Translate

sâmbătă, 28 martie 2015

Si am avut o runda cu Telekomul

La fiecare doi ani Romtelecomul ma suna ca imi expira contractul  si imi oferea ceva ca sa il reinnoiesc. De obicei niste minute in plus lunar, ultima data am luat fixul fara fir. Bun asa, ma alegeam cu ceva si "semnam" pe inca doi ani. Oricum n-aveam de gand sa plec din retea, desi il folosesc putin, fixul face parte din traditie, nu renunt asa usor la el.
Azi la pranz, taraie telefonul. Vad numar de Bucuresti si raspund. O doamna amabila ma informeaza ca este de la Telekom, ca se incheie cei doi ani, ca sunt client fidel, bla, bla, si au o oferta pentru mine. Mie, sa-mi plesneasca pipota, nu alta! Ascultam cu urechea palnie ce vor sa-mi ofere, mai stii, poate imi dau o plasma, ca astia sunt straini. Doamna operatoare incepe sa turuie despre oferta, nu inainte de a ma chestiona daca vorbesc de pe fix pe mobil sau in strainatate. Nu, nu, raspund eu. Ca au pentru mine un pachet cu 200 de minute in toate directiile (si spre Luna daca vreau sa vorbesc acolo), totul gratuit -gratuit de dimineata pana seara, daca reinnoiesc contractul pe doi ani este abonamentul de 8,5 euro fara TVA, adica cu 2,5 lei MAI MULT decat platesc acum.
PAUZA.

Iar PAUZA. Ca rumegam informatia si nu pricepeam care este oferta de vreme ce voi plati mai mult. Simteam cum mi se ridica usuureeel nivelul la nervi. "Fir-ati ai dracului cu melcii vostri!" bomban eu in gand. Incerc sa ma calmez si zic pe un ton controlat:
"Vreti sa spuneti ca scumpiti abonamentul? De ce n-am primit o informare odata cu factura?"
"Nu marim abonamentul."
"A, atunci vreau sa prelungesc contractul, dar la pretul actual, nu-mi trebuie oferta ca nu-mi foloseste la nimic."
" Ne pare rau, dar daca reinnoiti contractul trebuie sa acceptati oferta, ca asta va fi cel mai mic abonament pe care il vom avea. Ce platiti dvs. acum nu va mai exista".
PAUZA.
" Adica mariti abonamentul..."
" Nu, nu este asta..."
" Vreau contractul pe pretul vechi. Adica dvs. imi spuneti ca ii sunati pe toti abonatii dvs. si ii obligati sa reinnoiasca contractul cu abonamentul scumpit..."
" Dar nu sunt decat 2,5 lei in plus!"
" Doamna draga, mie si la pretul actual mi se pare exagerat, nu-mi trebuie oferta ca nu-mi foloseste! O sa ramaneti fara abonati."
" Deci nu reinnoiti contractul?"
" Ma mai gandesc."
Si inchid. Clocoteam. Discutia a fost mai lunga si bine imi pare deoarece convorbirile acestea sunt inregistrate pentru cazul in care se accepta reinnoirea contractului. Dar serios, n-am vazut escroci ca astia. Si eu care injurasem Romtelecomul atatia ani. Poftim, acum sunt straini, ne iau pielea.  

5 comentarii:

  1. oh vaaaai! ce tactica scârboasa! ... nu-mi vine sa cred! ai cu cine sa te consulti daca exista alta retea macar la pretul abonamentului vechi? nici eu nu vad niciun motiv sa accepti asa ceva si, asa ca tine, nu vreau sa renunt la telefonul fix. In plus, eu am telefonul fix si internetul de la acelasi provider. Dar telefonul mobil il am abonat la alta companie. Of! Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca exista oferte in alte retele. Eu am un numar de fix si de la furnizorul de tv+internet dar nu l-am folosit pana acum. La o adica, daca ma enervez o fac si pe-asta.

      Ștergere
  2. În momentul acesta se pot porta toate numerele. Şi desigur, orice străin vine în România o face ca să câştige mai mulţi bani decât în ţara lui. Pentru că altminteri ar sta cuminţel acasă! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am auzit de portare, ma atasasem de numarul actual, il am de vreo 15 ani.

      Ștergere
  3. De aia iubesc eu cartela si urasc abonamentele. Astia la fix nu dau cartele, din pacate. Eu le-as pune abonamenul in brate si sa isi plateasca ei cei 2,5 lei.
    Ma bucur sa constat ca nu ti s-a alterat umorul :)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.