Translate

marți, 13 august 2013

Sã dãm frâu liber imaginaţiei…


Azi, când am ajuns acasã, “beat de soare şi pârlit îngrozitor”, vorba poetului, nu-mi trebuia nici apã! Am moţãit pe canapea şi n-am avut chef de nimic. In acel moment mi-am adus aminte de unul dintre obiceiurile pe care le cãpãtasem în anii de dupã revoluţie, când încã nu se “inventase” internetul, atât de util pentru ridicarea moralului prãbuşit. O sã credeţi cã eram cam zurlie, dar obişnuiam sã cumpãr un ziar local de anunţuri şi sã-l lecturez pur şi simplu, cu precãdere matrimonialele.
Nuuuu, nu eram în cãutarea sufletului-pereche, ci doar în cãutarea unei porţii zdravene de râs. Oameni buni, nu ştiu dacã aţi practicat vreodatã sportul acesta, dar vã asigur cã aţi avea acces la o sursã de umor inepuizabilã. Acum îmi dau seama cum îşi permiteau oamenii sã batã câmpii în halul ãla, cã unele anunţuri erau tot o poezie şi un “of”, strigãt de iubire (disperatã) nu alta, erau de fapt gratuite. V-aţi prins?
“ofer masaj de relaxare la o doamnã la domiciliul acesteia”
Din pãcate, matrimonialele nu mai sunt pure şi naïve ca altãdatã, cã acum îţi trebuie peste 18 ani ca sã le poţi viziona. Visãtorii au fost alungaţi din paginile de profil de meserii mai bãnoase.
“posturi disponibile cu plecãri urgente în germania! recrutãm cupluri pentru munca în ferme de gãini (curãţenie la pãsãri şi adunat ouã). se cere rezistenţã la efort fizic”
Mamããããã…dacã ar fi sã o iau acum de la capãt, gãinãreasã m-aş face!
“tractor lamborghini 135cp, 6000 h functionare (2500 - 3000 h doar la irigati), stare foarte buna,greutati pe fata, proiectoare pe spate, consum redus”
Chiar existã tractor fãcut sub sigla Lamborghini?!!! Sau nu înţeleg eu la ce se referã posesorul? Poate e un monster-truck, aşa tunat cu greutãţi şi proiectoare…
“dupa 8-10 ore de stat la servici,de luni pana vineri ,tot ce vrei e ca weekend-ul sa-l petreci relaxat."deleaga"atributiile casnice unei alte persoane.fa-ti viata mai usoara” 
Asta pun pariu cã e o cucoanã cu studii superioare cã prea se exprimã elevat, chestia cu “delegatul” e mortalã, probabil a avut funcţie de conducere şi i-a intrat în reflex sã delege la amãrâţii de sclavi.
“efectuez, la urgenta, lucrari de licenta, dizertatie in domeniile: drept, administratie publica, istorie, geografie, garantez unicitatea, preturi minime”
Pe de altã parte nici nu e greu sã ai studii superioare, numai eu am muncit ca tâmpita la propria-mi lucrare de licenţã, în ideea cã ce e fãcut cu mânuşiţele mele e cel mai sigur.
“caut om cu frica lui Dumnezeu, care doreşte să mi doneze o căsuţă sau loc de casă”
Aaaaa, ce atâtea credite pentru locuinţe…aerul şi fraierul! Cere şi ţi se va da! O donaţie gen Ber-Becali te rezolvã pe viaţã.
Lãsând gluma la o parte, zilele acestea am ajuns pe un site de anunturi din nevoi mult mai practice. Obişnuiesc sã vând diverse, un exemplu ar fi chiar obiectele pe care le fac cu tehnica şerveţelului, dar, în timp, am gãsit pe astfel de site-uri o ocazie de scãpa şi de alte surplusuri. Da, imaginaţi-vã cã nu toate lucrurile mele dispar prin fengshui. Ultima experienţã de acest gen s-a încheiat recent într-un mod apoteotic şi cam neplãcut, dupã o relaţie de vreo 3 ani cu un site de vânzãri-cumpãrãri online unde plãteam fiecare mişcare. Când mi-au cerut o taxã ca sã-mi asigure ei chipurile o garanţie în faţa cumpãrãtorilor, cã sunt serioasã, am zis “pas”, gãsiţi-vã alţi calici sã-i stoarceţi. Aşa cã, momentan, profit de site-urile care oferã posibilitatea de a da anunturi gratuite . Pe Bizcaf.ro am ajuns cãutând anunturi pentru Prahova  pentru cã e mult mai simplu sã te învârţi la tine în judeţ cand vinzi-cumperi ceva. Site-ul este bine structurat în sensul cã, la fiecare judeţ în parte, gãseşti anunţurile grupate pe domenii – locuri de muncã, imobiliare, prestãri servicii, auto, agricole- precum şi pe localitãţi, ceea ce scurteazã considerabil timpul de cãutare. Când dai însã click pe butonul „Adaugã anunţ” îţi apare o gamã mult mai largã de categorii în care îţi poţi încadra textul. Am reţinut faptul cã existã rubrica „Obiecte gratuite”, e perfect atunci când am câte ceva de donat. Bineînţeles cã la anunţ poţi ataşa fotografii, maxim 4, ceea ce e chiar recomandat pentru a-ţi mãri şansele de a realiza o afacere. Si pentru cã tot eram pe site, am purces la înregistrare, cã nu prea obişnuiesc sã pierd timpul şi, având cont, e mult mai simplu sã ai o evidenţã a anunţurilor postate…A fost ultra-simplu, nu se cere decât o adresã de mail pe care sã primeşti linkul de activare. Aşa cã, în cinci minute, eram gata de redactat primul meu anunţ. Imi mai trebuie doar un dram de noroc ca sã gãsesc cumpãrãtorul potrivit.





2 comentarii:

  1. Mi-aiadus aminte de anunturile de la mica publicitate. Erau si emisiuni dupa revolutie in care se facea haz pe tema anunturilor astea. Imi mai amintesc de unul care era vestit la vremea aia cu vrabiuta moldoveanca ce cauta papagal bucurestean tare-n clontz ... si nu mai stiu ce alte balarii :)).
    Si eu umblu pe site-uri din astea de vinzi si cumperi cand n-am ce face. uneori e chiar amuzant sa vezi ce mai vinde lumea.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-ai sa gasesti anunturi gen "mica publicitate" pe www.anunturili.ro pentru ca este foarte bine moderat si are integrat un filtru antispam cu o lista de cuvinte banate. Il recomand cu caldura!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.