Translate

marți, 17 martie 2015

Am inventat "shoppifonul"



Trebuie sa recunosc ca ideea de mai jos a rezultat dintr-o multitudine de experiente de familie si din observatiile personale, in diferite situatii din timpul sesiunilor de shopping in cruda realitate, mai bine ma reorientez spre magazinele online. Asadar, va invit sa-mi spuneti daca si voi v-ati izbit de urmatoarele probleme:

CAZUL 1
Sunt in supermarket, cu cosul plin ochi de cumparaturi si-mi aduc aminte ca parca... parca era ceva foarte, foarte urgent de achizitionat. Imi storc creierii intens, am un lapsus grozav, “chestia” atat de urgenta imi sta pe limba, dar neuronii mei refuza sa se sincronizeze si sa-mi spuna despre ce anume este vorba. Cu un efort demn de o cauza mai buna mut cosul pe bratul stang, deschid poseta si incep sa scotocesc prin strafundurile acesteia, dupa lista de cumparaturi pe care stiu precis ca am luat-o cu mine. Acum, stiti si voi cum arata interiorul unei genti de dama. Un haos! Scot pe rand hartii si hartiute, fleacuri, biletele de care si uitasem ca exista, notite ingalbenite de vreme, actele casei, certificatul de nastere al copilului... Nici pomeneala de lista! Imi vine sa trantesc toate bagajele si sa-mi iau campii. Bratul cu cosul mi-a amortit. Renunt si ma duc spre casa de marcat, bombanind cu naduf. In momentul cand casierita imi inmaneaza bonul, cu un zambet larg pe fata, ma fulgera si aducerea-aminte. Oricum, e prea tarziu. Inghesui produsele in plase si bag bonul in buzunar. Excelent, aici era si lista de cumparaturi!
CAZUL 2
Sotul meu ma suna din supermarket. Are lista de cumparaturi. Daca v-ati trimis vreodata sotii dupa “strictul necesar” prin magazin, stiti probabil ca, indiferent cat de amanuntit le explicati ce si cum sa ia, ajunsi in fata rafturilor sunt incapabili sa se hotarasca pe ce sa puna mana. Existenta mai multor firme care fabrica acelasi produs este un mister pentru ei. Asadar al meu scoate telefonul si ma suna. Ii explic inca o data ce marca doresc si ii descriu ambalajul. Nu-l observa nici dupa ce scaneaza de trei ori toate rafturile cu atentie. Din punctul lui de vedere toate sunt la fel. Se enerveaza. Ii spun ca TREBUIE sa fie acolo. Incepe sa-mi citeasca, in telefon, toate etichetele, inclusiv lista de ingrediente si data cand expira. Continui sa robotesc prin casa cu mobilul prins intre umar si ureche. Intr-un tarziu, VEDE in sfarsit produsul pe raft, cam la nivelul ochilor lui. Ii bombane pe angajatii care aranjeaza marfa ca nu stiu sa-si faca treaba.
CAZUL 3
Telefonul suna. Este consortul meu care a plecat, cu brosura in mana, sa vaneze oferte la nu stiu ce supermarket. A gasit carnea de porc, dar nu si oferta care incepe de-abia peste doua zile. Ma anunta vesel ca pleaca in celalalt capat al orasului, la alt magazin, deoarece a citit in alt pliant ca si acolo se gaseste “nustiuce” la reducere. “Nustiuce-ul” nu este indispensabil, dar este pacat sa-l ratam, ca poate ne trebuie candva...Este weekend si il astept cu masa de pranz. Ni se lungesc urechile de foame dar el sa se intoarca...pace! Dupa vreo doua ore, rastimp in care pranzul s-a transformat in five o’clock, apare si vanatorul meu de chilipiruri. Este asudat si fericit. N-a gasit nimic din oferta la alimente, dar a prins o trusa de surubelnite la juma’de pret, pomana curata, nu altceva! 

Acestea fiind zise, va avertizez ca am hotarat sa devin inventator si sa concep gadget-ul care imi va usura viata. Da, stiu, nu ma pricep neam la partea tehnica dar am idei, asa ca nu cumva sa vad vreun aparat asemanator pe piata, ca ma supar prastie. Daca vreti tehnologie de varf, vedeti aici modele cu toptanul. 

FISA DE PRODUS
Nume
Dupa indelungi cautari si combinatii de cuvinte am stabilit ca gadget-ul meu se va numi SHOPPIFON, de la shopping+phone evident! Suna destul de comercial, nu? Iar partea a doua este mai pe romaneste ca sa se vada din ce tara provine.
Design 
Shoppifonul va avea dimensiunea unui smartphone sau a unei tablete mai mici, touchscreen cu rezolutie 480x800 pixeli, creion atasat si curelusa de atarnat la gat.
Utilitatea
La ce va fi bun? Pai, eu de exemplu primesc pliantele cu ofertele magazinelor din oras pe mail. Ideal ar fi sa pot descarca toate pliantele in gadget-ul meu. Pe de alta parte as putea realiza, in memoria gadget-ului, o baza de date formata din retetele pe care le pregatesc in mod frecvent. Daca vreau sa gatesc ciorba de perisoare, n-am decat sa selectez reteta, iar shoppifonul va crea lista de cumparaturi pe baza datelor din pliante, apoi va afisa produsele pe care le caut, cu preturi si magazinele unde le gasesc, astfel incat sa pot face o comparatie. Vad unde merita sa ma deplasez si acolo ma duc.
Caracteristici tehnice
Booon... shoppifonul meu va avea o memorie, un DDR3 de 4096 MB, ca pentru notebook, este suficienta, RAM 768 MB. Va avea un procesor, un acumulator lithium-ion de 1500 mAh si un port USB. Daca ii trebuie sistem de operare? Habar n-am, nu m-am gandit atat de departe. Dar ai mei, dupa ce au ras pana n-au mai putut de shoppifonul meu, m-au consiliat cu oaresce condescendenta, zicand ca Android 4.2 este tocmai potrivit. Pentru alte gaselnite de componente, verificati aici 


Parca v-am auzit chicotind? SHOPPIFONUL este viitorul oricarei familii in care domneste linistea si armonia. Cu un shoppifon atarnat de gat consortul meu va merge la fix, fara sa ma mai sune din minut in minut, fara sa mai bantuie magazinele, fara sa mai rateze ofertele. Orice sesiune de shopping va fi un adevarat succes!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015.



4 comentarii:

  1. mai sa stii ca eu votez pentru :)...stiu eu de ce!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. mai, noi il avem deja! si il folosim la maxim! :) nimic nu facem daca suntem plecati la cumparat separat :)) nu stiu cum se descurcau parintii nostri!...serios acu! cu atata confort ne pierdem abilitatile de supravvietuire :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne-a capiat abundenta de produse si toate la botul calului, nu facem efort sa gasim nimic. Eu prefer sa ma duc singura la cumparaturi.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.