Translate

duminică, 30 martie 2014

Nu-l apreciezi pana nu-l pierzi…



Acum vreo 12 ani sufeream de o deficienta acuta de calciu care m-a obligat, in timp, sa ingurgitez cantitati “industriale” de suplimente continand acest element esential functionarii organismului nostru. O boala lunga careia, in cazul meu, nu i s-a depistat originea deoarece nu prezint disfunctii ale vreunei glande endocrine…Asadar a trebuit sa ma multumesc cu ideea ca “asa sunt eu”, azi bine, maine rau, fara sa am o explicatie exacta a acestor oscilatii. Realitatea este ca starea psihica, stresul sau oboseala au de asemenea o covarsitoare importanta pentru momentul in care se manifesta caderile de calcemie. In cazul meu povestea a debutat intr-o vara ca oricare alta, nici macar nu aveam o viata foarte solictanta sau, cel putin, asa imi inchipuiam eu.
Acum, facand o retrospectiva, inteleg ca unele situatii prin care treceam la serviciu, dar si acasa, isi pusesera in timp amprenta asupra psihicului meu. M-am considerat intotdeauna o fire puternica, desi impulsiva uneori, dar capabila sa controleze emotiile cele mai coplesitoare. Ei bine, viata mi-a demonstrat ca nu este chiar asa…
Raul provocat de carenta de calciu in organism este « tacut » si reprezinta un mare semnal de alarma ! Odata pornit, este ca o avalansa…Daca nu e tratat din pripa va provoca stari din ce in ce mai grave. In cazul meu a durat mai bine de un an pana m-am repus pe linia de plutire, nu vreau sa sperii pe nimeni cu chestia asta, dar asa s-a intamplat.
Caderile de calcemie vin “la pachet” cu scaderea tensiunii si a glicemiei, dar si cu bataile neregulate ale inimii (tahicardia)…Acestea sunt simptomele imediate. Daca deficienta se cronicizeaza, se constata si alte schimbari. Eu am observat alarmata ca, dupa vreo doua luni de la aparitia starilor de rau, am inceput sa pierd…parul. Va dati seama ca, impreuna cu o scadere accentuata a greutatii, caderea parului nu era deloc un semnal pozitiv. Cred ca acela a fost momentul in care am constientizat faptul ca organismul ajunsese la o limita si striga disperat dupa ajutor. La fiecare spalare pe cap, la fiecare periaj se duceau pe copca suvite intregi, iar eu priveam neputincioasa cum podoaba capilara, altadata extrem de bogata, scadea vizibil in volum. Parul, prin aspect si structura, reflecta fidel starea noastra de sanatate, cu alte cuvinte ne vorbeste, totul este sa il observam si sa intelegem schimbarile prin care trece. Asta am facut si eu! Am consultat un medic, am luat suplimente, am facut chiar si sedinte de bioenergie. Am modificat in totalitate modul cum ma hraneam, mi-am controlat sentimentele negative, am inceput sa privesc altfel viata. Cand boala te invalideaza, devii brusc mai constient de ceea ce ai pierdut. Cam pe vremea aceea am inceput sa folosesc mai multe remedii naturale pentru sanatatea parului. Mult timp am incetat sa-l mai vopsesc si incercam sa aplic masti hranitoare dupa spalare. La cateva luni dupa aceste intamplari am avut marea satisfactie sa vad ca parul meu se regenereaza. Mi-am dat seama dupa faptul ca firele nou-crescute erau ceva mai ondulate si mai viguroase decat inainte. Era cel mai dorit indiciu, acela ca si organismul meu isi recapata incet-incet echilibrul. Din acel moment am avut mare grija sa nu mai trec prin ceea ce experimentasem inainte.


Astazi probabil ca n-as sta pe ganduri si as apela imediat la kitul de tratament pentru regenerarea parului de la Farmec . Nu zic ca mastile preparate in casa nu m-au ajutat, dar un produs profesionist, bazat pe principii active atent selectionate, este o solutie mai sigura si mai eficienta deoarece este destinat unei anumite probleme. Kitul mentionat face parte din gama Gerovital Plant Tratament si foloseste ca ingrediente speciale pentru regenerarea parului extracte vegetale naturale, keratina si vitamine esentiale. Alaturi de samponul regenerant si lotiunea cu petroleum, kitul tinteste problema caderii parului peste normal, situandu-se astfel la limita dintre produsele cosmetice si cele farmaceutice. De fapt, lotiunea cu petroleum imi este familiara de mai mult timp, o utilizez pentru a controla secretia de sebum la nivelul pielii capului. Kitul de tratament se prezinta sub forma de fiole cu ser si se aplica pe scalp si parul umed. Vitaminele A,E si B5 refac structura parului degradat, extractele vegetale previn caderea parului, hidrolizatul de keratina mareste rezistenta la rupere si ofera protectie
Am avut curiozitatea sa citesc marturiile utilizatorilor listate pe pagina produsului si am descoperit numai cuvinte de lauda. Nu exista dovada mai credibila decat vorbele celor care au folosit produsul si il recomanda datorita unor rezultate concrete. Va invit sa le cititi si voi si sa retineti acest produs in cazul in care va confruntati cu probleme asemanatoare.

Acest articol participa la Spring SuperBlog 2014


4 comentarii:

  1. Eu stiu ca stau prost si cu calciul si cu nervii, dar si cu alte minerale. La fel bag suplimente si mancaruri cu alimente/legume variante. Parul imi cade dar nu foarte tare, insa din toamna nu s-a oprit deloc, ori de mai mult timp. Putin si mereu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt (printre altele) pe Doppel Hertz activ cu magneziu muuuult si fier injectabil
    O delectare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba, prefer o injectie ca de la atatea pastile de calciu imi vine sa vomit! Cu magneziul ma impac mai bine.

      Ștergere
    2. Pai si eu ca mi le fac singura si nu mi mai bag toate prostiile direct in streamul de sange si-n ficat, ca tot p-acolo trec e partea a doua totusi menajez stomacul!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.