Translate

luni, 4 martie 2013

Tara lui Papurã Vodã – D’ale telefoanelor



Sãptãmâna trecutã maicã-mea a avut o experienţã urâtã. Cineva, un bãrbat, a sunat-o la telefon, s-a dat drept soţul meu şi i-a spus cã a avut un accident şi e în spital. Nu intru în amãnunte cã au fost mai multe şi extrem de derutante, mai ales cã mama are numãrul la secret! Ideea e cã, pânã sã se prindã cã e o glumã proastã, era sã i se facã rãu. Eu nu am considerat cã a fost o glumã, ci un fel de atentat, pentru cã asemenea glume nu se fac unor oameni în vârstã. Aşa cã am fost hotãrâtã sã merg pânã în pânzele albe, cu reclamaţie la poliţie şi tot tacâmul.
Soţul meu s-a dus la Romtelecom sã facã o cerere ca sã obţinem lista cu apelurile care au fost date cãtre numãrul pãrinţilor mei în acea zi. Stupoare însã, la Relaţii Publice i s-a spus cã Romtelecomul nu oferã astfel de date în sensul cã nu le are, nu cã nu vrea. Pur şi simplu dacã ţi se întâmplã ceva nu poţi afla de unde ai fost apelat. Doar dacã aparatul telefonic e dotat cu funcţie de reţinere a numerelor de la care eşti apelat. Altminteri poţi doar sã te duci la poliţie şi sã-ţi pui telefonul sub urmãrire. Ceea ce nu mã interesa deoarece faptul era deja consumat.
In altã ordine de idei am primit pe mail câteva chestii interesante despre telefoanele mobile. Nu, nu acelea în care ţi se aratã creierul prãjit şi scanat dupã ce ai vorbit la mobil ! Probabil circulã şi pe la voi dar am zis sã vi le spun pe cele mai utile.
1. Ti se descarcã mobilul? Orice telefon are o încãrcãturã de rezervã în baterie care se activeazã tastând *3370#. Rezerva mai oferã 50% energie şi se reface ori de câte ori încãrcaţi telefonul.
2. Acest lucru e o metodã de reducere a furtului de mobile deşi pe tine personal nu te ajutã cu nimic dacã ţi s-a furat telefonul. Fiecare telefon are un cod unic pe care îl poţi afla tastând *#06# fãrã sã apeşi alte taste. Pe ecran îţi apare seria telefonului. Noteaz-o. Dacã ţi se furã, anunţã operatorul de telefonie şi comunicã-I codul, iar acesta va putea bloca aparatul, astfel încât hoţul nu-l va putea folosi nici dacã schimbã cartela SIM. Nici un comerciant de telefoane nu îţi divulga acest cod deoarece interesul lui este ca hoţul sã consume serviciile de telefonie, iar tu sã achiziţionezi un telefon nou.

Eu nu am probat inca cele doua numere din text, dar vreau sa vad chestia cu bateria de rezerva...

7 comentarii:

  1. se practica , am auzit si eu acum o luna ceva de genul , cu sunat din Spania si cerut bani !

    RăspundețiȘtergere
  2. Prea multe minute disponibile oferă idioţilor ocazia să tulbure liniştea altora.
    Mi se pare şi mie neverosimil ca Romtelecomul să nu poată oferi lista apelanţilor. Dacă ar cere poliţia lista respectivă pentru a elucida un caz?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna intrebare, dar nu cred ca e ca in America...Noi am discutat chiar cu o veche cunostinta de la Romtelecom, deci femeia n-avea de ce sa ne induca in eroare.

      Ștergere
  3. Am probat chestia cu nr de serie si intr-adevar apare un cod pe acran format din 15 cifre ;) Multumesc pt informare, foarte practic

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine nu merge treaba cu incarcatul bateriei :( dupa tastarea codului ar trebui sa se foloseasca rezerva fara sa indice nivelul de plus 50% al bateriei sau ramane la fel, dar il poti folosi mai mult?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ca nici la mine n-arata nimic, poate e doar asa pentru o convorbire doua de urgenta pana ajungi sa incarci telefonul.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.