Translate

sâmbătă, 9 martie 2013

Jurnal de weekend

Azi am facut un drum in centru ca am vrut sa participam la actiunea de colectare PET-uri organizata de Primarie. E o chestie cu faptul ca Ploiestiul intra in competitia oraselor Earth Hour 2013 din Romania, anul trecut campioana a fost Baia-Mare parca... Anul acesta lupta se da intre Ploiesti, Timisoara si Botosani. Actiunea de colectare s-a derulat simultan in cele trei orase, intre orele 10 si 17.
E oarecum ironica toata treaba! Un oras atat de poluat ca numai Dumnezeu stie ce porcarii respiram, vrea sa fie campion la protectia mediului! Mi-am luat copilul si o plasa cu sticle de plastic si ne-am indreptat catre Palatul Culturii. Bineinteles Primaria a promis cate un tricou primilor 1500 de participanti, asa ca toti "colectorii" colorati tarau saci cu PET-uri. Mi-am zis ca n-am nimerit bine, ca in afara de cetatenii pitoresti nu mai era nimeni. Dar ce era sa fac, doar nu era sa duc sticlele inapoi acasa. Ca sa nu-l dezamagesc pe cel mic, am varsat deseurile intr-un sac, am luat tricoul Earth Hour si ne-am vazut de treaba. Probabil lumea "normala" s-a sculat mai tarziu, imi inchipui totusi ca ploiestenii au fost destul de patrioti sa raspunda la apel.
Dupa-amiaza a fost dedicata sticlariei. Mai am de facut, maine revin cu partea a doua. Uitandu-ma la poza cu farfuria mi-am dat seama ca se vad toate urmele de degete. Asta pentru ca marginea e facuta cu culoare de sticla, un vinetiu profund foarte frumos, transparent. E pereche cu sticla din weekendul trecut, tot cu stanjenei. Sticla e mai mica si m-am distrat cu un model cu fructe, embleme americanesti si frunze de vita.

Mai pe seara mi-am adus aminte ca la unica Pink Box achizitionata prin vara, am avut si un produs mostra destul de interesant de la Keune (firma olandeza de produse profesionale), un ser reparator pentru varfuri despicate (gama Design Line). Nu v-am povestit nimic pana acum pentru ca trebuia sa-mi dau seama ce reprezinta si asta dureaza.

Dupa cum vedeti e o folie cu capsule, se foloseste una la sfarsitul spalarii pentru a unge varfurile parului. Produsul full-size de 30 de monodoze costa 115 lei. Cred ca una pe saptamana e suficient. Continutul capsulelor e uleios si cu un miros usor de tabac. Se freaca varfurile parului intre palme si capata un aspect lucios si o textura placuta, pare mai sanatos in orice caz. De fapt poate fi folosit si pentru styling ca parul nu se mai clateste dupa aplicare. Eu am parul pana la umeri si uscat, cand era mai lung chiar aveam o problema cu varfurile despicate. Pot sa spun ca scurtarea periodica si ungerea cu diverse smacuri mi-a mai rezolvat aceasta problema.
Ce sa zic, producatorul sustine ca serul repara firele in profunzime, plus ca are o tehnologie numita DLP2 care ofera protectie fata de radicalii liberi. Altminteri la ingrediente n-am gasit informatii, asa ca habar n-am ce contine pentru ca nu sunt in posesia cutiei. Totusi ceva rezultate am observat. La cat a fost iarna aceasta de frig, de am umblat tot timpul cu capul acoperit, e remarcabil ca parul nu s-a mai uscat asa de tare.

5 comentarii:

  1. Ce frumos arata farfuriuta si sticlaaa! Ma mir cum de nu le vinzi undeva, nu neaparat printre cunoscuti. Interesante capsulele, nu auzisem de astfel de tratament pt varfuri, si eu am problema cu ele chiar daca am parul gras.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De vandut am mai vandut dar nu in ritmul in care le fac. Noroc cu sarbatorile ca le-am mai facut cadou.Da, exact, am parul gras la radacini si se usuca rau spre varfuri, de-aceea mi s-a parut interesant produsul.

      Ștergere
  2. Ai avut un week-end plin până acum şi eşti abia la jumate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfarsitul de saptamana e la viteza maxima ca vreau multe si sunt agitata tot timpul.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.