Translate

duminică, 29 mai 2016

Bijuterii contemporane, dar cu gandacei!

Insectele reprezinta un model din natura destul de folosit in arta bijuteriilor, sa nu uitam ca egiptenii aveau un cult pentru scarabeu, stilul gothic prefera paianjenii, moliile si gandacii de mari dimensiuni, iar fluturii sau libelulele cele delicate n-au mai iesit niciodata din moda dupa ce au fost puse in valoare de Art Nouveau.
Mie imi plac bijuteriile cu insecte, iar unii creatori contemporani au vazut un potential deosebit in utilizarea imaginilor cu aceste aparent neinsemnate vietuitoare. Exista insa un mic impediment, nu toata lumea agreeaza astfel de design-uri. Fluturii vor fi simpatizati de oricine, dar nu si gandacii! Si totusi...
Dawn Estrin a studiat arta realizarii bijuteriilor la institutul din Cleveland. Ea realizeaza intai modele handmade, apoi incorporeaza in design tipare din metal, timbre, gravuri. Foloseste imagini cu insecte, dar si pisicute, ursi, pasari.

Lucrarile lui Elizabeth Khoury pot fi datatoare de fobii pentru unele persoane mai sensibile la vederea arahnidelor, de exemplu, dar sunt obiecte extrem de frumos realizate si e pacat sa nu apreciezi finetea lor.


De Mario Salvucci ce sa mai zic? Colierele sale sunt uimitoare, chiar daca putin cam...evidente pentru unele gusturi, dar sunt extrem de apreciate de o anumita categorie de oameni. Italianul creeaza bijuterii de mai bine de 30 de ani, iar lucrarile sale au fost expuse in toate marile orase ale lumii si au aparut in toate revistele celebre de fashion.

Brosele lui Yojae Lee sunt supradimensionate si oarecum infricosatoare si te acapareaza cu totul atunci cand le porti. Artista spune ca ii place sa observe natura de aproape, iar insectele o inspira cel mai mult in munca sa.



4 comentarii:

  1. Sa spun drept sunt arahnofoba in cel mai inalt grad !Deci nu pot sa apreciez
    corect bijutierii ce realizeaza...asa ceva !Celelalte,realizate de Dawn,sunt
    placute,apreciez mai mult ultimele doua.
    Multumesc pentru noutati; o saptamana buna !

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci ...piele de gaina si senzatia de a o lua la fuga! Nu pot domle cu gandacii si paianjenii! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Singurele pe care le-aș purta sunt cele cu fluturi. În rest... yuk!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.