bijuteriile sunt mai degraba avangardiste ca infatisare. Parul de cal este combinat si cu ceva fibre vegetale, dar si cu materiale ca argintul sau inoxul.
 
 
Cu par de cal lucreaza si Christina R.Smith din Danemarca.


Del Viento este un producator specializat pe bijuteriile din par de cal si poate realiza piese la comanda pentru cei care isi iubesc atat de mult animalele incat doresc o amintire cu parul acestora.
 
Poate nu va vine sa credeti, dar sunt destui bijutieri pe net care folosesc acest material, The Horse Hair Studio este unul dintre acestia. Dupa cum vedeti, bratarile impletite sunt la mare cautare. Aspectul lor poate fi interesant prin faptul ca parul nu este colorat uniform uneori, este evident ca un cal poate prezenta pete, mai multe nuante ale parului, asa ca se pot face combinatii intre acestea.
 
In sfarsit, pe Tail end Jewellery pot fi gasite si alte piese, cum sunt colierele, inelele sau cerceii.

 
 


Anne Svahn din Finlanda este un alt bijutier care a ales sa valorifice parul de cal. Pe site-ul sau ofera informatii despre calitatea parului pe care il foloseste. Astfel aflam ca pentru bijuterii se utilizeaza par din coada deoarece e foarte rezistent, iar parul din coama merge la pandantive si ciucuri. Pentru bijuteriile facute pe comanda, artista da indicatii precise asupra modului cum trebuie colectat parul si ambalat pentru a-i fi expediat. Trebuie sa recunosc ca piesele doamnei sunt extrem de reusite.
 
 

Un comentariu:

  1. interesant, cred ca sunt destul de greu de migalit! dar nu ma gandeam ca arata totusi asa bine!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.