Translate

sâmbătă, 12 septembrie 2015

Lumea vazuta la firul ierbii

Cand vad ca ma uit la "TinkerBell", cei doi barbati din familie se prapadesc de ras. Cel mare se abtine de la comentarii, cel mic zice ca imi plac chestiile de fete. Pustiul meu refuza desenele animate cu zane, desi aventurile sunt formidabile, iar realizarea filmelor exceptionala, doar vorbim de Disney nu-i asa?
Pe mine insa, chiar si la aceasta varsta nepotrivita, ma atrag zanisoarele cele zvapaiate, sunt de o dragalasenie greu de egalat, ma topesc de fericire cand le vad asa iuti si pline de personalitate, cochete si vesele. Plus ca pastrez cu mare dragoste o serie de patru zane cumparate candva odata cu niste CD-uri cu jocuri. Am donat foarte multe jucarii in ultimii ani, dar nu cred ca grupul din poza va disparea prea curand din casa.

Daca ati fost vreodata curiosi sa urmariti pataniile "stolului" de domnisoare inaripate, in frunte cu mai baietoasa TinkerBell, probabil ca ati observat ce viziune au avut creatorii asupra micutelor fiinte. Sa stii ca exista undeva, cineva care se ocupa de schimbarea anotimpurilor, de venirea ploii, de ingrijirea animalutelor, de inflorirea bobocilor si de adierile de vant este o idee minunata pentru copiii de toate varstele, le deschide acestora orizonturi pline de magie, ii ajuta sa viseze sau sa iubeasca aceasta lume legendara. Desenele animate cu zane au marele merit de a-i invata pe copii ca natura functioneaza dupa legi bine stabilite, ca dincolo de realitatea noastra pot exista energii pe care nu le vedem, dar carora le putem simti puterea.


Asdar, daca aveti un copil indragostit de TinkerBell, nu incercati sa-l aduceti cu picioarele pe pamant. Eu sunt cu picioarele pe pamant si tot imi place acest personaj. In plus, zanele imaginate de echipa Disney au si alte atuuri. Sunt foarte bine educate, generoase, descurcarete, gratioase si extrem de cochete. Sunt imbracate cu gust, sunt coafate si au personalitati distincte, bine conturate prin infatisarea lor. Si stiu sa coopereze, sa fie prietene de nadejde. As zice ca reprezinta un model potrivit de urmat pentru tinerele domnisoare.
Dar stiti care este cea mai mare atractie a acestor filme? Priviti cu atentie imaginea de mai jos...


Poate nu puteti sa o numiti din prima, dar o stiti bine, exista acolo, in subconstient. Este aceasta lume miniaturala, cvasi-necunoscuta, care se intinde la nivelul solului, sub firele de iarba. Cum ar fi sa ai dimensiunea unui deget si sa mergi printre flori ca printre zgarie-nori? Culorile, formele si senzatiile trebuie sa fie fascinante si, credeti sau nu, un copil le percepe si le intelege mult mai bine decat un adult. Pentru un copil, taramul de la picioarele sale este la fel de important ca cel de la nivelul ochilor, este un loc unde te poti refugia in poveste, departe de regulile plictisitoare ale vietii obisnuite. Multe filme pentru copii au speculat aceasta fascinatie si dorinta de evadare.

Daca vreti ca si copilul vostru sa pastreze aceasta dragoste pentru mirifica lume a zanelor, daca vreti sa viseze frumos cand adoarme seara si sa se trezeasca cu un zambet pe buze, puteti sa-i transformati camera intr-o scena de poveste, folosind un tapet Fairies
Ii veti crea senzatia ca trebuie sa faca doar un pas pentru a trece dincolo, in lumea multicolora a fiintelor supranaturale. Ca si zanele, va fi gata sa infrunte toate problemele si obstacolele si va gasi solutii ingenioase pentru situatiile dificile.
O camera astfel decorata este un cadru excelent pentru o petrecere tematica, pentru joaca cu prietenii, pentru lectura, pentru lectii, pentru activitati creative.

Daca v-ati hotarat la un astfel de model de tapet, trebuie sa stiti ca nu este deloc dificil de aplicat si puteti lesne gasi accesorii care sa completeze atmosfera de basm.

O paturica pufoasa pentru seri somnoroase

Un covoras de joaca...

O lampa cu apa si bile


Mascote de plus haioase
Propunerile mele se adreseaza mai ales fetitelor, dar in cazul in care sunteti posesorii unui baiat prea mandru sa se dedea la lucruri de fete, va recomand sa vizitati magazinul copil.ro. Veti gasi acolo combinatiile potrivite unui gust de baiat, masini, trenulete si pirati, dar si eroi cu puteri nemaivazute.
Si nu uitati! Un copil cu imaginatie va fi un adult cu un caracter echilibrat. Ba, chiar s-ar putea sa va placa atat de mult camera cu tapet de poveste incat sa nu vreti sa mai renuntati vreodata la ea. 

4 comentarii:

  1. Adorabile!Chiar si mie ca adult imi plac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu m-as jena asa, putin, de cei din jur, parca si acum as pune asa ceva pe un perete de la dormitor.

      Ștergere
  2. Sunt dragute,iar noua ,fetelor,ne plac.Spuna baietii ce vor!:)
    Am o prietena de 4 anisori ,care din cand in cand,ma transforma,cu lingura(bagheta)ei fermecata in mai stiu eu ce zana.E minunat sa crezi in zane,indiferent de varsta!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este imposibil sa nu-ti placa basmele si fiintele supranaturale. Eu nici macar nu ma mai jenez sa recunosc asta si da, chiar as transforma o camera intr-un colt de poveste, ar fi un soi de terapie pentru mine.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.