Translate

luni, 28 septembrie 2015

Nu va imbolnaviti animalul preferat!

Cam toate animalutele de casa sunt pofticioase dar, mai presus de asta, ele simt nevoia sa-si imite stapanii mancand orice mananca si persoana care le are in grija. Daca aveti caini si pisici prin preajma si faceti imprudenta sa-i lasati in camera la ora cand luati masa, veti vedea cu ce ochi rugatori va privesc in timp ce mancati. Cersesc pur si simplu o imbucatura si bineinteles nu veti rezista unor ochi inocenti.
Pe de alta parte, stapanii tind sa creada ca hrana potrivita unui om merge la fel de bine pentru un animal. Chiar si eu, cu amaratul meu de hamster, am constatat ca ii cam plac aluaturile dulci si branza nesarata, asa ca ii strecor cate un coltisor in fiecare zi. Hai sa zicem ca soarecii sunt un neam de supravietuitori si se multumesc cu tot ce le pica dinainte, dar asta nu inseamna ca nu ii afecteaza unele alimente absolut improprii pentru ei.

In cazul cainilor, situatia ia proportii. Animalele ajung sa se ingrase foarte tare de la hrana absolut nociva pentru ei, as zice ca seamana cumva cu specia umana in umbra careia traiesc de mii de ani. O bombonica de ciocolata, un biscuite cu crema, o caramea, inghetata sau aluaturi... Daca zaharul este nociv pentru sanatatea noastra, ce efecte va imaginati ca are asupra unui organism care nu este nici pe departe creat sau obisnuit sa il metabolizeze? Cainii se pricopsesc cu bolile civilizatiei si ale sedentarismului, la fel ca si stapanii lor. Urmeaza vizite la veterinar, suferinta, in cel mai fericit caz recomandari de dieta si miscare mai multa. Uneori insa lucrurile sfarsesc rau si nu este cazul sa ajungeti sa regretati faptul ca nu ati avut putina vointa.
 Daca sunteti derutati si nu stiti ce anume este interzis sa oferiti cainelui vostru, va recomand sa studiati acest infografic, realizat de hranaacana.ro , cu mentiunea ca nu veti gasi online prea multe informatii sistematizate in acest fel.

12 ALIMENTE CARE AR PUTEA UCIDE CAINELE TAU

3 comentarii:

  1. Nu stiam ca Labus nu are voie sa manance lapte si oase de pasare,mai ales ca le adora daca sunt facute la cuptor.
    Ce-i drept, mancarurile lui preferate sunt macaroanele cu carne si sarmalele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am remarcat poftele animalelor de companie, la prieteni sau pe cei adoptati pe termen scurt.
    Nu ne dam seama de pericol pana nu ajung in acea stare...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.