Translate

vineri, 20 mai 2016

Incaltaminte comoda pentru petreceri lungi

Petrecere fara dans nu se poate! Daca vrei sa te dai in spectacol cu adevarat este musai sa dansezi sau..."sa te rupi in figuri" pe ringul restaurantului, cum s-ar exprima unii in ziua de azi.
Dar aici intervine o mica problemuta. Daca vrei sa fii eleganta, ca asa e tipicul bairamului la care esti invitata, trebuie sa ai si incaltarile potrivite, adica neaparat tocuri. Orice rochie ai pune pe tine, e greu sa gasesti una care sa nu necesite pantofi/sandale cu toc. Daca sindrofia este cu dans, pas de te invarteste pe ring cu stiletto in picioare. Daca te atarni de gatul partenerului mai rezolvi cu echilibrul, dar nu toata muzica este lenta si e pacat sa nu participi la restul spetacolului.
Si totusi exista incaltaminte speciala pentru dans, iar inspiratia ar trebui sa ne vina tocmai de la competitiile de dans sportiv unde admiram cu totii tinuta impecabila si eleganta participantilor.
Incaltamintea de dans poate fi extrem de eleganta, in general dansurile latino solicita tocuri mai inalte, iar fetele care practica asa ceva se tin bine pe ele, chestie de exercitiu, nu? Iata cateva exemple.
Ballroom shoes -sunt sandale/pantofi executate din materiale rezistente, pe calapod stabil si avand cureluse sau bride care fixeaza bine incaltamintea pe picior sau in jurul gleznei.
Character shoes - sunt pantofi cu tocul mediu si gros folositi de elevii din scolile de dans sau potriviti pentru Rock'n Roll. Acesti pantofi imbraca piciorul mai bine si au neaparat o bareta care ii fixeaza corespunzator.



Tap shoes- sunt pantofi cu tocul jos, potriviti pentru a bate step sa zicem, deoarece au acele placute metalice fixate pe talpi.
Jazz shoes - sunt pantofi din piele moale, facuti sa se indoaie cat mai usor, sa fie foarte flexibili. Seamana intrucatva cu incaltamintea de balet. Ba chiar pot fi folositi in pilates sau yoga.


Latin dance shoes - sunt la fel de stralucitori ca si spiritul dansatorilor pasionati de aceste stiluri fierbinti. Pot avea si tocuri inalte, regula de baza este sa fie bine fixati peste glezne.


Rumba shoes
Tango shoes
Salsa shoes

5 comentarii:

  1. Modele de pantofi foarte frumoase,comode si ca cele de la dansurile de societate.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua ! M-ar intresa unele perechi de pantofi expuse de dvs. Cum executati comanda ?Va trebuie doar numarul persoanei sau trebuie desenul talpii ? Ce preturi au pantofii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, imi pare rau dar acesta este doar un articol informativ, pozele sunt exemple de pe net, nu sunt fabricate de o firma careia sa-i fac eu reclama. Am dat doar exemple de tipuri de pantofi folositi in dansurile sportive. Din cate am vazut eu astfel de pantofi se gasesc pe unele site-uri straine de specialitate, dar sunt sigura ca exista si pe la noi cineva care sa produca asa ceva, poate vreun atelier mai mic.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.