Translate

joi, 6 august 2015

Sticle vintage

Doar stiti cat imi plac sticlele!
Incerc sa ma inspir din creatiile altor amatori de decoratiuni, nu reusesc intotdeauna sa inteleg tehnicile folosite, nu sunt neaparat legate de decoupage cum este cea utilizata de mine, dar rezultatele sunt incantatoare. Orice ar fi, cel mai mult imi place stilul vintage. In vremurile de altadata, in alcovul doamnelor tronau la loc de cinste sticlutele de parfum, adevarate opere de arta. Erau obiecte utile, dar si de decor deoarece nu erau aruncate dupa golire ca in ziua de astazi. Parfumul se cumpara varsat si se punea in aceste recipiente. Sau chiar fabricantii de parfumuri isi comercializau produsele in aceste ambalaje deosebite, unele dintre ele concepute de mari artisti, designeri ai epocii.
De aceea va prezint cateva frumuseti gasite pe net, am scris dedesubt sursa, uneori sunt realizate de oameni talentati care incearca sa reinvie stilul altor epoci.

Sursa/realizata de http://artfullymusing.blogspot.co.nz


Sursa/realizata de http://artfullymusing.blogspot.co.nz
Sticla vintage -sursa: http://www.rubylane.com
Sursa/realizata de http://www.gauchealchemy.com
Ei, la urmatoarea se dovedeste ca cine se uita la "Razboiul depozitelor" de pe canalul tv History invata multe. Asa ca stiu cate ceva despre cristalurile Moser. Cristalurile Moser sunt de provenienta din Bohemia si sunt foarte scumpe deoarece culorile materialului sunt obtinute prin amestecare cu anumite adaosuri de pamanturi si oxizi de metale. Fabrica de sticlarie a fost infiintata de Ludwig Moser in 1833 si a durat pana in 1916. In 1901, dl.Moser obtinea titlul de furnizor exclusiv al Sahului Persiei, iar in 1908 devenea furnizor oficial si pentru regele Edward al VII-lea. De-abia in 1909 incepea productia de sticlarie colorata, asa cum este cunoscuta astazi.

Sticluta de parfum Moser vanduta pe ebay.com
Sticla vintage parfum, Franta, 1850 



Sticla parfum vintage-sursa:http://www.gszcorporation.com
Sticla de parfum-sursa: Smith Galleries
Sticla din portelan de Limoges pictat de mana oferit pe ebay.com
Sursa: http://acti.gallery.ru

5 comentarii:

  1. Superbe fiecare in parte, uneori cand ajungem pe la prietenii nostri de drumetii ne mai uitam la emisiunea aceea cu depozitele. Doamne cat de repede pot vorbi unii, totodata ma amuza!
    Sticlutele pot ascunde si lichioruri, imi place ideea de refolosire. Gunoiul a devenit o problema si putini o iau in seama.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie să fii femeie ca să te impresioneze aşa ceva! Frumoase realizări de altfel! :)
    Data viitoare te rog bagă nişte sticle de bere vintage! Sau de coniac, sunt mai frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai asa, ca urmeaza un post dedicat sticlelor de tequila, sa vezi acolo opere de arta!

      Ștergere
  3. Adevarate bijuterii,aceste sticlute vintage !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pot să spun un singur cuvânt...wow!😊👍

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.