Translate

marți, 18 martie 2014

La ce sa fii atent cand inchiriezi

Atunci cand ai o proprietate de vanzare sau de inchiriat, cand vrei sa cumperi sau sa inchiriezi, devii actor principal al pietei imobiliare. Sa inchiriezi o locuinta nu este o treaba usoara in conditiile in care vei patrunde in cel mai dinamic si competitiv sector al pietei imobiliare.
Prima impresie este cea mai importanta. Nu intarzia la intalnirea de vizionare chiar daca va trebui sa traversezi orasul in cinci minute. Imbraca-te intr-o tinuta prezentabila, office sau smart-casual, strange-i hotarat mana proprietarului, privindu-l in ochi, vorbeste clar si deschis, pregatindu-ti
dinainte cuvintele.
Un document legal va stabili cu claritate care sunt drepturile si obligatiile tale in calitate de chirias, dar si pe cele ale celeilalte parti. Te va proteja de asemenea de neplaceri, precum cea de a fi dat afara din casa sau refuzul proprietarului de a-ti restitui garantia la plecare. Nu te feri sa-ti manifesti interesul pentru proprietatea vizionata. Daca apartamentul arata asa cum l-ai visat, comunica-i acest lucru proprietarului. Se va simti flatat si il vei cuceri cu ajutorul cuvintelor tale frumoase. La inchiriere nu este la fel ca la vanzare, unde orice tradare a sentimentelor vizavi de o proprietate te poate costa. Suma pe care o vei avea lunar de platit pentru orice locuinta nu este reprezentata doar de chirie, ci cuprinde si intretinerea. Pentru a nu te vedea nevoit sa platesti la intretinere mai mult decat ai consumat, asigura- te ca apartamentul sau casa pe care vrei sa o inchiriezi este contorizata separat, avand montate apometre si repartitoare. Verifica consumul indicat de acestea in momentul in care te muti. Fii pregatit sa semnezi contractul de inchiriere in orice moment. Daca proprietatea vizionata corespunde cerintelor tale, nu ezita! Scoate din portofel suma de bani pregatita din timp pentru chirie si garantie si semneaza pe loc. Inainte de a te decide sa te muti, asigura-te ca instalatiile electrice si sanitare se afla intr-o stare buna si sunt pe deplin functionale. De asemenea, stabileste dinainte cu proprietarul cine va suporta cheltuielile de reparatie in cazul aparitiei unor defectiuni, este bine ca in contract sa fie inclusa o clauza specifica in aceasta privinta pentru a evita abuzurile in imobiliare unde interesele transforma ilegalul in legal .

Un comentariu:

  1. Există o clauză ăn codul civil cum că propietarul trebuie să suporte cheltuielile de reparaţii pentru defecte ascunse, fond rulment, etc.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.