Translate

duminică, 16 august 2015

Clubul cinefililor-despre tristete

Carmen are o noua initiativa... Clubul cinefililor este locul unde, pe parcursul unei saptamani, poti recomanda filmele care ti-au placut. Intra pe link, inscrie-te in tabel si, bineinteles, citeste sugestiile celorlalti participanti daca esti in cautarea unui film bun.

De parca nu era suficienta balta de tristete in care am calcat in ultimele zile, aseara mi-am cautat un sf si am dat peste cel mai deprimant film post-apocaliptic: "The Road"
Toate filmele de gen sunt deprimante deoarece infatiseaza viziuni extrem de probabile asupra viitorului omenirii, dar acesta bate recordul la tristetea psihologica. Filmul este din 2009 si nu-mi aminteam de el, dar m-a atras distributia cu Viggo Mortensen (unul dintre eroii sagai Stapanul Inelelor) in rolul principal si Charlize Theron intr-unul secundar. De fapt sunt foarte putine personaje...
Scenariul urmareste calatoria pe care un tata impreuna cu fiul sau incearca sa o faca pana la malul oceanului, dupa mai multi ani de la un eveniment catastrofal ce adusese distrugerea civilizatiei. Nu este prea sigur ce eveniment a condus la dezastru, pare sa fi fost unul nuclear, dar pe cuvant daca mai are importanta! Peisajul este pe alocuri aproape alb-negru, alteori cu multe nuante de gri. Tatal si fiul nu sunt singurii ramasi pe lume. Exista comunitati de supravietuitori care ori mor de foame, ori au trecut la canibalism. Cei doi trebuie sa se ascunda si sa se fereasca permanent. Din cine stie ce motive au senzatia ca pe malul oceanului vor gasi o salvare.
Am mai vazut filme post-apocaliptice cu canibali, sa nu aveti impresia ca acesta este ceva de prost gust. Vigo Mortenssen este un actor deosebit, iar rolul sau are multe, multe fatete, nu numai lupta pentru supravietuire. Filmul are si momente de suspans si horror, dar numai atat cat sa condimenteze povestea.

2 comentarii:

  1. Sunt buni și Viggo Mortensen și Charlize Theron. Uneori văd câte un film atrasă mai mult de distribuție decât de subiect.

    Săptămână cât mai ușoară! ☺

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am vazut acest film asa ca ma bucur ca l-ai prezentat - il voi cauta în luna septembrie, cand ne vom intoarce din vacanta.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.