Translate

joi, 13 martie 2014

Eşti ceea ce simţi



Este general acceptat faptul cã trãsãturile de pesonalitate se reflectã în înfãţisarea exterioarã.  Adolescenţa însã este egoistã, superficialã, vizualã, ţine cont de tipare, respinge cu uşurinţã, judecã instinctual, catalogheazã lesne oamenii şi suferã prea adesea  din motive închipuite. Aş minţi dacã aş afirma cã eu am fost vreo excepţie. Si acum deplâng timpul pierdut gândindu-mã la ce vor crede alţii despre mine sau grijile cã nu-mi stã bine cine ştie ce hainã. Aceastã cãutare a încetat în momentul în care am înţeles ce vor oamenii unii de la ceilalţi, ce îi impresioneazã plãcut sau neplãcut, ce admirã cu adevãrat.
Nu cred cã am avut un moment de revelaţie, au fost mai degrabã observaţii în timp, în diferite împrejurãri. Si am sã vã dau un singur exemplu, este imposibil sã nu-l fi remarcat şi voi. Existã întotdeauna la petreceri o femeie care strãluceşte pe ringul de dans. Nu, nu este cea mai frumoasã din încãpere. Este chiar dolofanã, scundã, urâţicã dupã unele canoane. Dar este un fenomen. Emanã atâtã energie şi trãieşte mişcãrile cu atâta pasiune, încât este o plãcere sã o priveşti. Se simte bine în pielea ei, nu are inhibiţii, se unduieşte ca o cadânã, ca şi cum ar fi o adevãratã divã. Te bucuri sã o priveşti, te amuzã, o admiri... Este femeia care se împacã perfect cu trupul ei. Este femeia care se uitã în oglindã şi vede partea plinã a paharului, are atitudine de învingãtor.  Este o persoanã privilegiatã pentru cã a descoperit ce înseamnã sã ai charismã. Dacã vã imaginaţi cã o astfel de atitudine se obţine peste noapte, vã înşelaţi ! Poţi sã te naşti cu aceastã trãsãturã sau poţi sã încerci sã o cultivi toatã viaţa fãrã sã reuşeşti.
Aş zice cã procesul de şlefuire a unei astfel de personalitãţi este de duratã şi implicã multã muncã. Gândiţi-vã la ce reprezentau gheişele în tradiţia japonezilor. Femeia perfectã. Frumoasã fizic, cultivatã, cu maniere ireproşabile. Un ideal la care se ajungea dupã ani de exerciţiu şi studiu.
Astãzi este extrem de greu sã ne descreţim frunţile, sã zâmbim, sã fim bine-dispuşi tot timpul. Ne simţim copleşiţi de ritmul alert în care trãim, un gând îngrijorãtor ne dã târcoale în permanenţã. Este tributul pe care îl plãtim civilizaţiei. Depunem mai puţin efort fizic, dar stresul este o constantã în viaţa noastrã. Exteriorul nostru reflectã interiorul frãmântat. Bolile civilizaţiei ne îmbãtrânesc, mediul poluat ne sufocã, o societate clãditã pe non-valori ne striveşte. Un hinduist ar spune cã existã un blocaj al circuitului energiei în toate aspectele care ne definesc. Indiferent cum se numeşte aceastã putere divinã, în cultura tuturor popoarelor ea este cea care asigurã echilibrul şi face lucrurile sã-şi urmeze calea.
Majoritatea oamenilor au nevoie disperatã de un ajutor, fãrã mãcar sã-şi dea seama. Un om împãcat cu sine însuşi are puterea de a fi altruist, milostiv, iubitor şi asta se reflectã din plin în înfãţişarea sa. In fond, de fericirea individualã depinde o societate sãnãtoasã. Nu este de mirare cã au început sã aparã centre specializate si pe redarea echilibrului interior. 

 Centrul Shakti s-a nãscut din dorinţa fondatorilor de a unifica cele douã tipuri de frumuseţe – interioarã şi exterioarã. Urmând o filozofie anticã, centrul a luat numele puterii divine feminine hinduse şi şi-a dedicat activitatea înfrumuseţãrii fizice şi psihice a femeilor. Servicii de cosmeticã, coafor, manechiurã, dar şi terapii alternative ca masajul ayurvedic, reflexoterapie, ritual balinez sau remedii florale Bach, toate sunt oferite cu scopul declarat de a ajuta la dezvoltarea personalã. De ce serviciile acestui centru se adreseazã în special femeilor? Pentru cã ele sunt mai sensibile, mai expuse emoţiilor negative, de ele depinde bunul-mers al familiei. O femeie puternicã va trece peste orice obstacol şi va îndeplini orice sarcinã.
Dacã ar fi sã mã auto-analizez, aş zice cã echilibrul meu interior este varzã, ies din iarnã cu multe hibe nerezolvate, un psihic mohorât, kilograme în plus, migrene. Recunosc cã nu sunt întotdeauna (cam des!) o companie plãcutã pentru familie şi în ultimul timp m-am plâns întruna de starea mea. Cu alte cuvinte m-am transformat dintr-un om armonios într-unul arţãgos. Unii se consoleazã numind aceste stãri inevitabile, datorate asteniei de primãvarã. Eu cred cã putem traversa aceastã perioadã cu seninãtate dacã suntem dispuşi sã facem un mic efort.
Mi-ar plãcea sã încerc în Centrul Shakti terapia craniosacralã ce are ca scop îmbunãtãţirea funcţionãrii sistemului nervos central şi remediile florale Bach ce oferã 38 de esenţe florale ca remedii pentru diferitele emoţii negative.
Am sã închei citând din cartea „Manuscrisul gãsit la Accra” de Paul Coelho:
“Frumuseţea este prezentã în toatã creaţia dar pericolul stã în faptul cã, deoarece noi, fiinţele umane, ne rupem adesea de Energia Divinã, permitem sã fim influenţaţi de ceea ce gândesc alţi oameni. Negãm astfel propria frumuseţe pentru cã alţii nu pot sau nu vor sã o recunoascã. In loc sã ne acceptãm aşa cum suntem, încercãm sã imitãm ceea ce vedem în jurul nostru.”
 
 Acest articol participa la Spring SuperBlog 2014

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.