Translate

sâmbătă, 16 martie 2013

Din perlele copilului



“Avem” temã la românã. Ca de obicei stau pe pat, lângã birou, cu manualul pe genunchi şi încerc sã fiu calmã. Juniorul mã priveşte gata de atac, cu stiloul într-o mânã, pic-ul în cealaltã şi o cãutãturã cruntã. In atâtea luni de când a început şcoala, am ajuns la concluzia cã nu roata a fost cea mai mare invenţie a omenirii, ci pic-ul. Sau cum Dumnezeului s-o fi scriind. Chestia aia care poate şterge cerneala!
Deschid gura şi citesc prima propoziţie: “Oaia Norei e maro”. Clipesc repede, nãucitã de mulţimea cuvintelor. Va trebui sã îmi iau adio de la “Extratereştrii antici” de pe History. Juniorul se apleacã peste caiet, concentrat, responsabil, conştient cã treaba e serioasã. Il vãd cum îşi ţuguie buzele:
“ Oooo-aaaa....”. Silabiseşte şi caligrafiazã cu viteza melcului. Imi pun fruntea pe marginea biroului şi încep sã mã gândesc la ale mele. O sã dureze ceva timp. Taman când dãdeam sa aţipesc, îl aud întrebând:
“Si ce zici cã fãcea oaia asta?”

SFAT
Daca vreti cu adevarat sa aveti un viitor scolar ager la minte, luati-i jucarii interactive inca de la o varsta frageda , ba as zice sa dati atentie chiar si atunci cand vreti sa cumparati jucarii pentru bebelusi deoarece invatarea incepe extrem de timpuriu. 

6 comentarii:

  1. =)) nici nu stii cu cata nerabdare astept perlele astea

    RăspundețiȘtergere
  2. =))))))))))))))))))))))))))
    tare de tot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Caznele claselor mici - şi pentru părinţi, şi pentru pitici :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu il apuca toate nevoile dupa primele cuvinte scrise sau citite? Nu i se face sete, foame, nu vrea la pipi? :)) Ca al meu asa facea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Al meu isi aduce aminte ca trebuie sa-mi povesteasca diverse prostioare...fara legatura cu scoala, bineinteles.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.