Translate

vineri, 11 septembrie 2015

Perne decorative

De pernele decorative mi-am amintit astazi in timp ce incercam sa maschez gaura din husa mea de canapea. Husa a fost foarte cocheta la vremea ei, acum s-au desirat elasticele, s-a subtiat de atata spalat si s-a dus culoarea in locurile in care obisnuim sa stam mai des. O husa de canapea de trei locuri nu este tocmai ieftina daca imbraca mobila in intregime si are o croiala adecvata, asa ca nu prea intentionez sa o schimb prea curand. Dar ce sa fac cu aspectul deja pauper? Degeaba e curata si decenta, nu mai are nici un sarm decorativ si aspectul tinde spre jenant.
Daca va confruntati cu aceleasi probleme si nu vreti sa scoateti bani din buzunar prea curand, exista varianta mascarii cu ajutorul pernelor decorative. Da, si pernele necesita cheltuirea unor sume, iar unele asortate si colorate nu sunt tocmai ieftine. Dar pernele va vor distra, vor infrumuseta camera si va vor fi utile in acelasi timp. Asadar, cautati-va pernele pe gustul vostru! Atentie insa, exista cateva reguli in alegerea si asortarea pernelor decorative, depinde de gama de culori, de stilul mobilierului, al camerei, chiar de stilul vostru de viata.

Pana la urma, ultimul detaliu decorativ al unei camere de zi este aranjarea pernelor, adevarate "unelte" ce dau stil, eleganta, veselie sau chiar umor unui spatiu. Nu numai ca ofera relaxare, dar sunt si un mod sanatos de a sta pe o canapea, oferind sustinere adecvata spatelui si coloanei vertebrale. O camera va fi mai primitoare, mai familiara, mai luminoasa cu pernele potrivite aranjate pe canapea.
Iata cateva modalitati:
1.Pernele lungi
Pe o canapea solida, dar cu o husa terna, neutra, fara vlaga, poate fi amplasata o singura perna ingusta si lunga care poate contrasta cu fondul canapelei prin culoare sau prin modelul materialului. Sunt perne care se potrivesc in zona lombara si fac mai confortabil statul pe canapea atunci cand suferi de dureri prin acele parti ale corpului.

 
2.Modele si texturi in culori din aceeasi familie
Este o arta sa faci astfel de combinatii. M-am mai uitat si eu pe la emisiunile in care designerii amenajeaza diferite camere si am observat cum aleg aceste obiecte. Bineinteles ca pe la noi nu gasesti asa ceva neam, probabil doar daca achizitionezi de la creatorii de handmade unde ai sanse sa dai peste modele deosebite.


3. Mixuri in acelasi stil: etnic, animal print, vintage

 

4. Perne cu texturi si marimi diferite, dar in aceeasi culoare





5. Perne cu modele identice, in culori diferite



3 comentarii:

  1. Sa stii ca imi plac si mie, pe o canapea sunt chiar de efect.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac mult pernele "aruncate" pe canapele sau fotolii... dau o anumita caldura camerei, o atmosfera ospitaliera. Imi place sa cos singura fetele pernutelor, însa d multe ori modelele gata cumparate sunt mult mai ieftine decât cele "hand made" :)
    Un weekend confortabil, tolanita între perne iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.