Translate

vineri, 30 august 2013

Besa meeee...besa meee muchooooo....

Ieri am avut o intalnire romantica cu o domnisoara cu ochi verzi si cosite blonde, cu o mutrita de Zana-Zorilor... Daca eram barbat, ma prabuseam la picioarele ei. Din nefericire eu sunt femeie, iar ea este proaspata mea stomatoloaga. Ca m-am apucat de frecventat dentistul, uite asa fac eu figuri in concediu. Neintentionat insa, desi ai mei m-au acuzat de cel mai crancen sabotaj al vacantei de familie. Dar deh, dupa o saptamana de antibiotice, nevralgii si algocalmine cu pumnul, de era sa ingros randul la urgente cam pe duminica, am ajuns la concluzia ca este inevitabil. Am o vaga banuiala totusi ca cei doi barbati ai mei ar fi fost in stare sa ma care pe targa prin vreo excursie.
De fapt chiar de la o excursie mi s-a tras, cea de joia trecuta, de la Tohani. Vineri am prins-o pe ultima suta pe doctorita de familie, ca pleca in conced, si mi-a prescris un antibiotic teapan si alte chestii de umplutura. Cand m-am prezentat la farmacie, aveam reteta compensata si reteta la liber. Farmacista inflorise de fericire la gandul ca imi vinde un porcoi de medicamente. I-am taiat scurt elanul si i-am zis ca n-am nevoie decat de antibiotic, restul le mai am prin casa. Sambata si duminica am avut cateva intentii suicidale, numai ideea de a ma inghesui la spitalul judetean cu toti moftangii m-a facut sa stau tranquilla acasa si sa sufar in tacere. Luni eram la stomatolog. Doua specialiste s-au holbat in gurita mea si m-au trimis sa fac o radiografie panoramica. 50 de lei. Panoramarea si tehnologia pe calculator costa! Preferam sa-mi bage filmul in gura si sa ma iradieze in stil clasic. Daca n-ati facut niciodata asa ceva, va spun ca potrivirea capului in pozitia optima, este un adevarat tur de forta. Asistenta iti baga un mustiuc in gura, tre' sa sprijini barbia pe un suport, capul in fata, iar limba o tii lipita de cerul gurii, impinsa printre dinti, si sugi mustiucul ca sa creezi un vid. Ole! Nu stai asa, nu-ti ies dintii in poza, ca aparatul e sensibilos. Asistenta m-a bestelit de doua ori, ca nu ma pricepeam sa fac vidul cu limba. Suna pervers, nu? Apoi ti se plimba o tehnologie prin fata si-ti scaneaza figura, cam ca la tomograf, ai impresia ca ai nimerit in Star Trek si te verifica sa nu fii contaminat cu vreun alien. Dupa ce mi-au iesit amandoua maxilarele pe un singur film, asistenta m-a dat afara din cabinet, cu obida, ca pierduse timpul si avea o groaza de nefericiti la usa. 
Mi-am luat filmuletul si, cu apele curgand in valuri pe mine, ca isi facea antibioticul efectul, m-am returnat la dentista. Dar era de rau! Dupa ce au studiat situatia de pe film, mi-au facut programare la chirurg, a doua zi. 
A doua zi seara, m-a luat doamna chirurg la intrebari si mi-a facut o intreaga teorie din care reiesea ca sunt in plin dezastru cu dantura, dupa care mi-a pus in brate devizul cu ce ma costa toata interventia, dar asta dupa ce fac toate celelalte lucrari marunte, detartraj, plombe etc. Eu v-am zis ca nu-i bine sa-i contrazici pe doctori, asa ca am ascultat cu multa supunere. In plin dezastru sunt de prin adolescenta, dar mi-am inghitit vorbele. Drept premiu ca am tacut din gura, mi-a scos maseaua care-mi daduse nevralgia. Cleste, paraieli, stiti cum e, am avut senzatia ca mi-o smulge cu limba cu tot, ca sa ma linistesc definitiv. 90 de lei distractia de seara. Joi dupa-amiaza programare la stomatoloaga mea, sa incep "planul de tratament". Adica ieri. Noroc ca e draguta si diafana cum v-am zis la inceput. Mi-a ciripit sagalnic ca trebuie sa-mi faca un detartraj sub gingie, iar pentru asta este nevoie de o anestezie micuta, micuta... I-am dat acceptul meu total, putea sa ma si sedeze, orice, numai sa nu ma doara, ca m-am saturat de atata chinuiala. O vad ca ia cu penseta un tifon inmuiat in ceva si incepe sa ma tamponeze pe gingia de jos. Ustura al naibii si in cateva minutele imi amortise buza. Asta da anestezie, mi-am zis eu fericita, desi ma treceau toate transpiratiile. Asi ! In doua secunde o vad fluturandu-mi prin fata o seringa. Probabil aveam o expresie de groaza, uitandu-ma asa, crucis, la mana ei, ca o aud iar gangurind delicat: "Solutia a fost pentru gingie, acum va fac anestezia pentru nervi... Gurita mai mare, va rog..." Si incepe, tulai Doamne, sa ma intepe o data, si inca o data, si inca o data, la fiecare dinte in parte, de vreo cinci ori... La final imi amortise toata falca, bocna, si aveam senzatia ca imi pica buza in afara, ca la maimute. 
Si se-apuca zanisoara mea de polizat si de scociorat printre dintii mei si atata a huruit ustensila aia si mi-a pompat la apa incat, zau asa, daca n-as fi zarit tot timpul ochii aia verzi, hipnotici, asezati in dreptul becului, cred ca as fi infipt mainile in beregatile ei. 100 de lei partida. De parca eram sado-maso... 
Cand am iesit, impleticindu-ma, din cabinet, nu-mi puteam controla buza si nu puteam sa zic cuvinte cu "b". M-am oprit pe scari si am scos o oglinjoara sa verific. Tot aveam senzatia ca-mi pica buza. Nu pica, era la locul ei. Vreo doua ore mi-au trebuit sa-mi revin cat de cat...Dar miercuri o iau de la capat. Cu buza de sus de data asta.

17 comentarii:

  1. Biata de tine! Sper să fie ultimele chinuri! Mult succes la dinții de sus. Cel puțin aici nu o să te stresezi că îți cade buza;). Avea fratele meu mai mic o mașină. La un moment dat, i-a rupt o ușă, dar a mai rămas puțin din ea (din ușă). Mama zice:„ Vai! ce o să zică bunicu' când o să vadă că ai rupt-o?” (uitai să zic că de la el o primise). „O să se bucure că a mai rămas puțin!” răspunse el vesel. Vezi partea plină, chiar dacă ea e o picătură! Mult curaj!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, e de-abia inceputul, maruntisurile! Dar le iau cu umor ca e mai simplu. Chiar incerc sa vad partea plina...

      Ștergere
  2. Pai ti-a curatat numao jos si te mai duci o data pentru sus? Drace! Al meu a facut tot in aceeasi sedinta. Nu o sa pricep niciodata de ce dracului ustensilele dentistilor trebuie sa faca zgomotul ala infernal. Numai zgomotul produce jumatate din frica. Pe mine m-a durut al dracului la detartraj. adica nu a fost durere, ci mai mult o nevralgie idioata.
    Apropo, e inceput de paradontoza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine n-a fost detartraj simplu, e subgingival ca da, am parodontoza. Nimeni n-ar suporta asa ceva fara anestezie. Ala simplu merge. Acum doi ani am facut si eu fara anestezie si toata gura odata, dar tot m-a durut si o uram pe cucoana din adancul bojocilor.

      Ștergere
  3. Aaa, am uitat: noroc mult, ca ai nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ma bucur ca nu am avut nevoie sa merg la dentist, decat pentru controlul periodic. Si sper sa nu trebuiasca sa suport vreo interventie mai complicata :D

    Acum cum te mai simti? Presupun ca domnisoara blonda si-a rasfrant magia asupta dintilor, ca sa ii faca bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am trecut prin niste experiente, majoritatea bubelor din tinerete..adica adolescenta le-am rezolvat. Mai am cateva mici detalii.
    Spor si sa te tii de ele, o sa fie bine dupa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai dintii sanatosi tine-te de ei, nu-i lasa sa se degradeze. Eu am facut ce-am putut, dar ma lupt si cu mostenirea genetica si cu lipsa de calciu.

      Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună draga mea!
    Îmi pare rău pentru tine,știu ce înseamnă dentist!
    Îți doresc să te faci bine cât mai repede!
    Un weekend liniștit să ai!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Iooooi Doamne! parca am citit aceeasi carte: chinuiala la dintzolog! am trecut si eu acu vreo 3 ani prin astfel de aventura! la mine a fost mai sado, pt ca nu a prins bine anestezia si dupa lacrimi reci si urlete, ca naaah, simteam pe viu, a sarit maseaua, eu am dat-o pe lesin! am iesit din cabinet mai mult carata in spate de sisterul insotitor. Sala de astepare, ce-o lasasem plina cand am intrat la chinuiala, era acum goala! plecasera toti clientii ce-si asteptau randul! :)))
    mult noroc si sanatate! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaaaiiii, horror, nu alta! Eu am patit o singura data sa nu prinda, dar mi-a facut a doua injectie. Or fi si riscuri, nu zic ba, dar macar n-am simtit nimic.

      Ștergere
  10. Sper din suflet sa-ti fie mai bine dupa atata chin.
    O duminica placuta iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Brrrrrr!Am trecut prin asta acum cateva saptamani. Am scos si eu oglinda, nu sa vad daca am buza cazuta, ci sa vaz daca nu am inghitit-o cu covrig cu tot. Era tot ce mancasem in ultimele trei zile,covrig si buza mea.Nici nu am simtit ca m-am muscat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Prima experiență la stomatolog (pentru majoritatea persoanelor)e întotdeauna terifiantă. Imi imaginam tot felul de chestii SF, ce includeau aparatura stomatologică și dinții mei. În final, am constatat că nu a fost așa de rău, e adevărat că noi înșine contribuim uneori la alimentarea fricii.

    Dincolo de asta,
    Ai un blog foarte interesant și scrii bine ! Îmi place

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.