Translate

vineri, 1 februarie 2019

De ce sa oferim buchete de trandafiri rosii de Valentine’s Day

Te-ai intrebat vreodata de ce trandafirii rosii sunt atat de speciali? Se numara printre cele mai bine vandute flori in intreaga lume si sunt nelipsiti de la evenimente speciale, precum nunti, botezuri, aniversari sau intalniri romantice. Persoanele care ofera buchete de trandafiri rosii isi exprima dragostea, dar sunt si o forma foarte buna de a cere iertare persoanelor dragi.

Popularitatea lor se datoreaza semnificatiilor pe care le transmit. Trandafirii rosii au trecut testul timpului, reprezentand de mii de ani frumusetea, iubirea, romantismul, pasiunea. Totusi, pentru a intelege cum au fost stabilite semnificatiile trandafirilor rosii, este necesar sa facem o calatorie lunga in istorie. Inca din Antichitate s-au numarat printre florile preferate ale oamenilor, insa in perioada de glorie a Imperiului Otoman au capatat o semnificatie aparte. Sultanii foloseau buchete de trandafiri rosii pentru a semnaliza pozitia pe scara ierarhica a proprietarilor.

Dar care este, de fapt, motivul pentru care oamenii ofera buchete de trandafiri rosii de Valentine’s Day? Pentru a gasi raspunsul, facem cativa pasi in timp, mai precis in secolul al XIX-lea, cand victorienii foloseau aceste flori pentru a transmite interesele de dragoste. Mai precis, comunicau destinatarului ca sunt interesati sa lege o legatura amoroasa. Acest sistem poarta numele de floriografie, adica arta de a transmite ceva criptat cu ajutorul florilor. Desigur, in acea perioada, indragostitii nu erau singurii care isi trimiteau mesaje „cifrate”. Si spionii aplicau aceeasi tactica.
Situatia socio-politica de la acea vreme a fost sursa de inspiratie pentru poeti, care au cantat in versuri frumusetea buchetelor de trandafiri rosii. Dar poezia nu a fost singura care a folosit simbolistica florala, ci aceasta se regaseste si in alte forme de arta. Spre exemplu, pictorii au asociat florile nu doar cu sentimentele pe care doreau sa le transmita, ci si cu simboluri legate de semnificatia scenelor pictate.
In Extremul Orient, Hanakotoba este o arta japoneza care se bazeaza pe limbajul florilor. Exista un adevarat „alfabet” floral si intregi manuale de codificare. Exista si o varianta mai „domestica” folosita mai mult la nivel de aranjamente florale, cunoscuta sub numele de
Ikebana.

Cultura perioadei Victoriene a fost sursa de inspiratie si pentru alte popoare din Europa. Si in cele doua Americi a fost „exportat” limbajul florilor. Inca de atunci se foloseau buchete de trandafiri rosii in amenajarea gradinilor publice, ceea ce ne conduce la ideea ca in cazul americanilor nu mai era vorba despre transmiterea unor mesaje criptate, ci despre elemente de decor.

Aceste flori superbe au o istorie lunga, motiv pentru care putem sa intelegem cu usurinta de ce este atat de placut pentru femei sa primeasca buchete de trandafiri rosii. Semnificatiile pe care le poarta sunt profunde, astfel ca pot transmite mai multe decat ne-am putea imagina.

Comanda buchetul de trandafiri rosii dorit de pe Florandes.ro. Acest magazin online cu livrare
flori Bucuresti detine propriile sere, asa ca poti sa fii sigur ca produsele comandate vor fi
intotdeauna proaspete. Plaseaza comanda pana la ora 17:00 si o vei primi in aceeasi zi.

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.