Translate

vineri, 29 aprilie 2016

Produse cu canepa pentru pielea uscata

Canepa (canabis) furnizeaza multe beneficii pentru sanatate, dar, in ultimul timp, pare sa se fi (re)descoperit cat de utila este in tratarea uscaciunii excesive a pielii. Si asta pentru ca extractul din seminte de canepa are un puternic efect hidratant. Uleiurile extrase din seminte de canepa sunt bogate in Omega 3 si 6 si au capacitatea de a reface bariera de lipide a pielii, reparand-o acolo unde este afectata. Rezultatul este o piele mai fina, mai curata, mai sanatoasa.
Partea interesanta este faptul ca nu numai semintele au proprietati vindecatoare, ci si restul plantei, efectele anti-inflamatorii fiind caracteristice canepei in general.
Asadar nu este de mirare ca producatorii s-au gandit sa foloseasca canepa pentru a trata probleme ale pielii prin intermediul cosmeticelor utilizate. De retinut ca uleiurile sunt obtinute din specii de canepa ce nu contin substante psihotrope, daca va puneti cumva intrebari in privinta aceasta.
Iata cateva exemple:
- Sapunul dermatologic cu canepa si musetel de la domnitamaria.ro, recomandat pentru tenul acneic, sensibil, pentru pielea cu eczema sau psoriazis 

- Crema de maini hranitoare de la The Body Shop pentru piele foarte uscata, crema are textura untoasa si asigura catifelare pentru 24 de ore. De fapt, pe site-ul firmei gasiti o intreaga gama cu canepa, cuprinzand creme de fata, de corp, de picioare, balsam de buze sau sapun.
- Daca obisnuiti sa cumparati de pe iherb.com, veti gasi pe site lotiunea Jason Natural pentru maini si corp, dar si lotiunea vegana Nature's Gate, amandoua bazate pe uleiul de canepa, dar si alte extracte din plante.



De pe elemental.eu puteti sa luati uleiul virgin de canepa pe care sa il folositi ca atare sau ca ingredient in formule homemade

-Cei de pe vegis.ro au lotiunea Canah cu ulei de canepa care este potrivita inclusiv pentru copiii cu dermatita atopica si contine in plus zinc, unt de shea, extract de galbenele.

-Pe aoro.ro gasiti gama MEDICPROGRESS Cannabis Care cuprinzand sampon, lapte de corp, balsam de buze, crema de maini.
-Pe canar.ro puteti gasi un sampon Faith in Nature pentru par uscat si deteriorat, cu canepa si Limnanthes alba

- In magazinul emag.ro gasiti un ser echilibrant Natural Cosmetics pentru ten mixt si gras, incluzand ulei de jojoba, de canepa si de alune, cu efect antiseptic si antibacterian.



4 comentarii:

  1. Cred ca tb sa le traduc si colegilor articolul tau! Din nu stiu ce motiv ei o fumeaza!! :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam de produsele cu canepa...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.