Translate

joi, 14 februarie 2013

Torturaţi-mã dar sa-mi placã şi mie!



Dacã v-aţi uitat vreodatã la antologicul sitcom “Familia Bundy”, poate aţi vãzut episodul acela în care Bundy, seful clanului, este legat de un scaun şi obligat sã se uite la “Dr.Queen”, un serial cu Jane Seymour în rolul principal. Bundy, un misogin de cea mai josnicã (şi haioasã!) speţã, nu putea sã sufere femeia puternicã şi independentã întruchipatã de cunoscuta actriţã. Ca sã “parafrazez” scena de mai sus, aş spune cã, în cazul în care vreţi sã mã torturaţi, de data asta chinuitor de plãcut, mã legaţi de un scaun în faţa calculatorului şi accesaţi un magazin de bijuterii din argint .
Boala argintãriei nu are vârstã în cazul meu, dintotdeauna am avut o aplecare spre sclipirile de luminã patinatã ale acestui metal versatil. Nu sunt o fire tocmai extrovertitã şi aurul mi s-a pãrut cã mã expune prea mult atenţiei celor din jur, aşa cã am iubit mult mai mult discreţia argintului. Mi-a plãcut sã cumpãr, sã vând şi sã modific bijuteriile de care mã plictiseam şi mi-a plãcut sã-mi reinventez mica mea colecţie preţioasã, odatã cu fiecare anotimp sau ocazie specialã. Si mereu am fost în cãutarea acelor surse unde puteam admira modele, texturi, combinaţii inovative. Nu aveam cum sã ratez mediul online deoarece oferã o gamã extrem de largã de posibilitãţi. Unul dintre primele şi cele mai bogate magazine vizitate de mine a fost SilverZone.ro, un nume foarte sugestiv în spatele cãruia se înghesuie la propriu atât de multe produse, încât trebuie sã ai rãbdare şi sã le iei la rând, altfel te pierzi în mulţimea de categorii şi rişti sã ratezi vreo piesã deosebitã. Dar ceea ce mi-a plãcut cu deosebire au fost creaţiile ce combinã argintul cu materialele amintind de naturã: bumbac, sfoarã, ceramicã, scoici şi sidef, perle, coral. Sunt piese de zi cu zi, nu exagerat de pretenţioase, dar având aerul estival al oceanului şi vacanţelor. Le porţi şi parcã simţi o legãturã subtilã cu elementele pãmântului, sunt mai familiare şi mai reconfortante decât alte feluri de podoabe. Bratarile din argint formate din mai multe şnururi de bumbac cu perle, cele cu scoici shiva delicat şlefuite sau cele din piele au intrat în topul meu de preferinţe pentru cadouri. Asta în cazul în care rezist pânã îmi va face cineva un astfel de cadou şi nu îmi cumpãr singurã ceva. 





 Wishlist-ul meu s-a lungit substanţial pe mãsurã ce am descoperit şi restul categoriilor, pandantivele din argint reprezentând animale-cai, brotãcei sau fluturi- fiind printre cele mai reuşite pe care le-am vãzut vreodatã.
Pentru cã urmeazã o perioadã specialã, în care aveţi ocazia sã vã declaraţi sentimentele pentru cei dragi, nu ignoraţi ocazia de a alege o bijuterie potrivitã, existã numeroase pe site care pot vorbi în numele vostru. Nu uitaţi cã alte lucruri sunt efemere, dar o bijuterie frumoasã va fi pãstratã veşnic de pesoana care o primeşte. Le vor gãsi şi urmaşii noştri , peste o mie de ani, când vor sãpa printre ruinele acestei civilizaţii şi se vor gândi la sentimentalii care le-au dãruit. Blazarea pe care o afişãm în viaţa de zi cu zi ascunde de fapt o foame acutã de romantism, de gesturi delicate şi cuvinte dulci.
Eu am ales pentru voi aceastã inimioara-caseta în care puteţi pãstra o amintire preţioasã, poate vã inspirã în cãutarea darului perfect...

3 comentarii:

  1. Nu-mi amintesc episodul cu pricina din Bundy.
    Pandantivul-casetă este foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am revazut familia de cosmar pe sarite cand e in reluare, sunt foarte multe chestii pe care le uitasem...Casetuta de mai sus e un tip de bijuterie pe care mi l-am dorit intotdeauna si nu l-am avut niciodata, are un aer vintage.

      Ștergere
  2. sunt dragute,pandantivul caseta e fdragut :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.