Translate

marți, 26 februarie 2019

Banda de alergare magnetica, un aparat pentru orice sezon


            Desi nu exista nimic care sa egaleze alergarea in aer liber, vremea neprietenoasa face uneori imposibil acest tip de miscare. In zilele cand timpul nu tine cu voi, benzile de alergat va sar in ajutor

Banda De Alergare Magnetica InSPORTline Excel Run, 100 Kg



            Iata un model care nu dispune de un motor care sa puna in miscare suprafata de mers, ci functioneaza putin altfel, extrem de ingenios. Banda este actionata de propriile picioare, de actul propriu-zis de a merge, iar partea magnetica din interiorul ei va opune rezistenta, astfel incat veti depune un efort considerabil pentru a o folosi. Mersul pe o banda magnetica este similar cu mersul pe o suprafata plana (in parc, pe stadion, etc.) pentru ca viteza de mers este stabilita de miscarea propriilor picioare: cu cat mergi mai tare, cu atat banda se misca mai repede, iar daca incetinesti ritmul banda se va misca mai incet. Acest model de banda este perfect pentru persoanele cu probleme de sanatate pentru a face recuperari sau pentru cei ce nu au timp pentru miscarea in aer liber.

Notiuni de baza
Daca sunteti incepator, incercati antrenamentul special de 40 de minute. Antrenamentul trebuie sa fie combinat intre mersul pe jos si alergare pentru a va mari ritmul cardiac in timp ce pregatiti si corpul pentru distanta si viteza. Daca simtiti ca antrenamentul este prea usor sau prea greu, schimbati viteza, dar asigurati-va ca ii acordati timp corpului sa se adapteze la cerintele fizice.

Exercitiul de mers pe jos
Odata ce va simtiti putin mai confortabil pe banda de alergare, optati pentru un antrenament care sa includa mersul pe jos si jogging-ul. Antrenamentul de 60 de minute poate duce la arderea a aproximativ 300 de calorii. Daca alergati insa mai intens, 40 de minute va pot aduce acelasi rezultat.
          
Sprintul
Din momentul in care simtiti ca ati stapanit combinatia de mers si jogging, incercati sa accelerati ritmul. 30 de minute este o durata de timp in care puteti incepe sa cresteti viteza. Cu un antrenament de sprint si mersul zilnic pe jos v-ati asigurat o rezistenta marita. Acum sunteti gata pentru provocarea de 60 de minute.
       
Intervale de intensitate
Prin schimbarea vitezei de alergare in fiecare minut, veti castiga si razboiul impotriva acumularii de kilograme in plus.Dupa cele mai noi studii, alternarea intervalelor de alergare la intensitate mare cu intervale de alergare usoara sau de mers creste substantial eficienta acestor exercitii. Aceasta metoda protejeaza mai bine articulatiile si activeaza metabolismul pentru mai multe ore.

            Daca vreti sa scapati de  kilogramele in plus alergand, luati urmatoarele aspecte in considerare:

          Exercitiul ce va ajuta in arderea a 500 de calorii: acest exercitiu presupune cam 60 de minute din timpul tau liber pentru un antrenament ce se axeaza pe alergat intens. Realizat de 4 ori pe saptamana, va duce la pierderea a jumatate de kilogram.
          Intervale progresive - incalziti-va timp de 10 minute la un ritm usor. Porniti banda de alergare la 10 km/ora pe o inclinatie de 1% si alergati timp de 60 de secunde la acel ritm. Apoi reduceti viteza lent si faceti o pauza de 60 de secunde. Lasati viteza la 10 km/ora si repetati timpul de 60 de secunde de alergare cu o pauza de 60 de secunde, apoi cresteti viteza cu 1 km/ora dupa fiecare pauza. Odata ce nu mai puteti mentine acea viteza mai rapida timp de 60 de secunde, renuntati. Acesta este un antrenament minunat, progresiv, care va va ajuta sa deveniti din ce in ce mai buni alergatori.
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.