Translate

sâmbătă, 8 aprilie 2017

Produse ayurvedice moderne

Uneori, atunci cand solutiile moderne esueaza, ne intoarcem spre traditie, fie ca este vorba despre obiceiuri, fie ca este vorba despre leacuri si tratamente. Cateodata, cu toata stiinta prezentului, suntem neputinciosi in fata lucrurilor care ni se intampla, a problemelor de sanatate care ne coplesesc. Produsele de sinteza, obtinute prin tehnici sofisticate din ingrediente chimice, pur si simplu pot sa nu aiba efect.
Nu este nevoie sa cauti solutii complicate, uneori rezolvarea este atat de la indemana si o gasim apeland la zestrea de cunostinte a neamurilor antice.

Traditie si inovatie 

Medicina ayurvedica se lauda cu o vechime fabuloasa, vreo 6000 de ani lejer, si provine din experienta poporului indian, un popor care a construit principii de tratament extrem de avansate pentru acele vremuri. Este lesne de inteles ca o astfel de traditie s-a raspandit in intreaga lume si a fost preluata in prezent si incorporata in practicile medicinei alternative.
Si daca v-as spune ca avem pe piata noastra astfel de produse de inspiratie ayurvedica?
Cei de la Star International Med au construit un brand deosebit inca din 1999, Ayurmed, la noi exista acum si magazinul online, ayurmed.ro, unde puteti gasi remedii bazate pe ingrediente naturale exceptionale, aduse din Muntii Himalaya, suplimente care reprezinta rodul multor ani de cercetari in domeniu. Catalogul cu oferta lor este foarte diversificat, produsele adresandu-se sustinerii tuturor organelor vitale.


Cosmetice surprinzatoare-ingrediente naturale


Cel mai mult m-au atras pe mine formulele cosmetice si produsele pentru ten, cu dublu rol: masaj si tratarea unei probleme. In prezent folosesc Ayurmed-crema de masaj facial cu scortisoara si curmale pentru ten obosit, fara vitalitate.


Sa spun drept am avut unele indoieli la inceput. Eu am un ten taaaare dificil, am tot scris despre asta si despre dermatocosmeticele pe care le incerc. Ca sa vin pe un ten hiper-sensibil, usor iritabil, plus cu tendinte acneice, sa aplic o crema de masaj, cu textura onctuoasa....Mi s-a parut misiunea imposibila, dar eu sunt genul de om care este dispus sa incerce, nu ma cantonez in anumite alegeri, nu am ochelari de cal. Asa ca am pornit sa testez un nou produs.
Pentru mine a fost nou cu adevarat deoarece nu am folosit niciodata o crema de masaj facial. Sa fim intelesi: masajul facial inseamna miscari facute intr-un anumit fel, nu simpla frecare a fetei pana la inrosire. V-am dat un exemplu mai jos.

Am ales acest clip deoarece se vede destul de bine ce fel de crema foloseste doamna care aplica masajul. Cam asa arata si crema mea cu scortisoara. Are o textura bogata, nu este fluida, este grasa, adica ar putea speria orice persoana cu ten mixt sau gras. Si totusi...


Este adevarat ca are o consistenta care favorizeaza absorbtia mai inceata, dar ingredientele actioneaza tocmai asupra circulatiei, imbunatatind-o, au efect antiinflamator si antibacterian, combat iritatiile si alte afectiuni, elimina toxinele, asadar merg perfect si pe un ten cu tendinte acneice, cu pori astupati, cu puncte negre. Gasim in compozitie si ulei din germeni de grau, ca sursa de antioxidanti si fitosteroli, si extract din curmale cu vitamina A si acizi grasi care regleaza secretia de sebum.

Rezultatul folosirii este o imbunatatire generala a aspectului pielii si eu am vazut asta de la prima aplicare.

Mod de utilizare-experienta mea

Este indicat pe cutie sa cureti bine tenul inainte de masaj. Nu este specificat de cate ori pe saptamana trebuie folosita crema. S-ar intelege ca merge si zilnic, dar nu stiu daca este indicat. Eu mi-am propus sa o utilizez de doua ori si neaparat seara deoarece dupa masaj pielea se inroseste usor, se incalzeste, o simti tonifiata, dar nu poti sa iesi asa pe-afara.
Nu mi-am inchipuit ca voi avea asa o senzatie de usurare, de prospetime. Chiar si in zonele care se aspresc din cauza puseurilor de dermatita apare un rezultat de catifelare, de ameliorare a aspectului rugos, tern. De asemenea, este surprinzator ca pana dimineata nu mai apare un exces de sebum. Surprinzator este si faptul ca, intr-un timp relativ scurt, la mine de circa 5 minute de masaj continuu, produsul s-a absorbit destul de bine in piele, nefiind nevoie sa iau surplusul cu un servetel.
Nu am insistat cu masajul tot din cauza grijii de a nu stimula aparitia de sebum. Ma gandesc ca 5 minute ar fi un interval optim de aplicare in cazul meu.
Nu este nevoie sa va umpleti fata cu un strat gros, inconfortabil. Aplicati cantitati mici, treptat, cat aveti nevoie. Mie mi-a dat impresia ca face si o usoara exfoliere, cred ca asta explica senzatia placuta, de curat, de la sfarsit.
La final, fata se clateste cu apa calda. Daca aveti tenul gras nu este nevoie sa mai aplicati si crema obisnuita.

Detalii de prezentare

Cu toate ca este foarte consistenta, crema de masaj cu scortisoara si curmale este foarte spornica. Cutia de 50 ml imi va ajunge mult timp, numai ca am de gand sa extind folosirea la gat, decolteu si la maini. Pe maini am incercat-o deja, dupa ce mi se uscase pielea frecand cu detergenti prin bucatarie. Masajul care merge la fata, functioneaza si pe maini foarte bine.
Pentru un produs cu atatea valente, pretul de 18 lei pe care il gasiti pe site este surpriza care incoroneaza aceasta experienta inedita. Si apoi, la banii astia merita sa incerci produsele Ayurmed.

In concluzie, daca ati obosit sa tot cautati crema de fata perfecta, fara prea mare succes, ganditi-va sa incercati si alternativele de inspiratie traditionala. Nu au efecte secundare si nu dau dependenta.


6 comentarii:

  1. Chiar zilele trecute m-am uitat printr-un catalog. Arata la fel, dar am constat ca nu are vreun an sau data. Medicina Ayurvedica mi se pare foarte complicata, dar cred ca daca as intelege-o in spiritul ei, ca sa spun asa, as avea avea acces la multe abordari mai utile pentru sanatate. Si tinand cont ca are peste vreo trei mii de ani de traditie, inseamna ca a rezistat uzurii timpului! :)
    Eu inca nu m-am hotarat, am vazut ca sunt mai multe modele. Dar ce ai prezentat aici s-ar putea sa incerc si eu.

    O Sarbatoare de Florii minunata sa ai! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chestie de vointa banuiesc, adica tratamentul fizic trebuie combinat cu cel spiritual. E bine ca puterea plantelor este incorporata in produse moderne, in combinatiile potrivite. Si aseara am folosit crema asta de masaj si ma mir mereu de cat de catifelata ramane pielea!
      Multumesc de urare, zilele perfecte iti doresc si tie!

      Ștergere
  2. Eu ador scortisoara. Tocmai ce mi-am luat miere cu scortisoara. De crema de masaj cu scortisoara nu auzisem, cred ca o s-o incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu mi-am dat seama ca scortisoara merge in crema de fata, eu o stiam in scruburi sau in sapun.

      Ștergere
  3. eu o folosesc pe zonele cu piele foarte uscata, gen coate, genunchi, pentru fata imi pare cam grasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am zis si eu la prima vedere, ca e grasa, dar daca dupa masaj tamponezi cu un servetel si clatesti cu apa calduta, se duce toata senzatia de gras. Eu am descoperit inca un efect, desfunda porii si poti scoate mai usor punctele negre, apoi acestea nu prea mai apar.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.