Translate

luni, 25 aprilie 2016

Gandeste verde, gandeste curat, gandeste prin ochi de copil!

Despre proiectul "Gandeste verde, gandeste curat!", organizat, derulat si intens muncit de colegele mele de serviciu, v-am mai povestit intr-o postare, bineinteles ca intre timp a inceput alta editie, iar activitatile desfasurate de scoli au debutat odata cu inceputul de an. Nu mai este mult si competitia din acest an va lua sfarsit, voi mai scrie un post despre bilantul editiei, asa cum am facut si data trecuta.
Intre timp, mai precis joi, a fost momentul sa jurizam creatiile artistice ale micilor si marilor artisti, spun asta deoarece au participat atat copii de clase I-IV, cat si cei mari, de V-VIII si de liceu.
As fi vrut sa scriu acest post pe 22 aprilie, de Ziua Pamantului dar, din motive tehnice, am amanat pentru astazi. Operele copiilor se refera la zilele aniversare din calendarul ecologic care, pana in acest moment, a cuprins:
2 Februarie -  Ziua Mondială a Zonelor Umede, Convenția Ramsar
15 Martie – 15 Aprilie  - Luna Pădurii
22 Martie – Ziua Mondială a Apei
23 Martie - Ziua Mondială a Meteorologiei
1 Aprilie - Ziua Păsărilor
17 Aprilie - Ziua Mondială a Sănătății
22 Aprilie - Ziua Pământului
Scolile au avut ca proba sa creeze mascote pentru oricare din aceste sarbatori, mai putin cele cu meteorologia si sanatatea, si sa astearna pe hartie gandurile elevilor sub forma de linii si culori, apoi sa trimita institutiei noastre cele mai reprezentative lucrari pentru jurizare si punctare. De fapt, au existat si probe in care li s-a cerut sa faca un clip de 2 minute in care sa popularizeze aceste evenimente.

Acuma, ce sa zic, eu nu prea sunt un jurat bun la clasele mici, ma impresioneaza pana la lacrimi orice creatie care iese din manusitele copiilor, sunt atat de entuziasti si vad o lume asa de colorata, incat e greu sa fii obiectiv in apreciere. Mascotele sunt extrem de inspirate, simpatice, cu impact asupra privitorului. Unele desene sunt 3D, fiind de fapt niste colaje de mari dimensiuni, mesajele sunt impresionante, inspirationale.
Va las sa descoperiti zilele aniversare carora le-au fost dedicate aceste minunatii.


5 comentarii:

 1. Minunat modul cum privesc ei aceste teme.Niste desene la superlativ!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Imi sunt asa de dragi, as face o expozitie sa le vada toti adultii, sa-si aduca aminte ce inseamna entuziasm.

   Ștergere
 2. Ma entuziasmeaza desenele lor! Sunt facute atat de pasional, chiar daca poate nu inteleg chiar toata ideea. Sunt multe trairi pe care adultii le-au cam uitat. Si e tare pacat!
  Seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 3. Îmi plac foarte mult proiectele de acest tip!

  RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.