Translate

vineri, 11 martie 2016

Proba 5 in SuperBlog - condurii Cenusaresei

Oho, la aceasta proba este rost de pantofi stiletto ca premiu, dar si de multa creativitate.
Sponsor nou, juriu nou, dar cu pretentii...artistice. Sa reinventezi finalul pentru o poveste atat de veche ca cea a Cenusaresei nu este o tema oarecare, aici sunt avantajati participantii cu muuuulta imaginatie. Dar va descurcati voi!
CarmineShoes.ro este magazin online de incaltaminte, cu oferta diversa si pentru multe ocazii, pantofii cu toc sunt visul oricarei femei. Sunt multe perechi care v-ar putea inspira in scrierea unei istorioare dragute. Sponsorul vrea sa puneti linkuri pe pantofii stiletto, inseamna ca vrea sa atraga atentia asupra acestei categorii, dintr-un motiv sau altul, nu conteaza asta. Aveti grija cum strecurati acest gen de pantofi in poveste, poate unii dintre voi v-ati fi gandit sa folositi altfel de incaltaminte de pe site, dar trebuie sa gasiti un loc pentru cuvintele cheie chiar si in aceasta varianta.
Atentie la limita minima de 250 de cuvinte, banuiesc ca v-ati prins ca nu trebuie sa scrieti fix 250, dar nici  300 si nici 400 daca vreti sa impresionati in vreun fel. Trebuie sa va straduiti ceva mai mult.
Cel mai bine cotat criteriu de jurizare, cu 25 de puncte, este creativitatea, asa ca mobilizati-va resursele literare. Povestea ar trebui sa fie amuzanta, iar finalul neasteptat, chiar daca este recomandat sa scoata in evidenta prezenta providentiala a magazinului online.
Eu as folosi imagini combinate in articol. As ilustra tinuta Cenusaresei, as compune un look si as strecura modelul de pantofi ales de pe site. Imaginile sunt intotdeauna un bun mod de a da valoare textului.
Din editiile precedente ale competitiei am observat ca unii sponsori apreciaza articolele structurate, cu paragrafe individualizate, cu formatari diverse pe ideile care trebuie puse in evidenta. Intr-adevar, un text care arata astfel este mai placut ochiului si mai usor de urmarit, iar un juriu care are de citit peste 100 de articole va aprecia lucrul acesta. Tot din aceasta cauza va sfatuiesc sa scoateti in evidenta cuvintele cu linkuri, sa sara in ochi si sa fie usor de identificat, culoarea sa fie contrastanta, sau sa le bolduiti pur si simplu. Pentru cei care participa de mult timp, astea sunt chestii elementare, dar pentru noii inscrisi poate nu sunt atat de evidente.
Spor la treaba!


14 comentarii:

  1. Mă, Crino, io să ştii că îți citesc postările ca şi cum aş fi începătoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma dau mare...unele le-am aflat de-abia la ultima editie.

      Ștergere
    2. Mă tem că, de fapt, temele sunt formulate de organizatori. Aşa s-ar explica discrepanța dintre note şi aşteptări urmând grila de cerințe. Zic şi eu. Cine ştie? ;)

      Ștergere
    3. Sa stii ca m-am gandit si eu uneori la asta, prea erau ingenioase temele si prea ieseau alte articole cu note mari! Va trebui sa torturam pe cineva ca sa marturiseasca...poate pe draguta de Claudia.

      Ștergere
    4. Subsemnata Claudia marturisesc de buna voie si nesilita de nimeni ca, oricat de mult mi-ar placea sa-mi arog meritul de a fi creat eu / noi, organizatorii, brief-urile probelor, nu este catusi de putin valabil. Cel mult, uneori, mai dam feedback pe el, cerem lamuriri/completari unde nu este clar. Numai ca nici macar noi, cu experienta editiilor anterioare, nu reusim mereu sa intuim eventualele probleme in interpretarea/implementarea cerintelor. Deseori, juriul isi formuleaza cerintele / baremul fara sa stie prea clar la ce sa se astepte, iar la momentul jurizarii se adapteaza in functie de ceea ce constata :)

      Ștergere
    5. Ei, asta e o mica surpriza, care va sa zica exista sponsori cu exces de imaginatie! Sincer, credeam ca le mai sugerati voi cate ceva.

      Ștergere
    6. Eu nu mă refeream la idee, Claudia! Aia o pot bănui a lor. Eu mă refeream la criterii, de fapt, m-am exprimat eu greșit. Spun asta căci am observat că una cer, alta punctează unii. Nu îi văd stând cu baremu' de corectare în față nici dacă închid ochii. Pur și simplu aleg ce le pică în ochi și la ureche. Ori, nu e tocmai corect, căci atunci când scrii, o faci cu baremul în cap. Constatările lor, moartea baremurilor, ca să mă exprim... artistic! :)

      Ștergere
  2. Sfaturi pertinente. Multumim! Putin încurcata ita la proba asta. Schimbarea doar a finalului limiteaza imaginatia, cred eu. Finaluri posibile sunt putine, asa ca juriul va citi cam aceeasi chestie la toti... of course, exceptie face Olimpia :))). La ea totul e posibil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OLIMPIA CRED CA VEDE ALTFEL INTREAGA POVESTE, HI, HI.

      Ștergere
    2. Olimpia a schimbat numa' ce-a vrut gamba ei! :))

      Ștergere
    3. Așa și fu! ...mez acu! Cenușa s-a ales! :))

      Ștergere
  3. Olimpia... vine de pe tărâmul poveștilor! Asta mă cam inhibă până la un punct! :-D

    Crina - ești promul blogger partener la care văd o astfel de susținere! Și eu, ca și Olimpia, citesc ca o începătoare! Unele sfaturi se mulează perfect, pe altele mă străduiesc să le adaptez. Dar ești cea mai superbloggerită din tot grupul! Ti pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Sper sa nu mai fie multe probe ca mi s-au epuizat vorbele.

      Ștergere
    2. Inițial am vrut să scriu o piesă de teatru... Avea ca personaje așa: Mia, Ția, NGRI, 'ngrijitoarea de pantofi, pantofăreasa-n gri și prințu' Carmine. Da' m-am temut că nu îi țin pe unii tocurile să cetească și m-am reprofilat.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.