Translate

vineri, 5 aprilie 2019

Ce folosim pentru colectarea selectiva?


Tot auzim in ultimul timp vorbindu-se despre colectare selectiva. Nu este un simplu moft, ci o necesitate care ajuta la protejarea mediului si pastrarea curateniei in localitatile in care traim. 
Practicata la nivel mondial, acesta colectare selectiva ne-ar putea oferi un mediu inconjurator mult mai curat, dar si conservarea resurselor naturale pentru folosul generatiilor urmatoare.

Activitatile umane sunt extrem de complexe, asa ca este firesc sa existe mai multe tipuri de deseuri. Unele dintre ele, cum ar fi cele menajere, nu mai pot fi reciclate, insa hartia, cartonul, metalul sau plasticul pot fi refolosite. De aceea, atunci cand aruncam gunoiul, ar fi bine sa separam deseurile pe tipuri.   

 Pentru a strange corespunzator deseurile destinate reciclarii, avem nevoie de cosuri colectare selectiva. Acestea sunt cea mai buna solutie pentru a pune la punct un proces de eliminare responsabila a deseurilor. Nu sunt doar niste simple cosuri gunoi, sunt dovada ca am devenit cetateni ai planetei si ne pasa de felul in care aruncam ceea ce ramane dupa noi. La magazinul online sanito.ro putem gasi astfel de cosuri de gunoi pentru selectarea selectiva. Nu te gandi ca este vorba despre niste pubele inestetice sau de dimensiuni foarte mari. Din fericire, magazinul sanito.ro are cosuri elegante, chiar de lux, ce pot fi folosite atat in spatiul casnic, cat si la hoteluri, restaurante sau baruri. Este timpul sa invatam si sa ii incurajam pe cei din jurul nostru sa separe gunoiul si resturile. Probabil cu o floare nu se face primavara, insa cu o hartie aruncata la cosul special de hartie sau cu o sticla aruncata la cosul special de sticla, avem un nou inceput si dam un exemplu bun celor din jurul nostru, in special copiilor.

Iata cateva exemple de cosuri oferite de sanito.ro:
1. Trelleborg A sunt cosuri modulare pentru colectare selectiva, din otel inoxidabil. Acestea sunt containere de reciclare modulare, echipate cu pubele interioare de gunoi din metal pentru curatare si manipulare usoara. Trelleborg A este realizat la exterior din otel inoxidabil de inalta calitate si se poate personaliza cu autocolante colorate pentru o separare eficienta a deseurilor. Acest model poate fi realizat, de asemenea, din metal ultra rezistent in diferite culori. Poate fi adus clientilor la comanda.


2. Uppsala A. Este o insula de colectare selectiva si este cea mai vanduta pentru zonele publice cu trafic intens. Insula pentru reciclare este alegerea perfecta pentru spatiile comerciale, birouri cu trafic intens sau zonele urbane care aplica separarea usoara si eficienta a deseurilor. Acest cos de tip "insula" poate fi personalizat si poate fi utilizat pentru reclama in scopuri publicitare. Poate fi livrat in diverse combinatii cu 3, 4, 5 sau chiar mai multe pubele, pentru a indeplini cerintele locale de separare a deseurilor. Capacele se pot, de asemenea, personaliza in functie de tipul de deseuri care se doreste a fi colectat. Clientii pot avea o asemenea insula de colectare tot la comanda.


3. Kuokio BM. La prima vedere poate parea mic, insa acest model monobloc de insula pentru colectarea selectiva a deseurilor este suficient de mare pentru o institutie sau un hotel. Insa, odata ce vei intra in posesia acestuia, vei descoperi ca poate colecta o cantitate destul de impresionanta de deseuri. Si pe deasupra arata si foarte bine. Poate fi, de asemenea, colorat in orice culoare din spectrul RAL, pentru a se putea preta oricarei locatii.
Daca iti pasa de mediul inconjurator si daca doresti sa pastrezi planeta curata, alege un cos de reciclare selectiva.

4 comentarii:

  1. Cred ca noi batranii vom fi receptivi la colectarea pe sortimente.Sotul meu se duce cu cate o puguta ,chiar selectat gunoiul.Mi-a desfiintat cosul de gunoi,e prea mare dupa el si am unul mic,chiar ma enervez uneori cand gatesc,ca intra trei paie...Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mama colectează in țara gunoiul separat. Însă o singura mașina -aceeași, le aduna pe toate grămada....

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt obisnuita cu ea. Aproape 10 ani, asta faceam, era Germania, mi s-a parut greu la inceput si oarecum ciudat. Apoi am vazut ca e eficient, usor si chiar distractiv.
    Aici?
    Nu-mi place să tot critic, mai ales să-mi critic comunitatea dar nici in Cluj n-au putut implementa. Cred ca nu se poate fara amenzi, te amendeaza ofata, tii minte. Ar fi la fel de util ca-n trafic. sa zicem ca eu colectez selectiv acasa- ceea ce iti dai seama ca nu e usor cand locuiesti cu un toddler si cu mama de o anumita varsta... Bun, merg apoi cu 3 saci... unde? Vine masina de la RADP, ma duc si eu jos si vad 3 pubele-n trei culori - asa am facut cand m-am mutat. Hartie, plastic, borcane etc. Si revin, vine RADP, is beti toti in afara de sofer, le deșerteaza în acelasi loc! Nu o data ci mereu. Mi-am zis, hai Ioana ca nu schimbi lumea, rezolva-ti tu problemele mai intai.
    E trist :(

    RăspundețiȘtergere
  4. nicidecum un simplu moft! este o obligatie pe care trebuie sa ne-o insusim neaparat!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.