Translate

vineri, 7 aprilie 2017

Gandeste verde de Ziua Pasarilor!

Despre proiectul derulat de colegele mele de la Relatii Publice v-am mai povestit in vreo doua randuri, o prezentare mai pe larg o gasiti in acest articol.
Proiectul "Gandeste verde, gandeste curat!" se indreapta cu pasi repezi spre cea de-a zecea editie, sper ca fetele vor da un chef cu acest prilej, nu stiu daca mai exista prin tara vreo actiune de acest tip si atat de longeviva, derulata de autoritatile pentru protectia mediului.
Oricum, deoarece in acest moment suntem in plina desfasurare a etapelor competitiei si tocmai a trecut o prea-frumoasa zi din calendarul ecologic, 1 Aprilie-Ziua Pasarilor, mi-am adus aminte ca am avut ocazia sa jurizez creatiile literare ale scolilor inscrise in concurs.
Poezii sau scurte texte in proza, aceasta a fost cerinta etapei, cu referire, bineinteles, la minunatele fiinte zburatoare. Fara pasari, lumea ar fi cumplit de searbada si, daca e sa judecam stiintific, probabil ca ar disparea incet-incet. De ce? Chestie de ecologie, relatii inter-specifice, s-ar prabusi tot sistemul naturii cel construit in milioane de ani. Asa ca, aveti grija de pasari. De ele depind multe si tot chestiuni de viata si de moarte.
Revenind la creatiile copiilor, nu puteam sa nu le postez, o parte dintre ele, sunt atat de pline de dragoste incat este imposibil sa nu te induioseze. Si daca gandurile lor va misca si va constientizeaza cat de putin, se cheama ca scopul proiectului a fost atins.



7 comentarii:

  1. Interesant proiect, nu am ştiut de el. Unde găsesc calendarul ecologic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, aici, de exemplu
      http://www.anpm.ro/documents/12220/2572352/Calendarul+Ecologic+22.02.2016.pdf/76c2d315-4713-41d4-98df-1a60e39e5efd

      Ștergere
  2. Minunat sa regasesc aici, din pura intamplare, compunerea scrisa de mine in aprilie. Multumesc pentru apreciere! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miruna, esti tare talentata, sa nu renunti niciodata la scris, indiferent ce profesie vei alege in viata.

      Ștergere
  3. Minunat sa regasesc aici, din pura intamplare, compunerea scrisa de mine in aprilie. Multumesc pentru apreciere! :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.