Translate

joi, 14 februarie 2019

Ce pot masura specialistii din domeniile tehnice cu multimetrul digital Fluke 287?


Pentru oamenii obisnuiti, 287 este doar un numar, insa, pentru specialistii din domeniile tehnice si industriale, acesta are o semnificatie mai deosebita. Este denumirea unuia dintre cele mai apreciate multimetre digitale din oferta producatorului american Fluke, un aparat de masura extrem de popular datorita versatilitatii sale. Acesta poate fi folosit pentru a masura curentul alternativ si continuu, tensiunea, rezistenta, capacitatea, frecventa, dar si temperatura, conductibilitatea si coeficientul de umplere.

Acest multimetru digital este dotat cu numeroase functii avansate, printre care HOLD (pastrarea citirii de pe afisaj), MIN / MAX / MED si TrendCapture (pentru inregistrarea datelor). Fluke 287 iti ofera posibilitatea afisarii mai multor citiri intr-o singura fereastra, dar si inregistrarea rapida a valorilor MIN / MAX. In plus, acesta este dotat cu un buton de informare care porneste sistemul de asistenta incorporat, are o memorie de pana la 10.000 de rezultate de masuratori si, nu in ultimul rand, este compatibil cu aplicatia Fluke Connect. Prin intermediul acesteia, poti partaja rezultatele catre colegi direct de pe teren, sporindu-ti astfel productivitatea.
Daca decizi sa achizitionezi acest multimetru digital, vei primi, pe langa aparatul propriu-zis, baterii, un certificat de calibrare, cabluri de masurare FLK-TL71, dar si un maner pentru sonda. In plus, poti opta si pentru o husa moale FLK-C781, care sa protejeze aparatul in timpul transportului si depozitarii. Portabilitatea acestui instrument de masura este garantata si de greutatea sa, de doar 871 de grame.

Multimetrul digital Fluke 287 foloseste un display LCD TFT de 2,2 inci (320x240), grafic, color, si un bargraf cu 51 de segmente. Aparatul este inclus in clasa de etanseitate IP54, masoara doar 102 x 60 x 222 mm si foloseste 6 baterii 1,5 V LR6 (de tip AA). In ceea ce priveste normele de siguranta in vigoare, Fluke 287 este conform cu EN 61010 1.000 V CAT III si EN 61010 600 V CAT IV.

Ce masuratori poti efectua cu ajutorul multimetrului digital Fluke 287?

Multimetrul digital 287 de la Fluke se remarca atat prin diversitatea marimilor fizice pe care le poate masura, cat si prin precizia acestor masuratori, mai mare de 99%. Iata in continuare care sunt intervalele de masurare, dar si acuratetea acestui dispozitiv pentru fiecare marime fizica in parte:

Tensiunea

- acest multimetru digital masoara tensiuni de pana la 1.000 V, atat in curent direct, cat si alternativ, cu o acuratete de +/-0,025% (pentru curentul direct) si de +/-0,4% (pentru curentul alternativ);

Curentul electric

- curentul electric masurat de acest dispozitiv Fluke poate atinge 10 A sau chiar 20 A (pentru maximum 30 de secunde), acuratetea fiind de +/-0,15% (pentru curentul direct) si de +/-0,6% (pentru curentul alternativ);

Rezistenta

- aparatul masoara rezistente de pana la 500 MΩ, cu o acuratete de +/-0,05%;

Capacitate

- dispozitivul suporta o capacitate de maximum 100 mF, avand o acuratete de +/-1%;

Frecventa

- in ceea ce priveste frecventa maxima, aceasta este de 999,99 kHz, cu o acuratete de +/-0,005%;

Temperatura

- plaja de temperaturi care pot fi masurate cu ajutorul acestui multimetru digital variaza intre -200 si +1.350 grade Celsius (acuratete +/-1%);

Conductibilitate

- conductibilitatea maxima suportata este de 50 S, cu o acuratete de +/-1%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.