Translate

sâmbătă, 16 martie 2013

Jurnal de weekend



Nu-i uşor sã le faci pe toate în doar douã zile libere pe sãptãmânã! Trebuie sã recunosc cã din când în când cam dau rasolealã la mâncare, nu prea îmi arde de bucãtãrealã. In astfel de momente critice apelez la varianta prescurtatã, adicã folosesc legumele congelate. Arunc în oala de ciorbã un amestec de legume, le cãlesc, adaug apã şi diverse alte chestii, fideluţã, gãluşte, condimente, suc de roşii, ce-mi tunã pe moment şi iatã ciorba! Urgent cã e fãrã curãţare şi fierb repede. Ba, la un moment dat, am descoperit cã şi din spanacul congelat, dacã îl dregi cu smântânã şi pui mãrar, poate ieşi o zeamã excelentã! Iarna, mai ales,  le prefer pe cele congelate. Asta din cauza faptului cã pãstreazã vitaminele datoritã prelucrãrii “la capãtul rândului”, adicã imediat ce sunt culese, altminteri sunt la fel de pline de chimicale ca şi restul, în stare aşa-zis proaspãtã. Nu m-aş avânta într-o polemicã asupra calitãţii legumelor congelate versus cele de pe piaţã, cã am citit o grãmadã de pãreri pro şi contra. Mie îmi scutesc o mulţime de timp preţios şi chiar acum am tras de pe foc o ciorbiţã ademenitoare, de-abia aştept sã o degust.
La polul opus al preferinţelor mele se aflã bineînţeles sticlele. Pe cele de care am fãcut rost în timpul sãptãmânii le pun la înmuiat, le cojesc de etichete, le spãl cu detergent şi le pregãtesc de lucru. Iatã mai jos ce am adunat în aceste zile, sunt doar o parte din colecţia mea.

 Ieri searã am reuşit sã termin o (fostã) sticlã de şampanie rãmasã de la chermeza de 8 Martie. Dar nu e fãcutã cu şerveţel, ci cu hârtie de ambalat cadouri.  Aveam o bucatã mare şi de-abia acum am bãgat de seamã cât de frumos este desenul cu panseluţe de pe ea. Mi-a ieşit un fel de “Secret garden” cu floricele şi fluturaşi foarte, foarte coloraţi.
Farfuria întinsã, cu centrul decorat pe negru şi roz pe margini, se vrea a fi set cu o sticlã realizatã mai demult. La fel şi farfuria mai adâncã ornatã cu fructe, frunze de viţã şi embleme americane. Pentru aceasta pregãtesc şi un borcan pe post de vazã cã am observat cã seturile sunt mai atractive.

Daca vreti sa incercati experienta cu ciorba, folositi spanac congelat de la Edenia, iar la felul doi va sunt suficienti nuggets de pui si ati obtinut o masa usor de preparat si gustoasa.

7 comentarii:

  1. Sunt una mai frumoase ca cealaltă, dar cel mai mult îmi place Secret Graden :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ce minunatii iti ies! Mor dupa ele! Si cata rabdare... Secret garden si sticla sunt geniale, primavaratice!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa te felicit inca o data pentru manutele de aur pe care le ai. Ma tot bate gandul sa incerc si eu, mai ales ca am cateva sticlute cu forme deosebite prin camara. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar te incurajez sa faci asta! Totul e sa comanzi materialele si sa pornesti...Indiferent cum iti ies, sunt ale tale si te poti mandri cu ele!

      Ștergere
    2. Totul este sa fiu sigura ca am inteles cum se face. :))

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.