Translate

luni, 14 martie 2016

Proba 6 in SuperBlog - Imi plac desenele animate, nu si scaparile din articole

In proba lansata sambata (da, de data asta am intarziat cu articolul), sponsorul Empire Film- nu stiu daca este nou in competite, eu parca nu l-am prins- va cere sa rememorati peliculele memorabile (he, he) din copilaria voastra, adica desenele animate care v-au adus clipe de fericire si care v-au influentat in vreun fel.
Pe mine desenele animate de la Disney ma faceau sa chiulesc de la cate o ora pentru ca erau difuzate cu taraita pe vremea comunistilor si reprezentau un moment de veselie pentru toti copii de-atunci.
Povestile clasice transpuse in desenele Disney au contribuit mult la formarea imaginatiei, la dispozitia spre visare si la dezvoltarea simtului umorului pe care le am ca persoana adulta. Mai interesant ar fi fost ce fel de adult as fi devenit fara desene in general, dar asta nu voi sti niciodata. Unul foarte morocanos, banuiesc.
Cred ca acei dintre participanti care au copii si urmaresc impreuna cu ei filmele de desene animate stiu mai bine la ce se refera enuntul probei cand vine vorba de formarea personalitatii prin aceste productii. Ca urmare, daca vi se cere sa va stoarceti amintirile, sa spuneti la ce va uitati cu precadere si ce personaje va placeau, asta inseamna ca sponsorul incearca sa faca o statistica si sa vada ce productii prind la parinti si copii. De ce si la parinti? Pe principiul ca parintele controleaza ce vede copilul sau parintele da banul pe bilete la cinema.

Atentie, de data aceasta vi se impune limita maxima de cuvinte, care este destul de coborata, asadar va fi un tur de forta sa faceti un text elocvent, emotionant, cuprinzator in doar o jumatate de pagina. Puteti bineinteles sa sariti nitelus limita dar, probabil, juriul a impus aceasta cerinta din motive de rabdare la citit, asa ca nu exagerati. S-ar putea chiar sa contorizeze cuvintele. Din ambitie, zic.

Si acum, pentru ca am avut timp sa citesc ceva din articolele inscrise la probe, as face un mic rezumat al "scaparilor" observate:
- Nu ati adaugat la sfarsit ca este un articol inscris pentru SuperBlog; pai, daca e conditie de participare la proba (!!!), logic ar fi ca fara mentiunea respectiva nici sa nu fie luat in considerare la jurizare, nu?
- Nu prea puneti logo-ul sponsorului in articol; uneori nu e trecut la cerinte, dar face impresie intotdeauna;
- Nu folositi fotografii cu produsele sponsorului in text, asta mi s-a parut chiar de neinteles, pai nu aratati la ce faceti aluzie?
- Folositi niste fonturi atat de puchinoase ca m-am chiorat intr-o veselie, ce va faceti daca juriul e miop?
-N-aveti treaba cu cerintele tehnice!
Exemplu: la Proba 2, la Art&Craft, in loc sa imaginati voi un suvenir ati pus poze de pe net cu suveniruri din comert sau chiar deja comercializate de sponsor. La Proba 3, la Diego, vi s-a spus ca reprezinta un avantaj sa mentionati serviciile asigurate de ei si voi ati crezut probabil ca e ceva optional. Pai, daca e avantaj, faci orice ca sa bagi cerinta in articol, nu? Articolul vostru va fi comparat cu altele, nu vreti sa aveti avantajul?
-Nu bolduiti cuvintele obligatorii (nu cele pe care se pun linkurile) si juriul nu va avea rabdare sa le caute.

Sfatul meu este sa pritociti mai bine ideile, lasati-le un pic sa decanteze. Ati scris textul, asteptati o zi-doua, poate il puteti imbunatati. Nu scrieti in ultima zi, pregatiti-l din timp, salvati-l in calculator si recititi-l.



 

2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.