Translate

joi, 14 martie 2013

Inepţiile zilei



Sunt o pofticioasã. Mai ales când îmi scade glicemia şi sufãr de foame…Ceea ce se întâmplã frecvent când vin de la serviciu şi intru în supermarketul de lângã casã, sã iau d’ale gurii. Vederea mâncãrii îmi provoacã spasme aşa cã trec obligatoriu pe la cofetãrie. Mã hotãrãsc destul de greu ce fel de prãjiturã sã aleg. Nu mãnânc chiar orice. N-am ajuns încã în halul acela de dependenţã! Astãzi am ochit în vitrinã un sortiment care nu se gãseşte în fiece zi, cã e mai nobil, “Mousse cu ciocolatã” (au etichetã pe tavã cu numele!).
Mi s-au bulbucat ochii numai imaginându-mi cum o sã mã desfãt cu textura aceea spumoasã, cã de-aia se numeşte “mousse”, şi am hotãrât instantaneu cã una singurã nu-mi ajunge la ce foame aveam în mine. Mã aşez la coadã. Imi vine rândul, deschid gura şi zic politicoasã: “Aş dori şi eu douã Mousse cu ciocolatã, vã rog!”. Vânzãtoarea îmi zâmbeşte, ne cunoaştem din vedere cã sunt clientã fidelã, apoi…mã corecteazã: “Vreţi şoricei din aceştia? Se numesc maus, adicã şoricei, din englezã vine”. Eu o privesc interzisã, dar nu o contrazic cã nu-mi stã în fire sã arãt omului cã greşeşte, de teamã sã nu-l jignesc, mai bine mã fac cã plouã. Incã sideratã de discuţia inteligentã pe care tocmai o avusesem şi de traducerea în douã direcţii, francezã-englezã, fãrã a mai trece şi prin românã, iau pachetul şi mã îndrept spre raionul alãturat, cel de alimente, sã mai cumpãr câte ceva…Nu fac doi metri cã o vãd pe vânzãtoarea de la magazinul de animãluţe de peste culoar cum se repede cãtre vânzãtoarea de la raionul de alimente strigând: “Uitã-te sub dulap, repede, cã iar mi-a evadat hamsterul din cuşcã!” Interpelata priveşte spre picioare, disperatã pentru cã i-e fricã de şoareci, dar şi pentru cã hamsterul buclucaş va roade ceva de prin rafturi. Mai apare o colegã şi încep sã batã în pereţii despãrţitori, doar doar o ieşi lighioana, în timp ce doamna cu animãluţele se vaitã, cã şi dimineaţã mai fugise hamsterul o data şi i-l recuperase cineva de pe culoar.
Plec râzând din magazin. Dacã nu prind hamsterul, mâine o sã vãd în ziarele locale cã BIG-ul din Ploieşti e plin de şoareci. Si uite-aşa mai iese un scandal….

4 comentarii:

  1. :))) Numai să nu te pomeneşti o dată că primeşti hamsterul învelit în ciocolată

    RăspundețiȘtergere
  2. 2 soricei si eu , te roooggg !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant ca o vanzatoare de prajituri nu stie ce inseamna numele acestora!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.