Translate

miercuri, 12 august 2015

Un MOMENT la momentul potrivit

Ma stiti, nu prea pot sa ratez un concurs bun, dar trebuie sa vi-l arat si voua, ca sunt sanse mari sa castigati ceva. Cumparati produse MOMENT de minim 50 de lei si inscrieti bonul pe www.lipesteorice.ro

Puteti castiga unul dintre cele 6300 de pranzuri la McDonald's, 500 de lei saptamanal sau MARELE PREMIU DE 1000 de Euro! 

 Daca nu va dumiriti ce sunt produsele MOMENT, cititi povestea mea mai jos...

Prin anul 2012 cand am aflat eu despre produsele MOMENT, deja se adunasera cateva "dureri de cap" la mine in casa. Durerile erau ale mele dar imi erau provocate de diverse probleme a caror rezolvare o tot amanam. In general probleme de interior: chestii uzate, chestii dezlipite, chestii in curs de uzare sau de dezlipire, chestii care dadeau sa pice si chestii care picasera deja dar nu le baga nimeni in seama. 

Asadar, tin minte ca m-am enervat si am facut rost de un duet: MOMENT Fix Wood adeziv pentru lemn, cu lipire instantanee şi MOMENT Fix Power Pressure Pack adeziv de montaj cu autoaplicator.

De fapt ştiam precis ce trebuia urgent, dar urgent, rezolvat...taburetele din bucătărie. Sunt din lemn, nu sunt vechi si nici ponosite dar, ca mai toate produsele din economia de piaţă, sunt făcute să reziste 2-3 ani. Ale mele au depăşit limita de vârstă şi s-au descleiat din toate încheieturile. Ultima oară cineva s-a prăbuşit cu unul dintre ele, cam penibilă faza, dar ne-am amuzat, le-am bătut doua cuie şi am mers mai departe. Cum spuneam, cand m-am vazut cu produsele Moment în mână, primul impuls a fost sa citesc la repezeală ce materiale se pot lipi, am vazut lemnul şi ceramica, PAL-ul, betonul şi deja mi-am facut lista de reparaţii.

Taburetele au ajuns imediat pe « masa de operatii », şterse de praf, şi am hotarat să desfac Moment Fix Wood pentru a-l încerca. Iata ce promite că face :
  • Lipeste instant, fără fixare suplimentară, suprafeţe verticale din lemn şi nu numai.
  • Aderă pe suprafeţe precum: lemn, ceramică, beton, PFL ( plăci fibro lemnoase), gips carton, placaj, MDF, polistiren, caramidă, piatră, majoritatea materialelor plastice.
  • Este ideal pentru diferite aplicaţii atât la interior cât şi la exterior
Produsul vine în ambalaj de plastic la 100 grame şi are un aplicator micuţ în vârf. L-am mirosit cu mare prudenţă, am văzut că mirosul este extrem de discret, nu e nevoie sa-mi feresc nasul şi nu mă apucă tusea de la eventuali vapori, chestie care mi-a dat un imbold.  Am aplicat adezivul în locurile care mă interesau, am dar vreo două ciocane să apropii stinghiile de la taburet şi am luat cu o bucată de hartie surplusul să n-apuce să se întărească. Dacă ajunge pe degete trebuie şters repejor. După vreun sfert de oră nu se mai vedea nimic pe locurile aplicării, produsul devine transparent după uscare. La vreo oră după aplicare, stinghiile taburetelor păreau bine fixate la loc, ca în vremurile când de-abia le achiziţionasem. 


Au urmat sertarele cu fundul dezghiocat, cutii de lemn cu imbinarile imperfecte si, mai recent, narginea crapata a sticlelor pe care le tai. Da, ati citit perfect, am explicat acum ceva timp si intr-un tutorial. Tai sticle pentru a le transforma in vaze. Cand prezinta crapaturi pe margine, le "ung" cu MOMENT, acesta devine transparent la uscare si intareste marginea, nepermitand crapaturii sa se mareasca. Am lipit cu el si bucatele de mozaic pe sticla, dar si un cuier de lemn micut direct pe faianta, ventuze cu agatatori pe tamplaria PVC, pentru jaluzele, si jucariile rupte ale copilului. Ultima isprava a fost manerul de plastic de la plasa de tantari cu care ramasesem in palma dupa ce trasesem cam tare de el.
Nu stiu cat are garantie, MOMENT-ul lipeste ca in prima zi, nu s-a intarit in sticla desi acum e golita mai mult de jumatate. E o adevarata comoara pentru mine!

Pe de alta parte tubul de de 200 ml al lui Moment Fix Power arata mai profesional decat sunt eu obisnuita si mi-am inchipuit ca este mai complicat de manevrat sau iti trebuie ceva experienta. 
Dupa cateva zile mi-am luat inima in dinti de voie de nevoie deoarece imi picasera rafturile de plastic din baie si aveam o idee cum sa simplific montarea lor. Bineinteles ca eu am faianta pe pereti deci cele doua materiale nu se potrivesc deloc cu cele pe care adera Moment Fix Power adica pereti tencuiti, beton, BCA, lemn, gipscarton, placi polistiren. Chestia asta nu m-a impiedicat sa incerc. 

Fiind femeie ma las mai putin impresionata de regulile mesteritului. Merg pe principiul « Incercarea moarte n-are ! ». Asadar am desigilat tubul (in paranteza fie zis sistemul de deblocare al manerului mi s-a parut usor de priceput) si am pompat de cateva ori pana a iesit produsul. Din momentul acesta lucrurile au luat-o razna un pic deoarece tasneste adeziv cu putere destul de mare si trebuie sa fii iute in manevre altfel te alegi cu un gogoloi imens in acelasi loc, apoi te chinui sa il distribui pe restul suprafetei. Oricum, e mult mai usor de folosit decat pistolul clasic la care eu nu m-am descurcat niciodata. 
Odata aplicat adezivul, am lipit raftul meu de faianta si am asteptat 15 minute ca sa inceapa sa se intareasca. Seara am vazut ca prinsese cat de cat dar nu m-am incumetat sa pun ceva pe raft. Dimineata insa am constatat ca reusisem, plasticul se lipise de faianta. Pe eticheta scrie ca uscarea produsului este definitiva dupa 48 de ore. Al doilea raft a fost floare la ureche. Dovada ca totul e sa incerci.

Aceasta a fost experienta mea, dar a voastra poate fi mult mai vasta deoarece gama MOMENT include si adeziv pentru lipit incaltaminte, si silicon sanitar, si gel de lipit, si power tape, si fix tape, si adeziv pentru gresie si faianta, si glet si cam tot ce va trebuie ca sa va intretineti casa in buna stare de functionare. 

Pe lista mea de "recumparari" este de exemplu MOMENT Repair Epoxy, un produs din acela epoxidic, bicomponent care lipeste metalul. Stiti de ce? Din cauza caloriferelor care se gauresc cand nu te astepti. Am patit-o de nu stiu cate ori cand mi-a fost lumea mai draga. Acest produs este extrem de puternic, eu l-am mai utilizat pe teava robinetului cand a inceput sa tasneasca un fir de apa, dar ganditi-va ca vi se intampla sa se sparga o conducta, atunci chiar trebuie sa aveti ceva ce puteti folosi in caz de urgenta. 
 Si poate va scuteste si de cheltuiala cu instalatorul. Un produs asemanator este MOMENT Power Tape, o banda foarte rezistenta cu care puteti infasura si repara o teava chiar daca aceasta este in exteriorul casei.

O alta problema pe care o tot aman este reumplerea cu silicon a rosturilor de la ferestre, pe exterior unde expunerea la ploi si soare a dus la uzura. MOMENT Silicon Universal este exact ceea ce mi-ar trebui pentru etansarea tocurilor.  

Nu cred ca nu ati avut nevoie la un MOMENT dat de un super-adeziv si nu cred ca nu ati dat peste produse care sa va dezamageasca. Ei bine, cu MOMENT mergeti la fix!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.