Translate

vineri, 8 martie 2019

Avon Advance Techniques Reconstruction, un set pentru frumusetea parului

Daca si voi ati inceput sa va torturati parul de la o varsta frageda, in cazul meu se intampla din adolescenta, stiti ca procedurile acelea de infrumusetare la care apelam toate, gen vopsit, permanent, coafat, intins cu placa, uscat cu foehn-ul, duc in cele din urma la slabirea radacinii firului de par si la subtierea acestuia, iar inaintarea in varsta contribuie din plin si ea la o degradare generala a podoabei capilare. Renuntam la toate cele de mai sus? Nici vorba! Ii dam inainte... Atata vreme cat nu incepem sa chelim, nu constientizam cat de paguboasa este asa-zisa ingrijire.

Avand in vedere cat de capoase sunt femeile cand vine vorba de infatisarea lor, nu este de mirare ca specialistii de la Avon s-au gandit ca este inutil sa duci o munca de convingere a sexului slab, mai bine il lasi in pace si ii oferi o alternativa. In cazul parului, alternativa a fost lansarea pe piata a unei sub-game din Avon Advance Techniques, binecunoscuta deja din cataloagele de prezentare, si anume Reconstruction. Este destinata refacerii sanatatii parului si fortificarii in conditiile in care nu vrei sa renunti la ritualurile tale estetice.
In set se regasesc trei produse, un sampon, un balsam si un serum hidratant, toate ambalate in cantitati generoase, de 400 ml, 250 ml, respectiv 100 ml.

Samponul si balsamul au ca ingrediente de baza keratina si panthenolul (complex Profiberplex), serumul este un complex de uleiuri de argan si cocos. Este suficient sa va uitati la ingrediente ca sa va dati seama ca produsele NU SUNT pentru par si scalp grase si daca va zice cineva altceva, sa stiti ca are vreun interes. Pe ambalaje nu scrie insa nici ca ar fi pentru toate tipurile de par si nici vreun tip anume. Fiind pentru reconstructie, se da de inteles ca merg la orice, ceea ce nu este tocmai real.

Ideea este ca, atunci cand vine vorba de keratina, trebuie sa fiti precauti, mai bine faceti rost de o mostra, pentru proba, inainte de a da banii pe ceva full-size. Eu am incercat sampon cu keratina si de la alta marca si a fost un dezastru. Acum, ca sunt mai batrana si parul s-a uscat mai tare, am zis sa mai fac o experienta. Greseala mea a fost ca am folosit si serumul dupa balsam. Am obtinut un par atat de incarcat, incat, dupa doua zile parea ca am un morman de crengi in cap, era batos si lins si lipit, greu de descris rezultatul. Si dadeam sa fac matreata, noroc ca venise timpul sa ma spal.

Asadar, pentru mine, cel mai bun a fost balsamul, dar acesta doar in cantitate mica la o utilizare, deoarece keratina o fi intarind ea structura firului, dar il si netezeste, iar eu nu doresc chiar deloc un aspect lins al coafurii. In plus, recomandarea producatorului este sa nu masezi balsamul pe pielea capului ca sa nu apara matreata.
Serumul este extrem de gros si uleios si va recomand sa va limitati la aplicare pe varfuri, nu va intindeti de-a lungul firului. Nu prea am inteles eu de unde rezulta hidratarea, cu atata ulei in compozitie.

Dar am apreciat parfumul produselor care este proaspat, placut, foarte persistent. Si se mentine cateva zile, macar in privinta asta exista un atu incontestabil. Cam asta ar fi experienta mea cu aceste produse. Sfatul meu ar fi sa le utilizati daca aveti par normal sau uscat, degradat, dar nu gras si nici daca aveti un scalp dificil, iritabil, cu matreata. Avantajul lor este ca sunt economicoase si foarte accesibile ca pret. Dar incercati sa le testati inainte de a le cumpara.

2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.