Translate

marți, 11 august 2015

Bijuterii contemporane-micromozaic, pietra dura, sticla de Murano

Micromozaicul este exact ce ii spune numele, adica o lucrare de decor de dimensiuni mai reduse la care au fost folosite bucatele de mozaic nu atat de mari ca cele realizate in constructii. Ca urmare, micromozaicul poate imbodobi atat bijuterii, cat si rame de ochelari, icoane, cutii, rame de fotografii sau ce va mai trece prin cap.
In schimb, sticla de Murano este traditionala, iar utilizarea ei in bijuterii a fost doar o chestiune de timp. Sa vedem!


WillowBloom este o doamna din SUA care isi vinde lucrarile cu mult succes pe etsy.com. Este suficient sa citesti review-urilw clientilor ca sa iti dai seama cat de apreciate sunt bijuteriile ei in stil vintage, de obicei cu model floral realizat in micromozaic. De unde putem deduce ca stilul romantic nu va muri niciodata indiferent ce trenduri mai ies in lume.


Pietra Dura este o casa de bijuterii foarte exclusivista, fondata in 2007. Carole Midy este creierul afacerii, ea a inceput sa realizeze bijuterii in bucataria casei sale si acum este cunoscuta in toata lumea. Numele "pietra dura" vine de la o tehnica speciala utilizata in secolul al XVI-lea, numita si "cinquecento". Este o tehnica in care se taie si se potrivesc cu atentie pietrele, astfel incat sa se obtina imagini.

La Martick Jewllery gasesti bijuterii cu sticla de Murano, un material folosit de peste un mileniu. Bijutierii firmei combina sticla de Murano cu argint in piese si colectii ce au fost premiate de-a lungul timpului. Si da, au o aplecare catre folosirea inimioarelor.


Un comentariu:

  1. sunt dragute tare, cum zici si tu stilul romantic nu se demodeaza vreodata....
    numai posesoarea lor sa nu fie atat de zuza incat sa le piarda!....cum stiu eu pe cineva..Cele din sticla de Murano imi plac imi mod deosebit! :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.