Translate

joi, 24 martie 2016

Despre diferentele dintre sexe

Pe cuvant, astazi nici sa ma distrez la prostiile de pe fb n-am avut chef, uneori gaura aceea neagra din capul unora devine amenintatoare. Stiti fenomenul: are o gravitatie atat de mare incat nici lumina nu mai poate scapa de-acolo.
E o provocare sa spui ce inteleg tinerii din ziua de astazi prin "a fi la moda". Mai greu de digerat mi se pare anularea limitelor dintre ceea ce poarta un barbat si ceea ce poarta o femeie. Femeia si-a castigat in timp dreptul de a imbraca pantaloni, maieuri si camasi, iar barbatii par sa-si ia revansa adoptand culori pastelate si modele cu fluturi, flori si pasari, ca sa nu mai zic de fuste. Ei bine, ei au invocat costumul scotian si au spus ca fusta se poarta la unii de secole, dar rozul si celelalte dragalasenii?
In vara trecuta am vazut pe adolescentii fashionisti cele mai nastrusnice chestii, mult mai evidente la ei decat la ele. Tricouri cu fluturi uriasi pe piept, itari cu fundul intre picioare si floricele roz pe fond gri, camasi boho cu broderii, decolteuri pana pe piept, pantaloni sugrumati de zici ca-s dresuri...Nu stii daca sa razi sau sa-ti fie mila de ei pentru ca nu-si dau seama cat de ridicol arata.
Saptamana asta insa, mai precis alaltaieri, cand plecam de la serviciu, am avut parte de o imagine care m-a bantuit, intarindu-mi credinta ca ori parintii incearca sa se dea moderni si nu discuta deloc cu odraslele, ori copiii pleaca de-acasa fara sa-i vada genitorii cu ce se imbraca.
Asadar, calea mi-a fost taiata (ptiu, drace!) de doi baieti ce pareau relativ normali la prima vedere. Asta pana mi-am lasat privirea pe incaltarile unuia. Pustiul de vreo 16 ani era destul de cenusiu, decorat cu o gecuta pe corp si o pereche gri de blugi skinny absolut banali, dar incaltarile...maiculita, incaltarile mi-au ars ochii, erau un soi de tenisi/bascheti supra-impodobiti cu niste maimutoi ca niste jucarii care se balanganeau deasupra limbii, dintr-un textil galben tipator. M-am intrebat daca tipul realizeaza ca lumea pufneste in ras pe langa el. Dar stiti ce este si mai si? Ieri, frunzarind un magazin online de haine, pe la sectiunea "rochii" dau peste o fatuca ce purta exact acelasi model grotesc, asortat la o rochie de data asta. Am incercat sa-l cropuiesc ca sa vi-l arat, nu a iesit prea clar la redimensionare, dar iata-l in toata splendoarea!

Sursa: fashionup.ro
Daca astia nu sunt botosi de casa sa-mi ziceti mie "cucu". Eu zic ca ar merge la 4-5 ani.
Si atunci revin la nedumerirea mea: cum poate un adolescent sa incalte asa ceva cand este evident ca, in acest fel, masculinitatea lui sufera o serioasa lovitura? Da, stiu, acum va spuneti in gand ca poate baiatul tinde sa joace in echipa adversa. Poate, dar, in locul lui,  tot nu as iesi cu chestiile astea pe strada.



12 comentarii:

  1. Mai, e un curent primavara asta, un pop art colorat, caractere emoji, un lux-neserios. E doar ceva mai mult fun. Printre promotorii stilului sunt Kendall Jenner, Chiara Ferragni, Julia Sarr-Jamois. Sa vezi colectia "Monster" de la Fendi!
    Pur si simplu e ceva altceva, un shot de adrenalina!
    Cel putin asta e intentia :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, sunt sigura ca e distractiv pe alte meleaguri, dar daca iesi in Ploiestiul muncitoresc cu asa ceva in picioare, trebuie sa fii pregatit sa suporti etichetele de rigoare. Pur si simplu e mai bine sa te "pierzi" in multime.

      Ștergere
  2. Cred ca ai dreptate :nu as putea incadra acest gen de incaltari nici macar la distractiv,nu mai vorbim de celelalte !Mi se par "ciudate" ,purtate de oricare
    sex,fie el si neprecizat inca !
    Poate doar doresc sa atraga atentia,si nu au cu ce altceva ?!
    Weekend linistit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema este ca se bateau cap in cap cu ziua gri ploioasa si cu hainele normale pe care le purta baiatul.

      Ștergere
  3. Femeia si-a dorit multa vreme sa fie egala cu barbatul Acum are posibilitatea. Barbatul devine mai feminin de la o zi la alta, femeia devine capul familiei in timp ce e trebuie sa dovedeasca tuturor ca e si gospodina desavarsita, si mama fenomenala, si prietena activa social etc.!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu de ce vor trasaturi feminine, dar dorinta asta o capata in adolescenta cand incep sa vada trenduri diverse. Pustiul meu nu vrea sa auda (inca) de culori de fete.

      Ștergere
  4. Cică trăim într-o democraţie! Adică fiecare are dreptul să se îmbrace, să se încalţe cum vrea. Am văzut şi eu, am zâmbit şi am trecut mai departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, le mai trebuie si un simt al echilibrului in vestimentatie, mai ales in raport cu mediul in care traiesc. Pe de alta parte parca ma bucur ca societatea anosta din orasul meu incepe sa se trezeasca la viata si manifesta si alte gusturi.

      Ștergere
    2. Intr-o democratie oamenii mai tin cont si de indatoriri, nu numai de drepturi. Democratia nu inseamna doar drepturi.

      Ștergere
  5. Atunci, cu ei la cratiță! Și le punem și mopu'n mână! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He, he, au prea mult timp sa se gandeasca la ei, asta e problema!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.