Translate

duminică, 27 martie 2016

Ransom Riggs si cartile sale fantastice

Ransom Riggs este un tanar autor de carti fantasy, nu stiu daca a fost ceva tradus la noi, poate ar trebui deoarece cea mai bine vanduta nuvela a sa, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children s-a dat in milioane de copii in intreaga lume. A mai scris Hollow City si Library of Souls, formand o serie cu prima nuvela si tinand capul de afis pe lista de bestsellere a New York Times.



Dar ceea ce este mai interesant la acest tanar autor este faptul ca ii place si sa realizeze filme, sa fotografieze mult, sa colectioneze fotografii vechi, sa activeze intens pe FB si Twitter, adica sa se poarte exact ca o persoana din generatiile noi. Inainte de a fi cunoscut pentru scrierile sale, Ransom Riggs a facut o serie de calatorii pentru a gasi castele abandonate, in locuri excluse din circuitul turistic, realizand un film despre ceea ce a descoperit in aceste misterioase locuri. Un film cu atmosfera gotica, fara niciun efort, castelele darapanate chiar par a avea o recuzita potrivita pentru o pelicula horror. Este impresionant cum timpul pare sa fi incremenit in unele incaperi, te intrebi ce s-a putut intampla de proprietarul a plecat fara sa-si stranga toate lucrurile. Aceste obiecte vechi, uitate pe mese si in dulapuri spun povesti celor care stiu sa le descopere, iar Ransom este categoric unul care le pricepe talcul ascuns.Trebuie doar sa treci peste atmosfera sinistra a ruinelor si sa empatizezi cu istoria zidurilor decazute.
 
Colectia sa de fotografii vechi a facut deasemenea obiectul publicarii unei carti, Talking Pictures, cu notele autorului, evocand momente extrem de personale ale unor oameni.


Pe 15 martie a fost lansat trailerul filmului realizat de Tim Burton dupa nuvela Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, filmul cu acelasi nume urmand sa apara in septembrie 2016. Sper sa fie preluat si la noi, la fel ca si cartile, Ransom Riggs pare sa creeze o lume fabuloasa, plina de intelesuri atat pentru copii, cat si pentru adulti. Deocamdata, cartea care a stat la baza filmului se poate gasi in libraria Carturesti.


6 comentarii:

  1. Aștept filmul! Eva Green e o garanție pentru un film fantastic!

    RăspundețiȘtergere
  2. cand am vazut trailerul m-a facut sa simpt o curiozitate enorme pentru acest autor. am sa citesc cartea :D
    http://diannetho.es

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare cum a publicat, prin editură sau privat?
    Eh, oricum ar fi, se pare că autorii pot trăi din scris. Ceea ce nu poți spune despre cei mai buni din România...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.